SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde Mezuniyet Coşkusu

Geleceğin Doktorları Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Eğitim - 2 gün önce

Diploma ve Yemin Töreni

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2023-2024 akademik döneminde 79 öğrenciye diploma ve yemin töreniyle mezuniyet sevinci yaşattı. Törene katılan Mütevelli Heyeti Başkanı Zeki Konukoğlu, mezunlara ve ailelerine tebrik mesajı ileterek, mezuniyet coşkusunu yürekten paylaştığını belirtti. Konukoğlu, mezunların mesleki ve özel hayatlarında başarılar diledi ve mezunların elde edecekleri başarılarla gurur duyacaklarını vurguladı.

Üniversitenin Misyonu ve Vizyonu

Konukoğlu, Sani Konukoğlu Vakfı'nın Türkiye’de sağlık standartlarının yükselmesine katkı sağlamak amacıyla çalıştığını ifade etti. "Üniversitemizle geleceğin nitelikli sağlık profesyonellerini yetiştirmek için çalışmalarımızı azimle sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da yaptığı konuşmada doktorluğun kutsallığını vurguladı. “Doktorluk öyle kutsal bir meslek ki dokunduğunuz her kişiye bir can, bir hayat umudu veriyorsunuz” dedi.

Eğitim ve Öğretim Süreci

Adil Sani Konukoğlu, tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca hocalarından tıbbın en ince detaylarını öğrendiklerini ve bundan sonraki yolculuklarında bu bilgileri hayata geçirmelerinin kendi başarılarına bağlı olduğunu söyledi. “Ailelerinizin size verdiği emeği hiçbir zaman unutmayın” diyerek öğrencilere seslendi. Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, üniversitenin misyonu çerçevesinde, Gaziantep ve Türkiye’nin kalkınması amacıyla üretken, yenilikçi ve özgüvenli bireyler yetiştirmeye vurgu yaptı.

Geleceğin Sağlık Profesyonelleri

Prof. Dr. Dağlı, “Size verdiğimiz bilgi ve donanımla meslek hayatınızda önemli başarılar elde edeceksiniz” dedi. Eğitimin süresince insanlığa hizmet felsefesini ve faydalı olma sorumluluğunu akıllarından çıkarmamalarını öğütledi. Prof. Dr. Dağlı, SANKO Üniversitesi Ailesi olarak her zaman öğrencilerinin yanında olacaklarını belirtti. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın da, “Verilen emeklerin yerini bulduğunu görmek hocalar olarak bizleri mutlu ediyor” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Mezuniyet Coşkusu ve Törenin Sonu

Prof. Dr. Akkın, “Bu yıl fakültemizden 79 genç hekimimizi daha mezun etmemizin sevincini yaşıyoruz” diyerek mezuniyet coşkusu yaşayan öğrencilerine seslendi. “SANKO Tıp ekolünün etkin birer paydaşısınız” diyerek öğrencilerin her zaman yanlarında olacaklarını belirtti. Tören, dereceye giren öğrencilere hediye, plaket ve diplomalarının takdimiyle devam etti. Fakülte birincisi Dr. Dilanur Özveri’nin kütüğe isim çakması ve mezunlar adına yaptığı konuşmanın ardından diploma takdimi, mezuniyet pastası kesilmesi ve kep atma ile sona erdi.

Katılımcılar ve Törenin Önemi

Abdulkadir Konukoğlu Kültür ve Spor Merkezi’nde düzenlenen törene birçok önemli isim katıldı. Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hakan Aslansoy, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin ve daha birçok yönetici, öğretim üyesi, öğrenci ve aileleri törende yer aldı. Bu katılım, mezuniyet töreninin ne kadar önemli ve gurur verici bir etkinlik olduğunu bir kez daha gösterdi.

“Doktorluk öyle kutsal bir meslek ki dokunduğunuz her kişiye bir can, bir hayat umudu veriyorsunuz.” - Adil Sani Konukoğlu

Tören boyunca yapılan konuşmalar ve verilen mesajlar, SANKO Üniversitesi’nin ne kadar büyük bir aile olduğunu ve mezunların gelecekte de bu ailenin bir parçası olarak kalacaklarını göstermiştir.İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Vali Şıldak'tan Elektrik Kesintilerine Kesin Çözüm Talimatı

2024-06-26 09:57 - Teknoloji

Başkan Bucak'tan Karayolları Bölge Müdürü Bayındır'a Önemli Ziyaret

2024-06-26 09:47 - Gündem

Siverek Ofis Park'ta Muhteşem Sıra Gecesi Konseri

2024-06-28 08:48 - Kültür & Sanat

Başkan Bucak, Milli Maçı Vatandaşlarla Dev Ekranda İzledi

2024-06-27 09:13 - Yaşam

Siverek Şehrin Yeşil Yüzü Hız Kesmeden Devam Ediyor

2024-06-26 12:18 - Yaşam

Siverek’te Güven ve Huzur İçin Operasyonlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2024-06-23 10:54 - Asayiş

Siverek Yarı Olimpik Havuzunda Yoğunluk Artıyor

2024-06-23 10:33 - Spor

Sokakta Katledilen Kadının Katili Dini Nikahlı Eşi Çıktı

2024-06-23 13:01 - Asayiş

Siverek’te Girişimci Kadınlara Yenilikçi Gıda ve Tarım Eğitimleri

2024-06-29 09:51 - Eğitim

Siverekli Gençlere Ücretsiz Yaz Kursu Fırsatı

2024-06-26 14:32 - Eğitim

İlgili Haberler

GSB'nin Yaz Okulları ve Müzekart Uygulaması: Gençlere Unutulmaz Bir Yaz!

08:30 - Eğitim

LGS Sınavında Türkiye Birincisi Oldu

12:17 - Eğitim

Adıyaman Üniversitesi ile SGK Arasında Önemli İş Birliği Protokolü

12:25 - Eğitim

Mehmet Şevki, LGS'de Türkiye Birincisi Oldu

11:55 - Eğitim

Siverek’te Girişimci Kadınlara Yenilikçi Gıda ve Tarım Eğitimleri

09:51 - Eğitim

Günün Manşetleri

Haliliye Belediyesi'nden Ücretsiz Yüzme Kursları: Günde 1600 Çocuk Yüzme Eğitimi Alıyor

20:01 - Spor

Şehir İçi Minibüs Yayalara Çarptı 1 Ölü 1 Yaralı

08:00 - Asayiş

Çocuklardan Basketbola Yoğun İlgi

15:54 - Spor

Devrilen Traktör: Sürücü Ağır Yaralandı

14:22 - Asayiş

Sınırdaki Gençler Kendi Açık Hava Sinemalarını Kurdu

14:16 - Kültür & Sanat