Bu yıl 3.cüsü Düzenlenen Süveyda Sevgi ödülü Sahibini Buldu

Gündem - 1 yıl önce

Şanlıurfa Siverek Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneği Yönetim kurulu tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlediği Bu yıl 3.cüsü düzenlenen Süveyda Sevgi Ödülü bu yıl şair yazar Hayri Kako Yetik’e Verildi.

Siverek Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneğinde düzenlenen ödül törenine Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık Siverek Belediye Başkan yardımcısı Ali Gelener, Siverek Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları: Gıda Maddeleri Odası başkanı Berat Dalaman, Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı İnan, Siverek Kereste ve Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mecit Yakar, Terziler ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Hanifi Ay, Diyarbakır Siverekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Burhan Erol Şanlıurfa ve Siverek’te eğitime emek vermiş Eğitim Camiasının değerli öğretmenlerinin yanısıra Muhtarlar ve çok sayıda davetliler katıldı.

Açılış Konuşmasını Siverek Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneğin Başkanı Serman Karahan Yaptı. Karahan zor bir koşulda ödül törenini düzenlediklerini 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren vatandaşlara Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasında” Karahanlar Kültür ve Medeniyet Derneğini kurduktan sonra arkadaşlarla bir gönül bağı ve memleketimize bir takım sosyal aktiviteler yapabilmek adına, değerli insanları toluma model olarak göstererek değerlere değer katmaktır. Bir şeyler yapma gereksinimi duyduk Süveydadan başlamak istedik Süveyda bir tesadüf olamazdı Süveyda kalbin en değerli yeri en hayati sıvısı yani insanın büğrünün ortasında yürek dediğimiz insan kalbinin içindeki en hayati sıvısı en değerli yeri. Süveyda İnananlara göre sevgi noktası inanmayanlara göre günah noktası Süveydanın kara tarih içerisinde siyah renginden ötürü ona sevdada denir yani Süveyda ve Sevda ile aynı anlama gelir. Kara tarih içerisinde Sevda büyür Hani mahallede derler ya falan kişinin oğlu veya kıza kara sevdaya tutulmuş Kara sevda rengini siyahtan aldığı için bütün tecelli denizleri bütün aşk fırtınaları bu kara nokta için dalgalanır çırpınır. Aşırı sevgi aşırı dalgalanma bir parçalanma vücutta oluşturduğu zaman bu dalgalanma vücudun ve bedenin her tarafını kaplar bunun adıda aşktır. Bu parçalanma gerçekleştiği zaman artık aşık ne yaptığını bilemez olur.

Süveyda İsmi bir Siverek ile tesadüf müydü Tarihteki Siverek ismi Süveyda oluşu bir tesadüf müydü bana göre bir tesadüf değildir. Bana göre belki de ilahi güç bunu böyle istiyor. Siverek’in tarihteki ismi Süveyda’ya baktığımız zaman İranlılar siyah yıkıntılar Suryaniler abbasiler siyah harabeler siyah taşlar şimdi Siverek ile Süveyda’nın isim olarak birbirine benzerliği biraz daha dernek çatısı altında Süveydayı işlememi biraz daha bana cesaret verdi. Hem Siverek adı hem de bir Siverekli Dünyanın neresinden giderse gitsin maddeden sıyrıldığı zaman ilaki manaya dönecektir. sonunda dönüp geleceği yer yine Siverek olacaktır. Bütün kan vücutta döner aynı noktaya gelir Süveyda da aynı Siverekli gibi Dünyayı gezer dolaşır gezer en son Siverek’e bir özlem bir hasret duyar.

Bu vesileyle gelen tüm misafirlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum”

Geçen yıl Düzenlenen Süveyda Sevgi Ödülünü alan Feridun Kadri Timur. Düzenlenen törende şair Yazar Hayri Kako Yetik’e ödülünü taktiminde yaptığı açıklamada” geleneksel hale getirilen süveyda sevgi ödülleri dünyada benzeri az bulunan sevgi ve kardeşliği anlatan nadir ödüllerdendir. Geçen yıĺ beni bu ödüle layık görenlere teşekķür ederken bu yıl bu ödülü Siverekli değerli yazarımızHayri Kako yetik Hocamıza taktım etmekten onur duyarım”

Diyarbakır Siverekliler Derneği Başkanı Burhan Erol

Düzenlenen Süveyda Sevgi Ödülü Plaket törenine Diyarbakır Siverekliler Kültür ve Dayanışma Başkanı Burhan Erol, ödül töreninde yaptığı açıklamasında Bende Diyarbakır Siverekliler Derneği yönetim kurulu arkadaşlarımın selamlarını getirdim burda olmaktan onur duydum şeref duydum bir Siverekli olarak ne yapılmak istenirse her zaman Diyarbakır Siverekliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak destek vereceğini altını çiziyorum Değerli Kardeşim Serman Karahan beye ve Onun çalışma arkadaşlarına Süveyda sevgi ödülü değerli insanlara verdiği için ve bu güzel insanları topladığı için ayrı ayrı teşekkür ediyorum dedi.

Bu yıl ödüle layık görülen siverekli Yazar Hayri Kako Yetik kendisini bu ödüle layık gören siverek karahanlar kültür ve medeniyet derneğinin yönetimine teşekkür ederek şunları kaydetti” Bu güne kadar yazarlık yaşamımda bir çok ödül aldım. Bu ödül ödüllerimin arasında ki en kıymetli yerini alacak.Kendi memleketimde onurlandırılmak anlamlıdır. Siverek halkına söyleyeceğim; nefretin üstüne sevgiyi ekleyin.kinin yerine barışı ekleyin. Bizi birbirimize bağlayacak değerlerdir”

Ödül töreninin ardından Karahanlar yardımlaşma ve derneği başkanı Serman Karahan tarafından Süveyda sevgi bahçesinde yüzlerce insanın katılımıyla okunan mevlid-i şerifin ardından iftar yemeği verilerek birlik ve beraberliğini pekiştirdiler

Dernek başkanı Selman Karahan misafirlerini kapıdan tek tek uğurlayarak katılımlarından dolayı gelen tüm misafirlere teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Avukat salih tüysüz, CHP’den aday adayı oldu

2023-04-04 17:32 - Politika

TÜRBELERDE CEVRE DÜZENLEMESİ

2023-03-30 17:58 - Gündem

Bu yıl 3.cüsü Düzenlenen Süveyda Sevgi ödülü Sahibini Buldu

2023-04-06 13:29 - Gündem

Siverek Beşiktaş geleneği bozmadı

2023-04-04 17:04 - Gündem

3.04.2023 Tarihli Birinci Sayfa

2023-04-03 03:00 - Gündem

Siverek İyilik Sensin Derneği Ramazan ayında da depremzedeleri yalnız bırakmadı

2023-04-01 15:53 - Gündem

Hayat pahallılığı vatandaşın ağız tadını kaçırdı

2023-04-05 17:54 - Ekonomi

Kilit taşı döşeme çalışması

2023-04-03 16:38 - Gündem

BAŞKAN ÇAKMAK’TAN KURUMLARA ZİYARET

2023-03-30 18:51 - Gündem

Siverekli şehit babası hakkın rahmetine kavuşmuştur.

2023-04-06 12:26 - Gündem

İlgili Haberler

Nedim Lale, Uzun Süredir Yürüttüğü Ak Parti Siverek İlçe Başkanlığını Bıraktı

12:43 - Gündem

Siverek’te Gaziler Günü Şehitlikte Anıldı

11:33 - Gündem

Temel Kazısı Sırasında Roma Dönemine Ait Mezar Bulundu

20:15 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak, Tarihi Binaya Geri Döndü

09:27 - Gündem

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem