İşitme Engelli çocukları İçin Oturma Eylemin Birinci Haftası Başladı

Gündem - 5 yıl önce

İşitme Engelli çocukları İçin Oturma Eylemin Birinci Haftası Başladı

Siverek’i İl Yapma Ve Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Koçali Aymaz, Siverek’te işitme engelliler adına okul açılması için Lami Odabaşı (Gazi) Parkında oturma eylemi başlatarak okul açılana kadar her Pazar devam edecek.

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinin, il yapılıp kalkınması için mücadele veren bu uğurda dernek kurup, söz verip sözünü yerine getirmeyen siyasetçiler ile mahkemelik olan Siverek’i İl yapma ve Kalkındırma Derneği Onursal başkanı Koçali Aymaz bu kez işitme engelli çocuklar için ayaklandı. Siverek’te uzun bir süredir işitme engelliler okulunun açılması için çaba harcayan Cumhurbaşkanlığına, valiliğe, il milli eğitim müdürlüğüne verdiği dilekçelerden olumlu dönüş alamayan Aymaz, işitme engelli çocuklar adına okul açılması için Pazar günü oturma eylemi gerçekleştirdi.

Koçali Aymaz, 10 Kasım Pazar günü, Siverek’in Cudipaşa Caddesi üzerinde bulunan Lami Odabaşı (Gazi) parkında, öğrenci ve aileleriyle oturma eylemini başlattı. Aymaz, işitme engelliler için okul açılana kadar bu mücadelesini devam ettirmek için her Pazar aynı yerde oturma eylemini sürdüreceğini kaydetti.

Siverek’i İl Yapma Ve Kalkındırma Derneği Onursal Başkanı Koçali Aymaz oturma eyleminde yaptığı basın açıklamasında şu sözlere yer verdi; ‘’ Malumunuz, Şanlıurfa Siverek İlçesinde cumhuriyet tarihinden günümüze Siverek’te yüzlerce dezavantajlı grup olan “İşitme Engelli” çocuklarımız, koca bir okulda yüzlerce öğrencinin yer aldığı ve üzerinde “Özel Eğitim Sınıfı” yazılı birkaç sıra, bir yazı tahtası, birleştirilmiş sınıf şeklinde, işitme engelli eğitimi alanında eğitim almamış sınıf öğretmenleri tarafından, sözde eğitim verilmeye çalışılmaktadır. Bu çocukların Anayasada eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gereği almaları gereken eğitimi alacak fiziki şartların olmaması nedeniyle “İşitme Engelliler Okulunun” açılması için ilk müracaatı 13.10.2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığına bizzat yaptım. Yine malumunuz üzere Ülkemizde ne yazık ki yapılan müracaatlar şikâyet edilen kişi ve makamlara gönderilir, o kişi ve makamların verdikleri cevap sonucunda hiçbir işlem yapılmadan dosya kapanır. Sistem böylece işleyip devam eder.’’

‘’Bu Gelen Ödenek Nasıl Yetmiyor’’

Koçali Aymaz; ‘’Ödenek gelince restorasyon bir an evvel başlatılarak 2018-2019 Eğitim Döneminin ikinci yarısına yetiştirilmesi talebimiz de sonuçsuz kaldı. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü restorasyon yapmamak için bin bir dereden su getirip günümüze kadar ihaleyi yapmadığından restorasyon işi başka bir bahara ertelendi. Ödenek başka bir şekilde sarf edildi. Aldığımız duyumlara göre mevcut ödenek restorasyona yetmiyormuş. Sizin teknik elemanlarınız keşifler yaptı ve yapılan keşifler sonucunda sizin talebiniz üzerine bu ödenek geldi. Peki, bende size sormak istiyorum: Bu gelen ödenek nasıl yetmiyor ve neden ihaleyi yaparak restorasyonu gerçekleştirmiyorsunuz? Siz gelen 350.000 TL’lik ödenekle oynuyorsunuz, bu ödenek az bir meblağ değildir. Bu kaybın sorumlulardan tahsil edilmesini öneriyorum.

‘’ Milli Eğitim Müdürlüğünü Kınıyorum’’

İşitme engeli olan bir öğrencinin ilkokulda, ortaokulda ve lisede alması gereken eğitimi almadığı durumda bu öğrencilerin üniversite sınavlarında başarı şansı olur mu? Diyen Aymaz; ‘’görevini yapmayan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri yüzlerce işitme engelli çocuklarımızın hayatını karartmıştır. Hatta hayatları söndürülen yüzlerce işitme engelli çocuğun elleri ildeki Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin yakasında olduğunu biliyor musunuz? Bu duygu ve düşüncelerle 3. Yılını dolduran müracaatımın gereğini yerine getirmeyen, görevini yapmayan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yetkililerini tüm eğitim mağdurları adına kınıyorum’’ dedi.

Aymaz; ‘’yapılan bu haksızlığın tetkiki edilmesi için müfettiş istiyoruz ne yazık ki gönderen ve kale kimse halen yok. Yanlış yapan varsa korumak yerine gerçekleri gün yüzüne çıkarmak daha adil değil mi? Görevini yapmayanlar cezalandırılmadığı sürece bu sorunlar artarak devam etmesi kaçınılmazdır. İşitme Engellilerin okulunun yapılması için en kısa zamanda ihalesi yapılarak 2019-2020 Eğitim-Öğretim Döneminin 2. yarısına yetiştirilmesini istirham ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

İHH dan Telabyad Suluk’a Yardım

2019-11-04 15:47 - Gündem

Vekil Gülpınar Rektör Çelik’i ziyaret etti

2019-11-10 18:31 - Politika

İşitme Engelli çocukları İçin Oturma Eylemin Birinci Haftası Başladı

2019-11-10 18:39 - Gündem

Şanlıurfa’da Şehit İçin Tören Düzenlendi

2019-11-05 18:16 - Gündem

SİVEREK BELEDİYESİNDEN ANLAMLI HİZMET

2019-11-08 17:51 - Gündem

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölümünün 81 Yıl Dönümünde Siverek’te Anıldı

2019-11-10 18:27 - Gündem

SİVEREK’İ İL YAPMA VE KALKINDIRMA DERNEĞİ ONURSAL BAŞKANINDAN OTURMA EYLEMİ

2019-11-08 18:43 - Gündem

Siverek Bedensel Engelliler Basketbol Kulübü deplasmanda engel tanımadı

2019-11-06 17:26 - Spor

ÇOCUKLAR BU PROJEYİ ÇOK SEVDİ

2019-11-04 16:00 - Gündem

AK Parti Kurmayları Şanlıurfa’da

2019-11-06 17:10 - Gündem

İlgili Haberler

Nedim Lale, Uzun Süredir Yürüttüğü Ak Parti Siverek İlçe Başkanlığını Bıraktı

12:43 - Gündem

Siverek’te Gaziler Günü Şehitlikte Anıldı

11:33 - Gündem

Temel Kazısı Sırasında Roma Dönemine Ait Mezar Bulundu

20:15 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak, Tarihi Binaya Geri Döndü

09:27 - Gündem

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem