SİVEREK İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Gündem - 4 yıl önce

Şanlıurfa İli Siverek İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid’i Nebi haftası Teması etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz ve Çocuk” ana teması çerçevesinde ilkokul ve ortaokullarda ve İlçe Müftülüğü’ne bağlı din eğitimi hizmeti veren Kur’an kurslarında okuyan öğrencilere yönelik çeşitli söyleşi programları düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığınca Hz. Peygamber’in (s.a.s.) yeryüzüne teşriflerinin yıl dönümü “Mevlid-i Nebi Haftası” adıyla çeşitli etkinliklerle kutlanılmaktadır. Bu haftaya özel olarak her yıl Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) hayatından hayatımıza yansıyacak ve örnek olacak bir tema seçilmekte ve hafta boyunca farklı konular altında sözkonusu tema işlenilmekte ve vatandaşlarımızla paylaşılmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2020 Mevlid-i Nebi Haftası’nın ana teması “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlenmiştir. Siverek İlçe Müftülüğü sözkonusu haftayı yaptığı çeşitli etkinlikle kutladı.

İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş Mevlid-i Nebi Haftası hakkında yaptığı açıklamada: “Çocuk eğitimi ve terbiyesi önemli bir konu olup önemi günümüzde daha iyi hissedilmektedir. Çocuk eğitimi hakkında ilim dalları ve kolları ortaya konulmuş, çalışmalar yapılmıştır. Bu itibarla bu konuya dinimiz İslam önem vermiş, anne, baba ve bu konuda çalışma yapanlara çeşitli tavsiyelerde bulunmakta ve rehberlik etmektedir. Hz. Peygamber (s.a.s.) çocuğun yetişmesi ve yetiştirilmesi konusunda bizlere hayatıyla rehberlik etmiştir. Biz Müslümanlara düşen görev, Peygamberimiz’in (s.a.s.) çocuk eğitimi ve terbiyesi konusundaki tavsiyelerini öğrenip uygulamaya çalışmaktır.

Çocuk terbiyesi ve eğitiminin önemine binaen Mevlid-i Nebi Haftası teması Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlenmiştir. Sözkonusu tema alt başlıklarla farklı açılardan incelenmekte ve ifade edilmektedir.

Siverek İlçe Müftülüğü olarak Başkanlığımızın belirlediği “Peygamberimiz ve Çocuk” ana teması çerçevesinde ilkokul ve ortaokullarda ve İlçe Müftülüğü’ne bağlı din eğitimi hizmeti veren Kur’an kurslarında okuyan öğrencilere yönelik çeşitli söyleşi programları düzenledik.

Sözkonusu söyleşi programlarında “Peygamberimiz Çocukları Severdi, Peygamberimiz Çocuklara Merhamet Ederdi, Peygamberimiz Çocuklara Güvenirdi ve Peygamberimiz Çocuklara Değer Verirdi” konuları Hz. Peygamber’in (s.a.v.) hayatından örnek tablolar sunulmak suretiyle çocuklarla ve öğrencilerle paylaşıldı. Bunun yanında Başkanlığımız tarafından haftanın temasına uygun olarak hazırlanan sinevizyonlar öğrencilere izlettirildi ve onlar tarafından büyük bir beğeni ile izlenildi.

Ayrıca verilen vaazlarla, okunulan hutbelerle, yerel bir gazetede yazılan yazılarla ve yerel radyo yayını yapan özel bir radyoda “Peygamberimiz ve Çocuk” teması hakkında yapılan programlarla vatandaşlarımızın bilgi ve bilinç sahibi olması için çalışmalar yapıldı.

Sözkonusu programlar İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş’ın başkanlığında, İlçe Vaizleri, Din Hizmetleri Uzmanı, İlçe Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü, İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Din Gönüllüleri’nin katılımıyla gerçekleştirildi.”

Rabbim hayırlı çocuklar yetiştirmeyi bizlere nasip eylesin inşaallah.

Haftanın Öne Çıkanları

İZMİR DEPREM ZADELERİ YARDIMINA SİVEREKLİLER KOŞTU.

2020-11-07 20:51 - Gündem

10.11.2020 Tarihli Birinci Sayfa

2020-11-10 03:00 - Gündem

SİVEREK SOSYAL HİZMET MERKEZİ İZMİR DEPREM BÖLGESİNDE

2020-11-09 14:11 - Gündem

7.11.2020 Tarihli Birinci Sayfa

2020-11-07 03:00 - Gündem

ESKİ BAŞKAN YARDIMCISINDAN ANLAMLI DAVRANIŞ

2020-11-05 12:22 - Gündem

PROF. DR. YILMAZ: HER BAĞIŞ YENİ BİR HAYATTIR

2020-11-06 12:01 - Gündem

SİVEREK’TE KARŞIDAN KARŞIYA GEÇEN KADINA ARABA ÇARPTI!

2020-11-06 11:56 - Gündem

SİVEREKLİ VATANDAŞLARDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEBİ

2020-11-06 11:52 - Gündem

SİVEREK İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ’NDEN MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

2020-11-11 12:02 - Gündem

11.11.2020 Tarihli Birinci Sayfa

2020-11-11 03:00 - Gündem

İlgili Haberler

Nedim Lale, Uzun Süredir Yürüttüğü Ak Parti Siverek İlçe Başkanlığını Bıraktı

12:43 - Gündem

Siverek’te Gaziler Günü Şehitlikte Anıldı

11:33 - Gündem

Temel Kazısı Sırasında Roma Dönemine Ait Mezar Bulundu

20:15 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak, Tarihi Binaya Geri Döndü

09:27 - Gündem

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem