Siverek'ten Adıyaman Yolunda Ücretsiz İkram: İyiliğin Öyküsü

Adıyaman yolunda ücretsiz ikramlarla karşılaşmak mümkün mü? Peki, bu ikramın ardındaki hikaye nedir?

Yaşam - 2 ay önce

Yolun Kenarında Bir Dikkat Çekici Bina

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden  Adıyaman yoluna girdiğinizde yaklaşık 5 kilometre gittikten sonra sol tarafta iki katlı, bazalt taşlı bir bina dikkat çeker. Çıplak ve yalın bir bina olmasına rağmen, kırmızı zemin üzerine sarı renkle yazılı "ÜCRETSİZ FREE" tabelası ve çay ile çorba kasesi fotoğrafları görenlerin ilgisini çeker. Defalarca kullandığım bu yolda, benim de dikkatimi çekmişti bu yazı. Geçenlerde Adıyaman yolu dönüşünde, merak ettiğimiz bu yeri arkadaşlarla ziyaret etmeye karar verdik. Bina asfalt yola çok yakın bir yerdeydi ve arabamızı binanın önüne park edince bizi aydınlık ve güler yüzlü, sakalları ağarmış genç bir adam karşıladı.

Misafirperverlik ve İyilik Hikayesi

Kapısız ve bahçe duvarı olmayan bu evden çıkan Remzi Asal, yanında duran iri köpeği ile bizi buyur etti. Arkadaş beni tanıyormuş, ama ben onu ilk defa görmüştüm. İlk gördüğümde kanım ona ısınmıştı. Sonradan iki genç daha geldi. Evi gezdikten sonra, üst kata geçip oturduk ve ikramlarda bulundular. Esas merakımız olan "neden ücretsiz hizmet?" sorusunu kendisine sordum. Remzi Asal, bu sorunun cevabını kısaca anlatmaya çalıştı:

"Dedem iyilik sever bir insandı. Köyümüz ana yola çok yakındı, ama susuzluk çekiyorduk. Dedem iki ineğini satarak bir kuyu açmıştı. Hem köylüler hem de yolda geçenler su ihtiyaçlarını karşılıyordu. Zamanla yollar değişti, kervanlar kalmadı, ama dedemin yaptığı iyilik unutulmadı. Ben de bu iyiliği devam ettirmek için burada yoldan geçenlere su, çay ve çorba ikramı yapmaya çalışıyorum."

Depremin Ardından Gelen Karar

Remzi Asal'ın bu hizmeti sunma kararı, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından verdiği bir karar. Depremin vahametini duyunca, bir grup arkadaşıyla birlikte deprem bölgesine gitmiş. Eli boş gitmek olmazdı, herkes bir şeyler aldı ve Remzi Asal da 20 kilo mercimek alarak deprem bölgesine gitmiş. Deprem bölgesinde yaşananları anlatırken gözleri doldu ve şunları söyledi:

"Deprem bölgesinde insanları soğukta üşüşmüş halde görünce hemen çorba yapmaya başladık. Öğlene kadar yaklaşık 5.000 kişiye çorba ekmek verdik. Oradaki manzara anlatılacak gibi değildi. Tam 5 gün orada kaldık ve bu deneyimden sonra yolda gelip giden herkese kapımı açmaya karar verdim. Gücüm oranında su, çay ve çorba ikramı yapmaya çalışıyorum."

"ÜCRETSİZ FREE Hasan Baydilli

Sitemizin Köşe Yazarlarından Eğitimci Yazar Hasan Baydilli tarafından kaleme alınan "Bedeli Ağır Olsa Da İyilik Yapmak Bir Erdemdir." başlıklı makalesinden uyarlanarak haberi yapılmıştır.

İyilik ve Yardımseverlik Üzerine

İhtiyaç sahibi olsun olmasın, insanlara beklentisiz ve karşılıksız iyilik yapmak ne denli onurlu bir erdemdir! İşte insanlık, yardımseverlik, iyilik budur. Çok varlıklı olup da kapısını sürekli kapalı tutan ve bu dünyada misafir olduğunu unutanlara duyurulur! Unutulmamalıdır ki hayata en güzel lezzet veren şey, insanların çaresizliğine çare olmaktır. Yaşamın geri kalanı ise sadece teferruatlardan ibarettir. Remzi Asal, yaptığı bu iyilikle hayatın ona dayattığı acımasız yaşamın bir sonucunu bizlere gösteriyor.

İyilik Her Zaman İyidir

Genç yaşına rağmen kıt imkanlarla hayatına çok şey sığdıran ve bir derviş edasıyla dergah dediği mekanını halka açan Remzi Asal kardeşimi tebrik ediyorum. İyilik her zaman iyidir ve iyi insanların sayılarının artması dileğiyle. Haber Zafer AĞIRMATLI

Haftanın Öne Çıkanları

TSK'dan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yılına Özel Geçit Töreni

2024-07-19 09:15 - Gündem

İspanya EURO 2024 Şampiyonu Oldu: Tarihi Zafer Berlin'de

2024-07-15 10:45 - Spor

Ünlü Avukat Rahmi Özkan Ameliyat Oldu

2024-07-16 13:42 - Yaşam

İzmir’den Siverek’e Kitap Bağışı: Eğitime Destek Sürüyor

2024-07-19 08:39 - Eğitim

Başıbüyük Yardım Kuruluşu Başkanı Sağır  Başkan Bucak’la Bir Araya Geldi

2024-07-15 08:23 - Yaşam

Sedat Edip Bucak'ın Doğayla İç İçe Yaşamı

2024-07-15 09:16 - Yaşam

Siverek’te Karacadağ Kurutmalık Domates Yurt Dışı Pazarlarında

2024-07-16 09:43 - Ekonomi

Abdulkadir Karasaç Hicri Yeni Yılı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı

2024-07-15 08:48 - Gündem

Yeni Görevine Başlamadan Şehit Olan Astsubay Başçavuş İbrahim Daşçı'nın Hikayesi

2024-07-16 10:30 - Yaşam

Merkez Av Komisyonu, 2024-2025 Dönemi İçin Avlanma Bölgelerini ve Türleri Belirledi

2024-07-16 09:15 - Gündem

İlgili Haberler

 Siverek'te Engellilere Sıra Engeli: Banka Mağduriyet Yaratıyor

09:40 - Yaşam

850 Sürücüye 4 Milyon 36 Bin 672 TL Ceza Kesildi

20:00 - Yaşam

Siverek'te Park Halindeki Otomobil Yangını

18:30 - Yaşam

“Türkiye’nin İmzası Gökyüzünde”

09:15 - Yaşam

Esra Erol'da Şok: 1,5 Yaşındaki Bebeğe Alkol Veren Aile Gözaltına Alındı

12:16 - Yaşam

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem