?>

2025 Yılına Yönelik Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

2025 yılının ilk “Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı” Şırnak’ta düzenlendi. Şırnak Valisi Birol Ekici’nin başkanlığında yapılan toplantı, emniyet güçlerinin başarılı çalışmalarını gözler önüne serdi. Peki, Şırnak’ta 2024 yılı itibarıyla asayiş nasıl bir tablo ortaya koydu?

Gündem - 3 ay önce

Vali Ekici’den 2024 Yılı Değerlendirmesi

Şırnak Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Vali Birol Ekici, 2024 yılının emniyet ve asayiş açısından oldukça başarılı geçtiğini belirtti. Emniyet güçlerinin gösterdiği özverili çalışmalar sonucunda suç oranlarının önemli ölçüde azaldığını ve asayişin sağlandığını ifade etti. Peki, 2024 yılı Şırnak’taki güvenlik ve asayiş açısından hangi olumlu gelişmeleri sundu?

Emniyet Güçlerinin Kahramanlık Destanı

Vali Ekici, 2024 yılındaki suç oranlarına ve suçluların yakalanma sayılarına baktıklarında emniyet güçlerinin bir kahramanlık destanı yazdığını dile getirdi. Özellikle terörle mücadelede önemli mesafeler kaydettiklerini vurgulayan Ekici, “Şehrimizin adı artık terörle değil, ekonomik kalkınma ve istihdamla anılacak” dedi. Bu açıklamalar, Şırnak’taki normalleşme sürecinin olumlu etkilerini gözler önüne serdi. Peki, terörle mücadelede elde edilen bu başarılar, şehrin geleceği için ne anlama geliyor?

Asayiş Operasyonları ve Suç Aydınlatma Oranı

2024 yılına ait asayiş operasyonları hakkında da önemli bilgiler veren Vali Ekici, kentte toplamda 8 bin 82 asayiş olayı yaşandığını, bunların yüzde 98’inin aydınlatıldığını belirtti. Ayrıca, toplamda 8 bin 506 şahsın yakalanmış olduğunu, kişilere karşı işlenen suçlarda ise yüzde 99 başarı sağlandığını açıkladı. Bu veriler, güvenlik güçlerinin suçluları yakalama konusunda ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Şırnak’taki güvenlik güçlerinin bu denli yüksek bir başarıya ulaşması, şehrin güvenliği adına ne gibi gelişmeler getirdi?

Ekonomik Kalkınma ve İstihdamdaki Artış

Vali Ekici, güvenlikteki iyileşmenin ekonomik kalkınmaya da yansıdığını belirtti. Petrol ve tekstil sektörlerinde istihdamın arttığını, en az 3 bin kişinin petrol alanında çalıştığını ifade etti. Ekici, terörle mücadeledeki başarıların ardından ekonomik kazanımların da artmaya devam edeceğini vurguladı. Ekonomik kalkınma, istihdam ve güvenlik arasında nasıl bir bağ kurulduğunu görmek mümkün. Bu gelişmeler, Şırnak’ın geleceği için ne tür fırsatlar yaratabilir?

Uyuşturucu ile Mücadelede Kararlılık

Şırnak’taki güvenlik toplantısında, uyuşturucu ile mücadele de önemli bir yer tuttu. Vali Ekici, “Geleceğimiz olan gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak hepimizin ortak görevidir” diyerek, bu konuda seferberlik ruhuyla çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Uyuşturucu ile mücadele, sadece güvenlik güçlerinin değil, tüm toplumun ortak sorumluluğu haline gelmiş durumda. Peki, bu mücadelede ne gibi yenilikçi adımlar atılabilir?

Toplantıya Katılan İlgili İsimler ve Gelecek Vizyonu

Toplantıya, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mevlüt Dirim gibi önemli isimler katıldı. Şırnak’ın geleceği için atılacak adımların planlandığı bu toplantı, şehrin güvenliğini artırmak için atılacak adımların ne olacağını gösteriyor. Şırnak’ta güvenlik ve asayişin güçlenmesi, şehrin geleceği için ne gibi değişimlere yol açacak?

2024 yılı emniyet ve asayiş açısından başarılı geçti, suç oranları düştü ve terörle mücadelede önemli ilerlemeler kaydedildi.

Şırnak, güvenlik alanındaki başarıları ve ekonomik kalkınma ile dikkat çekerken, uyuşturucu ile mücadelede de kararlılığını sürdürüyor. Şehirdeki normalleşme süreci ve güvenlikteki iyileşme, gelecekteki gelişmelere ışık tutuyor.İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Sultan Bucak’tan Örnek Davranış

2024-12-30 13:26 - Gündem

Milletvekili Dusak’tan Sivilder’e Ziyaret

2024-12-30 14:11 - Gündem

Milletvekili Cevheri ve Başkan Bucak’tan Siverek Esnafına Sıcak Ziyaret

2025-01-04 07:55 - Politika

Fatih Mehmet Bucak’ın Öngörüsü Gerçek Oldu

2025-01-02 08:24 - Politika

Siverek’te Şehit Aileleri ve Gazilerden Af Tartışmalarına Tepki

2025-01-03 08:23 - Gündem

Siverek’te Taşlı, Sopalı ve Bıçaklı Kavga: 3 Kişi Yaralandı

2025-01-02 08:36 - Asayiş

DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu’dan Siverek Esnafına Anlamlı Ziyaret

2025-01-04 08:43 - Politika

Engelli Aylıklarına Yapılan Zamlar Hayal Kırıklığı Yarattı

2025-01-03 13:32 - Gündem

Siverekli Yazar Hasan Baydilli, “Gazeteci Çocuk” İle Okurlarıyla Buluştu

2024-12-30 08:19 - Kültür & Sanat

Siverek’in Gurur Abideleri İl İkincisi Oldular

2024-12-31 08:59 - Spor

İlgili Haberler

Minik Yüreklerden Gazze’ye Gönülden Uzanan Yardım Eli

11:50 - Gündem

Fatih Mehmet Bucak, Şanlıurfa’da Binici Ailesinin Kirvesi Oldu

09:21 - Gündem

Siverek Karakeçili Camii Cemaatinden Yetkililere Çağrı

16:45 - Gündem

Vali Hasan Şıldak’tan Trafik Uygulama Noktalarını Ziyaret

09:58 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak’tan Fatih Mehmet Bucak’a Bayram Ziyareti

10:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Harran Üniversitesi Hastanesi’nden Hemoroid Hastalarına Ameliyatsız Çözüm

14:05 - Sağlık

Siverek’te Büyükbaş Hayvan Hırsızlığına Anında Müdahale: 13 Hayvan Sahibine Teslim Edildi

12:04 - Asayiş

Makamın Gerçek Sahibinden Siverek Kaymakamı Aydemir’e Ziyaret

11:41 - Eğitim

Minik Yüreklerden Gazze’ye Gönülden Uzanan Yardım Eli

11:50 - Gündem

Fatih Mehmet Bucak, Şanlıurfa’da Binici Ailesinin Kirvesi Oldu

09:21 - Gündem