SİVEREK YENİDEN REFAH PARTİSİ İLÇE TEŞKİLATINDAN SİVEREK BELEDİYESİNDEN HALK ADINA İSTEK VE ÖNERİLERİ

Gündem - 2 yıl önce

1:Öncelikle iki yılı aşkın süredir süren pandemi sürecinden kaynaklı halkın yaşadığı maddi ve manevi sıkıntı sıkıntılar devam etmektedir.

Bu sıkıntılar tam biterken Ülkemizde üretim yetersizliğinden ve stokçulardan dolayı başta temel gıda ürünlerimiz olmak üzere giyim ve araç gereçlerinde yaşanan %200 geçen zam oranları orta sınıf insanı,asgari ücretliyi ve asgari ücreti bulamayan mevsimlik işçiler ve günlük yevmiyecileri çok zor durumda bırakmıştır. Pide ekmeği 3,50 tl iken evine taze ekmek götüremeyen ve bayat ekmek yada somun alan vatandaş ekmeğin 5 tl olması ile artık ekmek alamayacak duruma gelen vatandaşlarımız vardır.

Siverek belediyesinin acilen daha önceki dönemlerde olduğu, örnek belediyerinde şuanda yaptığı gibi halkına belediye bünyesinde ucuz ekmek üretimi yapmasını halk adına arz ederiz.

2:Tarihimize ve tarih eserlerimize sahip çıkıyoruz deyip yapılan hizmetleri incelediğimizde Siverek Kalesi haricinde yapılan hizmetler israftan öteye gitmediği görülmüştür.Örnek Hacıömer ve Camikebir mahallelerinde metruk avlulu kargir evlere yapılan bakım ve onarım çalışmaları sadece israftır.

Siverek belediyesinden bu konudaki halk adına arzımız bu şekildedir.Siverek Kalesinin dört bir yanını istimlak edip çevresindeki hem trafiği rahatlamak hemde kalemizin görkeminin meydana çıkarılmasını sağlamak olacaktır.Bunlar yapılmadan yapılan işlemler israftan öteye gitmeyecektir.

Tarihimiz konusundaki bir diğer konu ve yanlışta bu şekildedir. Tarihi Cami,miz ve yapışındaki tarihi konak ve kıraathane; tarihi konak kiraya verilerek tarihi dokunuştan ve halk ziyaretinden yoksun bırakılmıştır.Hemen yanındaki tarihi kuşçular kıraathaneside kiraya verilerek kaderine terk edilmiştir.Tarihi kıraathane ve binası çok bakımsız bırakılmış bazı bölümleri yıkılmış içinde yeni yapılan bülümlerle tarihi dokunuşuna zarar vermiştir.Ulu Camimizde diyanete bağlı olabilir ama onunda dış cephelerine bir bakım onarım çalışması yapılması gereklidir.Bu tarihi yapılar için bir diğer konuda bu eselerin en güzel göründüğü ön cephesi ve girişi olan Hürriyet caddesi tarafının kocaman reklam panolarıyla kapatılmasıdır.Bu reklam panolarının acilen kaldırılmasını halk adına arz ederiz.

3:Siverek belediyesinin doğuya bakan tarafında belediye iş hanının giriş kapısı olan yerin önceki dönemlerde iş yerine çevrilmesi ve yıllardır bir kişiye çok cüzi bir miktara kiraya verilmesi ve bedelinde ödenmemesi ve en son dükkanın boşaltılması konusu;dükkan boşaltıldıktan sonra satın almak için ve kiralamak için çok talep ve dilekçe verildi belediyemize bu konu hakkında halen karar verilmemiştir.Bu konu hakkında en sağlıklı karar dükkanın yıkılıp mağdur edilen iş hanının sahiplerine 2,inci giriş kapısı yapmaktır.Yada Büyükşehire bağlı belediyemize uzak bir yerde çalışan numarataj bölümünün oraya getirilip bu konuda mağdur olan vatandaşın mağduriyetliğini gidermek olacaktır.Numarataj konusu açıldığından dolayı bu konuyuda belirtmek istiyorum.Kırsalda mahallelerde yeni yapılan yada eski yapılar için alınan kapı numarası için vatandaştan talep edilen 75 tl ve bir çok evrak talebi bu uygulamanında halk adına iptal edilmesini arz ederiz.

Saygılarımızla iyi çalışmalar dileriz.

Haftanın Öne Çıkanları

SİVEREK’TE UNUTULAN GELENEK YENİDEN CANLANDIRILIYOR

2022-05-11 16:21 - Gündem

SİVEREK’TE SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJESİ BAŞLADI

2022-05-11 12:48 - Gündem

SİVEREK KIZILAY ŞUBESİNDEN ÇAĞRI

2022-05-06 18:47 - Gündem

Siverek’te 103.Yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Turnuvaları Başladı

2022-05-12 12:06 - Spor

Yeniden Refah Partisi psikologlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı

2022-05-10 13:26 - Politika

Yeniden Refah Başkanı Fatih Erbakan’dan iktidara sert ‘faiz’ eleştirisi

2022-05-10 12:56 - Politika

SİVEREK’TE TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2022-05-07 18:12 - Gündem

Yazar ve ozanlar Siverek’te kütüphane kurdu

2022-05-12 14:24 - Eğitim

12.05.2022 Tarihli Birinci Sayfa

2022-05-12 03:00 - Gündem

Bu Nasıl Vicdan Bu Nasıl Annelik

2022-05-10 12:59 - Gündem

İlgili Haberler

Nedim Lale, Uzun Süredir Yürüttüğü Ak Parti Siverek İlçe Başkanlığını Bıraktı

12:43 - Gündem

Siverek’te Gaziler Günü Şehitlikte Anıldı

11:33 - Gündem

Temel Kazısı Sırasında Roma Dönemine Ait Mezar Bulundu

20:15 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak, Tarihi Binaya Geri Döndü

09:27 - Gündem

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem