?>

Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

 Diyarbakır’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. Yıl dönümünde, şehit aileleri ve gaziler için anlamlı bir iftar programı düzenlendi. Programda neler konuşuldu? Şehit ailelerinin ve gazilerin bu anlamlı günde yaşadığı duygusal anlar nelerdi?

Yaşam - 5 saat önce

İftar Programında Şehit Aileleri ve Gazilerle Bir Araya Gelindi

Diyarbakır’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için özel bir iftar programı düzenlendi. Vali Murat Zorluoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi. Program, Diyarbakır’daki bir otelde düzenlendi ve katılımcılar iftarlarını birlikte yaptı. Bu anlamlı etkinlik, şehitlerimizi anmanın yanı sıra gazilerimize olan minnettarlığı da dile getirme fırsatı sundu.

Şehitler ve Gaziler İçin Minnet Dolu Konuşmalar

Programda konuşan Vali Murat Zorluoğlu, şehitlerin ve gazilerin vatan, bayrak, din ve kutsal değerler için gösterdikleri fedakarlıkları takdirle anarak, "Vatanımızın bekası, milletimizin birliği ve kardeşliğinin korunmasında büyük bir rol oynayan şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz, bizim için en kıymetli varlıklardır" dedi. Vali Zorluoğlu, devletin tüm imkanlarıyla şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olduğunu ve bu desteğin süreceğini belirtti. Ayrıca, bu tür programlarla şehit anneleri, babaları, eşleri, çocukları ve gazilerle bir araya gelmeye devam edeceklerini vurguladı.

Geçmiş Kahramanlıklar ve Bugünün Anlamı

Vali Zorluoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nün şehitlerimizin kahramanlıklarının hatırlatılması açısından çok kıymetli olduğuna dikkat çekti. "Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Kurtuluş Savaşı’ndan Kıbrıs Barış Harekatı’na, terörle mücadeleden 15 Temmuz’a kadar pek çok alanda canlarını feda eden kahramanlarımızla bir kez daha gurur duyuyoruz" diyerek, şehitlere rahmet diledi. Gazilere ise sağlık, afiyet ve uzun ömürler temennisinde bulunarak, bu duygularla yaklaşan Ramazan Bayramı’nı şimdiden kutladı.

Programın Katılımcıları ve Sonunda Okunan Dua

Programda, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, kaymakamlar ve diğer yetkililer de yer aldı. Şehit aileleri ve gazilerle birlikte gerçekleştirilen iftarın ardından, program okunan dua ile son buldu. Bu anlamlı buluşma, katılımcılara unutulmaz duygusal anlar yaşattı ve vatan için canlarını veren kahramanların hatırlanmasına vesile oldu. İHA 

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek’te Duam Der'den Kurban Kesimi ve Dağıtımı Gerçekleştirildi

2025-03-15 10:14 - Yaşam

Başkan Bucak, Yetimlerin Onuruna İftar Yemeği Verdi

2025-03-15 10:57 - Yaşam

Siverek Gençlik Merkezi'nden Duygulandıran Farkındalık Çalışması

2025-03-14 08:29 - Gündem

Başkan Bucak’tan Ali Gelener’e Vefa

2025-03-13 09:29 - Yaşam

Siverek’te 14 Mart Tıp Bayramı Coşkuyla Kutlandı

2025-03-14 14:48 - Sağlık

Ünlü Yönetmen Gani Rüzgar Şavata'nın Acı Kaybı

2025-03-15 10:22 - Yaşam

Siverek Mimarlar Odası’ndan Başkan Bucak’a Ziyaret

2025-03-14 09:23 - Gündem

Siverek’te Ramazan Ayında İyi Örnekler Etkinliği Yaşandı

2025-03-15 10:39 - Yaşam

Başkan Bucak’tan Belediye Birimlerine Ziyaret

2025-03-17 13:48 - Yaşam

Siverek’te 12 Mart Coşkusu: İstiklal Marşı’nın Kabulü Anıldı

2025-03-13 08:48 - Gündem

İlgili Haberler

Tilkiler Şehir Merkezine İndi

- Yaşam

Ramazan Çarşısı’nda Etkinlikler Coşkuyla Devam Ediyor

21:30 - Yaşam

 50 Mahalleyi Kapsayan Grup Yolunda Çalışmalar Sürüyor

20:30 - Yaşam

Sosyal Market ile Dayanışma Ruhu Güçleniyor

20:00 - Yaşam

Maşuk Yolunda 3. Etap Asfaltlama Çalışmalarına Başlandı

19:30 - Yaşam

Günün Manşetleri

Yürekleri Ağza Getiren Yolculuk

22:00 - Asayiş

Ramazan Çarşısı’nda Etkinlikler Coşkuyla Devam Ediyor

21:30 - Yaşam

Vücudun Hemen Her Bölgesindeki Hücreler, Kanser Hücrelerine Dönüşebilir

21:00 - Sağlık

 50 Mahalleyi Kapsayan Grup Yolunda Çalışmalar Sürüyor

20:30 - Yaşam

Sosyal Market ile Dayanışma Ruhu Güçleniyor

20:00 - Yaşam