AB Destekli Projeyle Girişimcilik Güçleniyor
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından yürütülen "Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi", iş dünyasını Gaziantep’te bir araya getirdi. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla yürütülen bu proje, bölgedeki girişimcilik faaliyetlerini desteklemeyi ve iş dünyasında güçlü bir sosyo-ekonomik entegrasyon sağlamayı amaçlıyor.
Birçok Sektörden Ulusal ve Uluslararası Katılım Sağlandı
Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası'nın desteği ve İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, 30’u uluslararası toplam 40 firma yer aldı. Gıda, tarım, kimya, ambalaj, perakende gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmalar, ENHANCER Projesi kapsamında bir araya geldi. Böylelikle, bölgedeki firmalar hem yerel hem de uluslararası alıcılarla buluşarak iş fırsatlarını değerlendirme imkânı buldu.
ICMPD Temsilcisinden Yeni Projeyle İlgili Açıklama
Etkinliğin açılışında konuşan ICMPD Türkiye Temsilciliği Başkanı Tamer Kılıç, ENHANCER Projesi’nin Türkiye’de iş dünyasına katkı sunmayı hedefleyen bir proje olduğunu belirtti. “Bugüne kadar yararlanıcılarımıza 14 milyon avro civarında hibe sağladık. Yeni başlayacağımız projede ise 70 milyon avro bütçe ile Gaziantep’i ana yararlanıcı illerden biri yapacağız.” diyen Kılıç, Türkiye’de üreticilerle global alıcıları bir araya getirme hedeflerine ulaştıklarını ifade etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Bölgesel Kalkınma Vurgusu
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ise konuşmasında, Türkiye genelinde kalkınma ajanslarının yerel potansiyelleri harekete geçirerek bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmayı hedeflediğini belirtti. Şimşek, Gaziantep'te bugüne kadar 648 projeye toplamda 2.9 milyar TL'lik yatırım hacmi oluşturduklarını vurguladı.
Gaziantep’in Ticaret Potansiyeli Dikkat Çekiyor
İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu ise Gaziantep'in ticaretin önemli bir merkezi olduğuna dikkat çekti. “Gaziantep, İpekyolu’nun kadim ticaret şehri olarak bölgedeki tedarikçileri, Birleşik Krallık’tan Hindistan’a kadar farklı ülkelerden alıcılarla buluşturuyor.” dedi. Bu etkinlik, Gaziantep’in bölgesel ticaretteki stratejik önemini bir kez daha ortaya koydu.
Etkinliğe Katılan Önemli İsimler
Organizasyonun açılış törenine; T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, ICMPD Türkiye Temsilcisi Tamer Kılıç, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ve İstanbul Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin katıldı. Etkinlikte, bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması hedefi doğrultusunda iş birliği mesajları verildi. İHA