SİVEREK TAKORAN ULUSLARARASI KÜLTÜR VE DOĞA FESTİVALİ BAŞLADI

Gündem - 2 yıl önce

BU YIL DÖRDÜNCÜSÜ DÜZENLENEN TAKORAN ULUSLARARASI FESTİVALİ BAŞLADI

Siverek belediyesince her yıl ilçedeki dernek ve STK’ların katılımıyla düzenlenen, bu yıl 4. Düzenlenecek olan Takoran Uluslararası kültür ve doğa festivali Recep Tayip Erdoğan mesire alanın ününde Nissibi köprüsünün yanında başladı.

Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Takoran Festivali yerli ve yabancı misafirlerinin akınına uğradı.Nissibi köprüsünün kıyı şeridinde bulunan Recep Tayip Erdoğan Mesira alanına kamp çadırlarıyla konaklayan konuk misafirler burada Siverek Belediyesi ve Fırat Gezginler Kulubu tarafından görevlendirilen gönüllü elemanlar tarafından karşılanarak Kamp Çadırlarına ayrılan bölümlere yerleştirildi.

SİVİLDER BAŞKANI AYHAN EKİNCİ

SİVİLDER başkanı Ayhan Ekinci Takoran Uluslararası kültür ve doğa festivali ile ilgili yaptığı açıklamalarında Siverek Kentimizde bölge halkının “saklı cennet” olarak tanımladığı eşsiz güzellikteki Takoran Vadisi, SİVİLDER Onursal başkanımız Koçali Aymaz büyüğümüzün ve yönetim kurulu üyelerimizle beraber biz burayı bu bölgenin “saklı cennet “olarak keşfettiğimizde bir gün buraların tüm yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacağını biliyorduk.

İşte bugün o gündür buraları her kesimin görüp bir Festival havasında hafızalara yer edinmesi buranın güzelliklerini kendi memleketlerinde bahsetmeleri buraya gelecek yerli ve yabancı turizm önemli katkısı olacaktır. Bugün burada olmamızın temelinde Siverek’imizin “Saklı Cenneti olan TAKORAN’I eşsiz güzelliklerinin tanıtımını Takoran ile Nissibi Köprüsü arasındaki tüm doğa güzelliklerini bir Festivalle dünyaya tanıtmak, Güzel bir gün emeği geçen başta Belediye başkanımız Ayşe Çakmak Hanım efendiye ekibine Fırat Gezginler Kulubüne ve Onun Değerli başkanı Ferit Akçalı’ya Tüm STK temsilcilerine Kısacası tüm emek veren herkese teşekkürlerimi iletiyorum

Ayrıca STK’lar olarak öğrenci yararına düzenleyeceğimiz Halat yarışması, kaşıkta yumurta taşıma yarışması ,Ses yarışması, Bardakta top çıkarma yarışması, Çuval yarışması, Su altında Nefes Tutma Yarışması düzenlenecektir. Derece alan Öğrencilerimize 1.nci,2.nci ve 3.nci gelen yarışmacı öğrencilerimize ödül verilecektir dedi.

FIRAT GEZGİNLER KULUBÜ BAŞKANI Ferit Akçalı

Siverek Belediyesinin destekleriyle düzenlenen Takoran 2. Uluslararası 4. Geleneksel festivalini bu gun gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz firat gezginler kulübü olarak festival tam destek verdiğimiz festivalin paydası olduğumuz için çok mutluyuz. Bizler şuna inanıyoruz bu şehir bütün güzelliklerini en güzel şekilde tüm dünyaya tanitmalidir.

Bu bu siarla çıktığımız yolda zaman zaman zorlansakta geriye dönüp baktığımızda festival gibi büyük bir organizasyona evsahipligi yapiyoruz. Şehrimize hayirli olsun. Bol kazançları olsun esnaflarımızın. Ins. Her geçen yıl daha şenliklere festivallerde şehrimizi turizmde hakkettiği değeri kazanacak. Bu manada başta destek olan katki sunan siverek belediye başkanı sayın ayse çakmak ve ekibine sonsuz tskleri borç biliriz.

Bugün başlayan festival çeşitli etkinliklerle 5 Eylülde sona erecek. Festivalin ilk gününde kamp yapacak olanların yerleşmesi. Balık tutma, gökyüzünü izleme ve çeşitli sportif yarışmalar yapılacak.

Bu yıl yoğun bir ilgi görecek Takoran Kültür ve doğa festivaline ilçe dışından ve uluslararasından gelen yarışmacılar katılacak.

5 Eylül gününe kadar sürecek festivalin finali Paşa Konağının yanında bulunan Perşembe pazarında yapılacak olan dev konserle son bulacak. Konsere Hirai Zerdüş ile Manuş Baba konser verecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Siverek DEVA Partisinden Karacadağ İçme Suyu Sözü

2022-08-27 12:54 - Gündem

MİLLETVEKİLİ GÜLPINAR VE BAŞKAN ÇAKMAK STK TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.

2022-08-29 18:25 - Gündem

TÜRKİYE GAZETECİLER KONFEDERASYONU 25. BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ

2022-09-01 15:07 - Gündem

KUMED SİVEREK TEŞKİLATI ÇARŞI ESNAFIYLA BİR ARAYA GELEREK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

2022-09-01 13:48 - Gündem

SİVEREK TAKORAN ULUSLARARASI KÜLTÜR VE DOĞA FESTİVALİ BAŞLADI

2022-09-02 16:37 - Gündem

27.08.2022 Tarihli Birinci Sayfa

2022-08-27 03:00 - Gündem

SİVEREK’TE BÜYÜK ZAFER’İN 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

2022-08-30 17:07 - Gündem

SİVEREK KAZA HABERİYLE UYANDI 1 KİŞİ ÖLDÜ, 4 KİŞİ YARALANDI

2022-09-01 14:26 - Gündem

BAŞKAN ÇAKMAK, STK VE VATANDAŞ ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

2022-08-27 12:44 - Gündem

31.08.2022 Tarihli Birinci Sayfa

2022-08-31 03:00 - Gündem

İlgili Haberler

Nedim Lale, Uzun Süredir Yürüttüğü Ak Parti Siverek İlçe Başkanlığını Bıraktı

12:43 - Gündem

Siverek’te Gaziler Günü Şehitlikte Anıldı

11:33 - Gündem

Temel Kazısı Sırasında Roma Dönemine Ait Mezar Bulundu

20:15 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak, Tarihi Binaya Geri Döndü

09:27 - Gündem

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem