İSTANBUL’DAN SİVEREK’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Gündem - 4 yıl önce

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ‘çocuklar gülsün, dünya güzelleşsin’ projesi kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım eli uzandı.

İstanbul’da yaşayan Siverekliler, Gülabibey İlkokulundaki engelli öğrencilere akülü tekerlekli sandalyenin yanı sıra diğer okul öğrencilerine kitap, kırtasiye, sınıf ve spor malzemeleri ile yeni yıl hediyeleri gönderdi.

Kadıköy Belediyesinin öncülük ettiği yardım kampanyası kapsamında gönüllülerce temin edilen akülü sandalye ile diğer malzemeler, okulda eğitim gören öğrencilere dağıtıldı.

Öte yandan okulda anasınıfı öğrencileri için 2 sınıfın hazırlandığı belirtilirken sınıfa çok sayıda malzeme ile oyuncak hediye edildi.

Gülabibey İlkokulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Adına Başkan İlhan Biranger yaptığı açıklamada, “Okulumuz ilkokul öğrencilerine kitap ve kırtasiye, anasınıfı öğrencilerimize kırtasiye, oyuncak, sınıf ve spor malzemeleri ve tüm anasınıfı öğrencileri ve anneleri için yeni yıl hediyesi ve engelli öğrencilerimiz için akülü tekerlekli sandalye gönderen başta Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Şerdil Dara Odabaşı’na, Mine Özkul şahsında Kadıköy Belediyesi Koşu Yolu Gönüllülerine, Oya Özdiken şahsında Kadıköy Belediyesi Moda Gönüllülerine, Necla Karaman şahsında Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllülerine, Arzu Kılıç şahsında KEY Okullarına, Sinan Dağbakan şahsında Orenda Sağlıklı Yaşam Grubuna, Küçük Orman Anaokuluna, Özlem Diyarbakır Seyahat Yetkilileri Selahattin Güneş ve Murat Güneş’e ve eğitim gönüllüsü büyüğümüz emekli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sayın Faik Türkgezer’e yardım ve katkılarından dolayı öğrencilerimiz, velilerimiz, okulumuz yöneticileri ve öğretmenleri adına teşekkür ederiz.” dedi.

Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Gönüllü Evi Sorumlusu Mine Özkul, proje kapsamında ülkenin birçok noktasında imkanlar ölçüsünde hastane çocuk servislerine, okullara ve muhtarlıklara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Özellikle kitap bağışları yapıp yeni kütüphane kurduklarını ifade eden Mine Özkul, “Çocuklarımızın aydınlık yarınlara ulaşması için bir meşalede biz yakalım istedik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda Siverek Gülabibey İlkokuluna ulaştık ve birlikten kuvvet doğar felsefesiyle Moda Gönüllü Evi Başkanı Oya Özdiken ve Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Necla Karaman ve Kadıköy Gönüllüleri, Key koleji kurumsal iletişim koordinatörü Arzu Kılıç, Orenda Sağlıklı Yaşam Grubu Sinan Dağbakan ve Küçük Orman Anaokulu yönetimi ile el ele verdik. Gülabibey İlkokulu Anasınıfında okuyan 120 öğrencimize hediye paketi, eğitimde fırsat eşitliğini temel hedef edinerek anasınıfı için temel kırtasiye malzemeleri, aydınlık yarınlarımız için roman hikaye kitabı desteği sunmaya çalıştık. Kadıköy Belediyesi Fenerbahçe Gönüllü Evi Başkanı Nilgün Akdağ Pamuk ve Kadıköy Belediyesi Kriton Curi Parkı Gönüllüleri Başkanı Aynur Kurt hanımefendilerin destekleriyle ihtiyacı olan iki yavrumuza tekerlekli sandalye desteği sağladık. Sizlerin katkısı ve dayanışmanın gücü ile bugün çocuklarımız güldü ve mutlu uyuyacaklar.” dedi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Özkul, “Öncelikle bize bu imkanı sağlayan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşına ve belediye çalışanlarına, Gönüllü Merkezi Yönetim kuruluna, bu projede bize destek olan ve yolumuzu açan Gönüllü Merkezi Sorumlusu Engin Baran ve her anında yanımızda olan destek veren Özlem Sönmez’e çok teşekkür ederiz. Emeği geçen, katkı sağlayan, hep bizimle olan tüm gönüllülerimize, içtenlikle kapılarını bize açan Gülabibey Okul Müdürü ve müdür yardımcısına ve ismini sayamayacağımız işin mutfağında görev alan destek olan herkese sonsuz şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sunarız. En kısa vadede daha kapsamlı proje çalışmalarımızda görüşmeyi temenni eder saygı ve sevgilerimizi sunarız.” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

KALP ÇARPINTILARINA YAKMA İŞLEMİYLE ÇÖZÜM

2020-12-31 15:05 - Gündem

BAŞKAN YILDIZ’DAN YENİ YIL MESAJI

2021-01-04 12:19 - Gündem

İSTANBUL’DAN SİVEREK’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ

2021-01-05 15:46 - Gündem

ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN YİNE BİR İLK “ÖGEM”

2021-01-05 14:13 - Gündem

ŞANLIURFA ORTA YERİNDE UYUŞTURUCU PAZARLIĞI

2021-01-05 14:09 - Gündem

BAŞKAN EKİNCİ YÖRESEL KİYAFETLERLE TENİSLE TANIŞAN KÖYÜ ZİYARET ETTİ

2020-12-31 14:55 - Gündem

DR. TURAN AKCİĞERLERİ GÜÇLENDİRME VE KORONADAN KORUNMANIN YOLLARINI ANLATTI

2020-12-31 14:45 - Gündem

KÖPRÜDÜZ AİLESİ YARDIM BEKLİYOR!

2020-12-31 14:59 - Gündem

BAŞKAN EKİNCİ ÇALIŞMALARI DENETLEDİ

2020-12-31 14:48 - Gündem

ŞANLIURFA’NIN KARAKÖPRÜ İLÇESİNDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA DIŞARIYA ÇIKAMAYAN KARDEŞLER BABASI NASIR ÇAKMAK’IN DOĞUM GÜNÜ İÇİN POLİS EKİPLERİNDEN PASTA İSTEDİ.

2021-01-05 14:06 - Gündem

İlgili Haberler

Nedim Lale, Uzun Süredir Yürüttüğü Ak Parti Siverek İlçe Başkanlığını Bıraktı

12:43 - Gündem

Siverek’te Gaziler Günü Şehitlikte Anıldı

11:33 - Gündem

Temel Kazısı Sırasında Roma Dönemine Ait Mezar Bulundu

20:15 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak, Tarihi Binaya Geri Döndü

09:27 - Gündem

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem