Şehit Ailelerinden AYM Kararına Tepki

Gündem - 5 yıl önce

Devletimizi ‘Katil’ olarak hükmeden anayasa üyelerini istemiyoruz.Okumuş cahil Müsvedde akademisyenler emellerine ulaşamayacak.Siverek Şehit Aileleri ve Gazileri ile yardımlaşma derneği dün Anayasa Mahkemesi üyelerinin sözde “Barış Bildirisi ”ne imza atan akademisyenleri haklı bulmasına tepki gösterdi.

Hak ihlali olduğu kararı alan Başta Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve üyelerine tepki gösteren Şehit Aileleri ve Gazileri ile Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdulkadir Öztürk bu karardan bir an önce dönülmesini talep ederek şunları kaydetti.

Anayasa mahkemesi barış bildirisine imza atan 10 akademisyenin bireysel başvurusunda ne yazık ki hak ihlali olduğuna hükmetmiş, Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak anayasamızın sözüm ona bu 10 kişiden oluşan müsvedde akademisyeni haklı bularak ve hak ihlaline uğradıkları sonucuna varmış olması bizleri derinden üzmüştür.

Korkarız ki bu karar daha ciddi ve derin tartışmaları beraberinde getirecektir. Zira bu müsvedde akademisyenler ülkemizin ve milletimizin bütünlüğüne kast eden dış güçlerinde desteğiyle özellikle doğu ve Güneydoğu’da yaşayan Türk, Kürt, Zaza meşrebi ne olursa olsun tüm mazlum vatandaşlarımızın canına malına kast eden hain terör Örgütü PKK ve işbirlikçilerine doğrudan ve dolaylı olarak destek çıkmışlardır.

Okumuş Cahillerin cezalandırılmasını istiyoruz.

Askerimizin, polisimizin canları pahasına özellikle Hendek olaylarında vatandaşın kılına zarar gelmemesi için göstermiş oldukları hassasiyete rağmen yaşanan tüm olumsuzları Devlet’e, Hükümet’e Asker ve Polise mal etmiş ve devletin katliam yaptığını zülüm uyguladığını belirtmiştir. Hem hain Terör Örgütü’nün kalleşçe çoluk, çocuk, kadın, erkek, genç ve yaşlı gözetmeksizin yaptıkları caniliği görmezden gelen Başta Akademisyen ve Anayasa Mahkemesi daha da ileri giderek bunu devletimize mal etmeleri bu okumuş cahillerin ne denli büyük bir suç işlediklerini gözler önüne sermektedir. Bizler şehit düşen ve gazi olan kardeş ve ailelerimizin vatan evlatlarımızın bu durum karşısında kemiklerinin sızlayacağını vicdanlarının kan ağlayacağını buradan haykırıyoruz.

Şehit ve gaziler olarak alınan kararın korkusunu yaşıyoruz.

Dernek Üyeleri ‘’bizlerin kutsal sayarak uğrunda canımızı, kanımızı seve seve vereceğimiz vatanımıza, devletimize ‘Katil’ demenin artık suç sayılmayacağı korkusunu yaşamaktayız. Anayasamızın bu kararı sonucu bu müsvedde akademisyenlerin suçsuz görülüp 9’ar bin TL tazminat almalarına hükmetmesi bizi ayrıca tedirgin edip üzmüştür. Korkarız ki bu müsvedde akademisyenler bu karar sonucunda görevlerine dönüp üniversitelerde daha güzel görevlerle ödüllendirilmezler. Anayasa mahkemesi aldığı bu yanlış karardan bir an önce dönecektir.

Hendek olaylarında Abisi Şehit düşen Dernek Başkanı Abdulkadir Öztürk (31)

Şehit ’in Kardeşi Abdulkadir Öztürk şunları kaydetti. ’Hendek Olaylarında Diyarbakır’da Hendek Kapattığı Sırada kepçe operatörlüğü yapan abim Ali Öztürk (33) tuzaklanan bombanın patlamasıyla şehit düşmüştü, bizler o günlerin canlı şahitleriyiz akademisyenler hakkında karar veren anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleri başta devletimiz olmak üzere vatanına ve bizlere hainlik yaparak PKK Terör Örgütü ve destekçilerine ödül vermiştir, bizler ödülümüzü canilik yaparak insanları acımasızca katleden PKK terör Örgütü’ne ders veren güvenlik güçlerimizin seve seve canını feda etmesiyle ödülümüzü aldık, çok şükür onlar gibi hain olmadık, devletimizin anayasa mahkemesine bu karara uymamasını istiyoruz’ ’dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

BÖYLE AĞAYA CAN KURBAN

2019-07-30 20:27 - Gündem

Başkan Yardımcısı İzol’dan Gazetecilere Ziyaret

2019-07-24 20:14 - Gündem

ŞANLIURFA BAROSU UTANÇ RAPORUNU AÇIKLADI

2019-07-26 18:43 - Gündem

Şehit Ailelerinden AYM Kararına Tepki

2019-07-31 16:29 - Gündem

Yamaçtan Kopan Dev Kaya Barınağa Düştü

2019-07-25 19:28 - Gündem

Hacı Adayları Kutsal Topraklara Yola Çıktı

2019-07-29 19:30 - Gündem

24 Temmuz Gazeteciler Bayramı Kutlandı

2019-07-24 19:34 - Gündem

İlgili Haberler

Nedim Lale, Uzun Süredir Yürüttüğü Ak Parti Siverek İlçe Başkanlığını Bıraktı

12:43 - Gündem

Siverek’te Gaziler Günü Şehitlikte Anıldı

11:33 - Gündem

Temel Kazısı Sırasında Roma Dönemine Ait Mezar Bulundu

20:15 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak, Tarihi Binaya Geri Döndü

09:27 - Gündem

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem