SİVEREKLİ DİYETİSYENDEN ÜCRETSİZ HİZMET

Gündem - 3 yıl önce

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde özel poliklinik işleten Diyetisyen Rahime Eren, Koronavirüs salgını sürecinde özellikle yeni doğan ve çocuğunu emziren annelere salgın süreci boyunca ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

Diyetisyen Eren, Salgın sürecinde annelerin süt eksikliği yaşamaması adına yeni doğan çocukların annelerine beslenme konusunda süt verimini artırıcı gıda takviyesi ürünlerin faydalarını anlattı.

-EMZİRİRKEN ANNE SÜTÜNÜ ARTIRAN 10 BESİN:

SU: Hayatın en önemli yapı taşı olan su anne sütün büyük bir kısmını meydana getirmektedir. Anne sütünü arttırmak için annenin günlük en az 2-3 litre su tüketmesi gerekmektedir.

BALIK: Omega 3 yağ asidi içeriğinden dolayı oldukça önemli yere şahıstır. Omega 3 yağ asidi bebeklerin beyin ve göz gelişiminde oldukça etkilidir, Özellikle yağlı balıkların (somon levrek vb.) omage 3 yağ asidi miktarı daha fazladır. Yalnız yüksek miktarda cıva içerebilecek balıklara dikkat edin. (Kılıç balığı, köpek balığı)

YUMURTA: Yumurta içeriğindeki zengin A, C ve E vitamini; iyot, fosfor ve çinko gibi mineralleriyle en önemli, en kaliteli örnek protein. Bebeğinizin beyin gelişimine katkıda bulunan, sütünüzün kalitesine destek çıkan en değerli besindir.

YULAF EZMESİ: Bu kompleks karbonhidrat daha uzun, dolgun hissettirecek ve anne sütünün artmasına çok katkı sağlayacaktır. Yulaf Demir, protein ve lıf açısından zengindir.

BADEM: Badem, badem ezmesi ve badem sütü anne sütünü artırmak için tavsiye edilir. Ayrıca DHA kalsiyum ve magnezyum sağlar.

KOYU YAPRAKLI YEŞİLLER: Vitamin oranı yüksek A, C, E, K ve B grubu vitaminlerini içermenin yanında kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, çinko ve demir gibi mineraller içeriğiyle anne ve bebeğine vitamin, mineral dengesi sağlar.

KİNOA: Bu inanılmaz Glutensiz ve bol protein içeren bu besin sütünüzü artırmak için çok iyi bir seçim olacaktır. İçeriğinde protein, amino asitler, fosfor ve demir bulunan kinoa ile çeşitli salatalar, kısırlar yapabilirsiniz.

AVOKADO: Anne ve çocuğun görme yeteneği üzerinde yararlı bir etkiye sahip olan A vitamini vardır. Avokado, çocuğun entelektüel gelişimini destekler. Diyetinize meyve ekleyin böylece bebek daha iyi kilo alır, yeni becerileri daha hızlı öğrenir. Avokado bileşimindeki B2 vitamini, hem kadın hem de çocukta anemi için güçlü bir önleme yöntemidir. Avokado posası mükemmel bir antiviral ajan, grip ve soğuk algınlığına karşı mükemmel koruma, çocuk için ek bir bağışıklıktır.

YOĞURT: Anne ve bebeği için probiyotikler almak için iyi bir yoldur. Hem sindirim sisteminin sağlığını artırmak için canlı ve aktif kültürler içerir hem de sütünüzün artmasına katkı sağlar.

BİTKİ İÇECEKLERİ: Rezene, anason ve ısırgan otu çayı sütü az gelen kadınların, emzirme döneminde kurtarıcısı olan rezene çayı aynı zamanda sindirimi de rahatlatmaktadır. Bebekte gaz oluşumunu önlemek adına rezene çayını günde 2 fincan ölçüde tüketebilirsiniz. Isırgan çayı, kaliteli süt yapan çaylardan biridir. Mide asitlerini düzenleyerek anne sütünde gaz oluşumunu engeller. Anason çayı, sindirimi rahatlatan ve gaz oluşumunu önleyen bir etkiye sahiptir.

TAHİN HELVASI: İçerdiği B grubu kalsiyum ve vitamin yönünden de çok zengindir. Emziren annelerin diyetlerinde kalori hesaplaması yapılacak şekilde eklenilir.

Gıda takviyesi 10 madde hakkında annelere bilgiler aktaran Diyetisyen Eren, annelerin düzenli bir şekilde alacakları gıda ve besin ürünlerinin çocuklarının gelişimine katkı sunacağını söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

ASKERDE HAYATINI KAYBEDEN BABASI İÇİN İFTARLIK TATLI DAĞITTI

2021-04-14 20:38 - Gündem

RAMAZAN ÖNCESİ PİKNİKÇİLER TAKORAN’A AKIN ETTİ

2021-04-12 18:15 - Gündem

SİVEREK’TE KIZILAY’DAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE PİDE EKMEĞİ

2021-04-19 16:44 - Gündem

SİVEREK’TE İFTARA YETİŞEMEYENLERE HURMA VE SU DAĞITILDI

2021-04-15 21:41 - Gündem

13.04.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-04-13 03:00 - Gündem

SİVEREKLİ DİYETİSYENDEN ÜCRETSİZ HİZMET

2021-04-19 17:09 - Gündem

16.04.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-04-16 03:00 - Gündem

SİVEREK’TE BAYAT EKMEK KUTULARIYLA İSRAFIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

2021-04-15 21:39 - Gündem

SİVERKE’TE LGS’YE HAZIRLANAN ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ MESLEK LİSELERİNİ GEZDİ KIRSALDA EĞİTİM GÖREN ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNE MESLEK LİSELERİ GEZDİRİLDİ

2021-04-19 16:48 - Gündem

15.04.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-04-15 03:00 - Gündem

İlgili Haberler

Nedim Lale, Uzun Süredir Yürüttüğü Ak Parti Siverek İlçe Başkanlığını Bıraktı

12:43 - Gündem

Siverek’te Gaziler Günü Şehitlikte Anıldı

11:33 - Gündem

Temel Kazısı Sırasında Roma Dönemine Ait Mezar Bulundu

20:15 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak, Tarihi Binaya Geri Döndü

09:27 - Gündem

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem