Geleceğin Ressamları Yetişiyor

Gaziantep'te resim yeteneği olan çocuklar, gençler ve kadınlar, Şahinbey Belediyesi'nin sosyal tesisleri ve gençlik merkezlerindeki atölyelerde eğitim alarak geleceğe hazırlanıyor. Peki, bu kurslar nasıl bir etki yaratıyor?

Gündem - 2 ay önce

Sanatın Kalbinde Eğitim

Şahinbey Belediyesi, resim alanında yetenekli bireylere büyük fırsatlar sunuyor. Binevler Sosyal Tesisi’nde açılan resim kursunda çocuklar, gençler ve kadınlar, temel resim teknikleri ve uygulamalarını öğreniyor. Bu kurslar, resim sanatına ilgisi olan ancak bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayanlara yönelik önemli bir eğitim imkanı sunuyor. Karakalem, yağlı boya ve sulu boya gibi farklı tekniklerde eğitim alan kursiyerler, günün stres ve sıkıntısını resim yaparak atıyor.

Yeteneklerin Gelişimi

Kursa katılan çocuklar, gençler ve kadınlar, aldıkları eğitimle birlikte yeteneklerini geliştiriyor. Haftanın 5 günü düzenlenen derslerde, kursiyerlere görmek ve bakmak arasındaki ayrım, doğru algılama, renklendirme ve soyutlama uygulamaları farklı tekniklerle öğretiliyor. Kurs sonunda, kursiyerler hem kendi hayranlık uyandıran eserler üretiyor hem de resim yapmanın keyfini yaşıyor.

Ekonomik ve Sosyal Katkı

Kursiyerler, burada yaptıkları resimleri satarak aile ekonomisine katkı sağlıyor ve yakın dostlarına hatıra olarak hediye ediyor. Bu durum, kursiyerlerin hem maddi kazanç elde etmelerini sağlıyor hem de sosyal ilişkilerini güçlendiriyor. Sanatla iç içe bir ortamda bulunmak, katılımcıların yaşam kalitesini artırıyor ve onlara yeni perspektifler kazandırıyor.

Farklı Yaş Gruplarına Eğitim

Şahinbey Belediyesi’nin sunduğu resim kursları, 3 ayrı yaş kategorisinde ücretsiz olarak veriliyor. Çocuklar, gençler ve yetişkinler, içlerinde kalan resim sevgisini yıllar sonra tuvalle buluşturma fırsatı yakalıyor. Ev hanımı, emekli bireyler gibi farklı sosyal gruplardan katılımcılar, burada sanatın birleştirici gücünü deneyimliyor ve ortak bir paydada buluşuyor.

Kursiyerlerin Başarı Hikayeleri

Kursiyerler, bu eğitimlerin hayatlarını nasıl değiştirdiğini ve geliştirdiğini paylaşıyor. Güzel Sanatlar Fakültesi’ne hazırlanmak için kursa katılan Emel Ayvaz, “Hocalarımızın sayesinde resim kursunda kendimi daha iyi geliştirdim. Resim yapmaya ilgim daha fazlaydı ve burada bu yönümü geliştirme fırsatı buldum,” diyor. Beş yıldır kursa katılan Sümeyye Erdem ise, “Binevler Sosyal Tesisi’nde resim kursuna geliyorum ve burada birçok tuval yapıyorum. Bana resim yapmayı öğreten hocamıza çok teşekkür ediyorum,” şeklinde konuşuyor.

Sanatla Dolu Bir Gelecek

Gaziantep’teki bu resim kursları, sadece yetenekleri geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda katılımcılara sanatla dolu bir gelecek vaat ediyor. Resim yapmayı çok seven Miray Özhilal, “İki yıldır bu kursa geliyorum ve resim konusunda kendimi çok geliştirdim. Bu imkanı bize sunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum,” diyor. Kursiyerler, sanatla iç içe bir hayatın kapılarını aralarken, geleceğin ressamları olarak yetişiyor.

Gaziantep'te resim alanında yetenekli olan çocuklar, gençle r ve kadınlar, sosyal tesisleri ile gençlik merkezlerindeki atölyelerde geleceğe hazırlanıyor. İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek'te Yeni Spor Lisesi Kapılarını Açtı

2024-07-25 12:26 - Eğitim

Siverek Belediyesi'nden Özel Bireyler İçin Unutulmaz Etkinlik

2024-07-27 08:46 - Yaşam

Kazada Ağır Yaralanan Uğur Bayrak, 10 Günlük Yaşam Savaşını Kaybetti

2024-07-27 21:00 - Yaşam

Fenerbahçeli Tıp İnsanları Vakfı'ndan Siverek'te Eğitime Destek

2024-07-30 08:37 - Gündem

İbrahim Tatlıses'in Acı Günü: Kuzeni Hayatını Kaybetti

2024-07-26 11:28 - Yaşam

Siverek İlçesinde 173 Deprem Konutların İnşasına Hızla Başlandı

2024-07-26 09:40 - Yaşam

Selçuk Ural: Hackerların Son Kurbanı

2024-07-27 09:39 - Teknoloji

 Siverek'te Sıcaklara Rağmen Tercih Edilen Lezzet Durağı

2024-07-24 09:33 - Yaşam

Siverek’te Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Eksikliği Neden Giderilmiyor?

2024-07-30 08:59 - Sağlık

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Keke Bucak'tan Anlamlı Ziyaret

2024-07-23 15:41 - Gündem

İlgili Haberler

Nedim Lale, Uzun Süredir Yürüttüğü Ak Parti Siverek İlçe Başkanlığını Bıraktı

12:43 - Gündem

Siverek’te Gaziler Günü Şehitlikte Anıldı

11:33 - Gündem

Temel Kazısı Sırasında Roma Dönemine Ait Mezar Bulundu

20:15 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak, Tarihi Binaya Geri Döndü

09:27 - Gündem

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem