Siverek’te Kısa Film ve Fotoğrafçılık Kursunda Madde Bağımlılığına Dikkat Çekildi

Madde bağımlılığıyla mücadelede farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen kurs, Siverek’te büyük yankı uyandırdı. Peki, bu kursun amacı neydi ve nasıl bir etki yarattı?

Yaşam - 2 ay önce

Gençlik Merkezinde Farkındalık Oluşuyor

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi'nde bulunan Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi, günümüzün en büyük problemlerinden biri olan madde bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla Kısa Film ve Fotoğrafçılık kursu düzenledi. Kurs kapsamında, bağımlılık konusunu ele alan kısa bir film hazırlandı ve bu film, gençlerin madde bağımlılığı konusunda bilinçlenmelerini sağlamak için kullanıldı.

Gençlerin Emeğiyle Hayat Bulan Proje

Kursiyerler, öğretmenleriyle birlikte büyük bir özveri göstererek, madde bağımlılığını konu alan bir kısa film senaryosu yazdılar ve bu senaryoyu hayata geçirdiler. Gençlik merkezi müdürü Mehmet Taşçı, kursiyerlerin ve öğretmenlerin bu projeye verdikleri emeği takdir ettiğini belirtti. Taşçı, "Gençlik merkezimiz bünyesinde açılan Kısa film ve Fotoğraf kursumuzda öğretmen ve kursiyerlerimizin emek sarf ederek büyük özveriyle günümüzün kanayan yarası madde bağımlılığı ile ilgili kısa film senaryosu, oyunculuğu her yönüyle kursiyerlerimizin emeğiyle ortaya çıkan güzel bir farkındalık çalışması icra edildi. Emeği geçenleri kutluyorum," dedi.

Madde Bağımlılığına Karşı Bir Adım Daha

Gençlik merkezinde yapılan bu çalışmalar, sadece kursiyerlerin değil, aynı zamanda çevredeki gençlerin de dikkatini çekti. Kısa film gösterimleri ve fotoğraf sergileri ile gençler, madde bağımlılığı konusunda daha bilinçli hale geldi. Peki, bu çalışmalar gerçekten etkili mi? Yapılan araştırmalar, bu tür projelerin gençler üzerindeki etkisinin büyük olduğunu gösteriyor.

Toplumda Bilinçlenme Sağlandı mı?

Bu tür projelerle gençlerin madde bağımlılığına karşı daha dirençli hale gelmesi hedefleniyor. Gençlik merkezinde yapılan bu kısa film çalışması, toplumda madde bağımlılığına karşı bir bilinç oluşturma amacı taşıyor. Kursiyerlerden biri, "Bu proje sayesinde madde bağımlılığının ne kadar ciddi bir sorun olduğunu daha iyi anladık. Umarım filmimiz izleyenlere de aynı mesajı verir," dedi.

Öğrencilerden Büyük İlgi

Kursa katılan öğrenciler, projenin bir parçası olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Bir kursiyer, "Madde bağımlılığı konusunda farkındalık yaratmak için bir şeyler yapmak gerçekten çok önemli. Bu projede yer aldığım için gururluyum," diye konuştu. Öğrenciler, bu tür projelerin devam etmesi gerektiğini belirterek, gençlerin bu konuda daha fazla bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Geleceğe Umutla Bakmak

Gençlik merkezinin bu tür projelerle gençleri bilinçlendirmeye devam etmesi, toplumda olumlu bir etki yaratmaya devam edecek. Mehmet Taşçı, "Bu tür farkındalık projeleri sayesinde gençlerimizi madde bağımlılığına karşı koruyabiliriz. Onlara umut aşılamak ve geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamak bizim en büyük hedefimiz," dedi.

Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nin bu çalışması, madde bağımlılığına karşı verilen mücadelenin önemli bir parçası olmayı başardı. Haber Mahmut İZGÖR

Haftanın Öne Çıkanları

TSK'dan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yılına Özel Geçit Töreni

2024-07-19 09:15 - Gündem

İspanya EURO 2024 Şampiyonu Oldu: Tarihi Zafer Berlin'de

2024-07-15 10:45 - Spor

Ünlü Avukat Rahmi Özkan Ameliyat Oldu

2024-07-16 13:42 - Yaşam

İzmir’den Siverek’e Kitap Bağışı: Eğitime Destek Sürüyor

2024-07-19 08:39 - Eğitim

Başıbüyük Yardım Kuruluşu Başkanı Sağır  Başkan Bucak’la Bir Araya Geldi

2024-07-15 08:23 - Yaşam

Sedat Edip Bucak'ın Doğayla İç İçe Yaşamı

2024-07-15 09:16 - Yaşam

Siverek’te Karacadağ Kurutmalık Domates Yurt Dışı Pazarlarında

2024-07-16 09:43 - Ekonomi

Abdulkadir Karasaç Hicri Yeni Yılı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

2024-07-15 08:48 - Gündem

Yeni Görevine Başlamadan Şehit Olan Astsubay Başçavuş İbrahim Daşçı'nın Hikayesi

2024-07-16 10:30 - Yaşam

Merkez Av Komisyonu, 2024-2025 Dönemi İçin Avlanma Bölgelerini ve Türleri Belirledi

2024-07-16 09:15 - Gündem

İlgili Haberler

Esra Erol'da Şok: 1,5 Yaşındaki Bebeğe Alkol Veren Aile Gözaltına Alındı

12:16 - Yaşam

Siverek’te Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

22:00 - Yaşam

Yol Onarım Çalışmaları Devam Ediyor

20:15 - Yaşam

Trafik Kazası

18:00 - Yaşam

TAG Otoyolu'nda İki Tır Çarpıştı

17:00 - Yaşam

Günün Manşetleri

TÜGVA'dan Öğrencilere Kırtasiye Yardımı

22:15 - Gündem

Siverek’te Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

22:00 - Yaşam

Mahsur Kalan Güvercin İtfaiye Ekiplerince Kurtarıldı

21:00 - Gündem

İnşaatta İş Kazası: Ayağına Malzeme Düşen İşçi Yaralandı

20:30 - Gündem

"Benim Hikayem Projesi" ile Kamerayla Tanıştı

19:15 - Gündem