Şanlıurfa'da Yaz Okulları Coşkuyla Başladı

Gençleri Sporla Buluşturan Belediye: Hangi Spor Dalları Tercih Ediliyor?

Spor - 2 gün önce

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte gençleri sporla buluşturmak amacıyla çeşitli branşlarda yaz okulları düzenliyor. Yüzme, Taekwondo, Kung fu, Judo, Güreş, Aikidō, Eskrim ve Kickboks gibi farklı spor dallarında açılan kurslar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın katılımıyla başladı. Başkan Gülpınar, gençlerin sulama kanallarına değil havuzlarda yüzmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yaz Okulları Gençleri Bekliyor

Yaz mevsimi geldi, okullar tatil edildi. Gençler soluğu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde açılan yaz okullarında aldı. Birçok branşta verilen eğitimlere katılan gençler ve çocukları Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da yalnız bırakmadı. Çocukların sevinçlerine ortak olan Başkan Gülpınar onlarla yakından ilgilendi.

Başkan Gülpınar'ın Mesajı: "Gençlerimizi Kanala Değil Havuzlara Yönlendirelim"

Spor branşlarında eğitim alan öğrencilerin sergilediği gösterileri de izleyen Başkan Gülpınar, minik sporculara her zaman yanınızdayız mesajı verdi. Yaz Okulları açılış programında konuşan Başkan Gülpınar, “Şanlıurfa, sıcak iklimi ile bilinen bir şehir olup yaz aylarında sıcaklıklar zaman zaman 40 derecenin üzerine çıkmaktadır. Bu doğal şartlar altında, vatandaşlarımızın serinleme ihtiyacını karşılamak adına önemli adımlar atıyoruz.

Geçmişte sulama kanallarına giren çocuklarımızın boğulma vakalarıyla karşı karşıya kaldığı üzücü olayları hatırlıyoruz. Bu nedenle, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, halkımızın güvenli bir şekilde serinlemelerini sağlamak amacıyla 8'i açık, 3'ü kapalı olmak üzere toplamda 11 yüzme havuzu hizmete sunduk. Havuzlarımızda 44 cankurtaran ve 14 havuz suyu operatörü görev yapmaktadır.”

Geleceğin Sporcuları Yetişiyor

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak spor yapma alışkanlığı kazanmalarını ve geleceklerini sağlam temellere oturtmalarını hedeflediklerini belirten Başkan Gülpınar, “Gençlerimizi hem manevi hem de fiziki olarak donatarak; onları ülkesini seven, şehrine sahip çıkan, ailesine, çevresine ve büyüklerine saygılı nesiller olarak yetiştirmek en büyük hayalimizdir. Yaz okulları gençlerin yeni yeteneklerini keşfetmelerine ve ülke sporuna kazandırılmasına olanak sağlayacaktır.

Yüzme havuzlarımız, çocuklarımıza güvenli ve keyifli bir ortam sunmanın yanı sıra yüzme öğrenme imkânı da sağlamaktadır. Yaz boyunca çocuklarımıza ücretsiz yüzme kursları düzenlemekteyiz. "Şanlıurfa'da yüzme bilmeyen çocuk kalmasın" hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şanlıurfa, her alanda olduğu gibi gençlik ve spor konusunda da büyük hedefler belirleyen ve buna uygun altyapıyı kuran bir şehirdir. Gençlerimiz, bayrağımızı ulusal ve uluslararası müsabakalarda dalgalandırıyor, şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor.”

Gençlik, Geleceğin Teminatıdır

Sporun gençleri ve çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğunu kaydeden Başkan Gülpınar, “Eğer ferdin ruh ve beden sağlığını istiyorsak, ferdin her türlü zararlı alışkanlıklarından uzak kalmasını istiyorsak, bunun için spor çok gereklidir. Dünyanın değişik yerlerini görme arzusunda olanlar için yine spor güzel bir fırsattır. Spor kazandığında şımarmamayı, kaybettiğinde de tahammülü öğreten bir dal olarak önemli faydalar sağlamaktadır.

Spor, içinde bulunduğumuz bilgisayar çağında, internet çağında çocuklarımızın sosyalleşmesini ve toplumla iç içe olmalarını sağlayacak en önemli hususlardan bir tanesidir. Yaz döneminin en iyi şekilde değerlendirilmesi, yaz tatilinin en faydalı şekilde değerlendirilmesinin yolu, yine spordur. Tüm hizmetlerimizi ve faaliyetlerimizi bu anlayışla tasarlıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak; gençlerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla birçok farklı branşta faaliyet gösteren Gençlik Eğitim Spor Daire Başkanlığımız koordinesinde, "Yeteneği keşfedilmemiş, elinden tutulmamış bir tek gencimiz kalmayacak" hedefiyle yola çıktık.

Sporla Gelecek İnşa Ediliyor

Bu kapsamda, gençlerimize 19 farklı branşta kurs ve sosyal etkinliklerle dolu dolu bir yaz ayı geçireceğimiz bir dizi etkinlik programladık. Çünkü biz biliyoruz ki; Gençlik, bir ülke ve milletin aydınlık yarınlarının teminatıdır. Gençlerine sahip çıkan, gençlerine değer veren ve yatırım yapan toplumlar geleceklerine de güvenle bakarlar.” dedi.

Yaz okullarına katılan ve çeşitli branşlarda kurslardan faydalanan gençler de zamanı daha verimli kullandıklarını ifade ederek herkesin sporla iç içe olması gerektiğini ifade ettiler. Yüzme kursuna katılan çocuklar ise arkadaşlarına seslenerek kanalda değil havuzda yüzelim çağrısında bulundular.Haber Merkezi

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul’da Siverekli Yazarlar ve Şairler 6. Kez Buluştu

2024-07-02 08:43 - Kültür & Sanat

Siverek Ofis Park'ta Muhteşem Sıra Gecesi Konseri

2024-06-28 08:48 - Kültür & Sanat

Başkan Bucak, Milli Maçı Vatandaşlarla Dev Ekranda İzledi

2024-06-27 09:13 - Yaşam

Siverek'te Silah Sesleri Susuyor: Güvenlik ve Huzur İçin Birlik

2024-07-01 08:30 - Asayiş

Siverek’te Girişimci Kadınlara Yenilikçi Gıda ve Tarım Eğitimleri

2024-06-29 09:51 - Eğitim

Fatih Mehmet Bucak, Almanya'da Milli Maçı Canlı İzledi

2024-07-03 08:38 - Gündem

Siverek'te Trafik İhlalleri MOBESE Kameralarıyla Tespit Edildi

2024-07-01 08:12 - Asayiş

3 yaşındaki çocuğa yanlış teşhisle 2,5 yıl kemoterapi uygulandı

2024-06-28 10:05 - Sağlık

Siverekli Genç Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Kaymakam Aydemir’e Anlamlı Ziyaret

2024-06-27 12:11 - Gündem

Siverek Başsavcısı Ahmet Rufai Şahin: Şehit Ailelerine ve Gazilere Veda

2024-06-27 08:54 - Gündem

İlgili Haberler

A Milli Futbol Takımı, Yarı Final İçin Hollanda Karşısında

17:00 - Spor

2024 Kupa Amerika'da Çeyrek Finaller Heyecanı Başlıyor

09:45 - Spor

Fatma Şahin Türkiye’nin İlk “Fair Play Annesi” Seçildi

08:30 - Spor

Karaköprü Belediyespor Kulüp Başkanı Murat Cevheri İstifa Etti

12:48 - Spor

Hollanda-Türkiye Maçını Fransız Hakem Clement Turpin Yönetecek

18:00 - Spor

Günün Manşetleri

Kamyonet Kasasında 45 Kilo Esrar Ele Geçirildi

21:30 - Asayiş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Ulaşım Desteğiyle 132 Bini Aşkın Öğrenci Rahatladı

20:00 - Gündem

Zabıta Ekipleri Kaldırım İşgallerine Geçit Vermiyor

19:30 - Politika

Evlere Yakın Çıkan Yangın Korku ve Paniğe Neden Oldu

18:00 - Yaşam

A Milli Futbol Takımı, Yarı Final İçin Hollanda Karşısında

17:00 - Spor