SİVİL-DER YÖNETİM KURULUNDAN SİVEREK BİLİM VE SANAT MERKEZİNE ZİYARET

Gündem - 3 yıl önce

Sivil Der yönetim kurulu üyeleri Onursal Başkanı Koçali Aymaz ve Başkan Ayhan Ekinci ile beraber Kentte Bilim ve Eğitim faaliyetlerinde bulunan Siverek bilim ve sanat merkezini ziyaret etti.

Siverek İlçesinde 130 IQ ve Üstü zeki öğrencilere eğitim veren Siverek Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Siverek’i ülke bazında almış olduğu başarılı derecelerle ödüllendirilerek adından söz ettiriyor.

SİVEREK BİLİM VE SANAT MERKEZİ FAALİYETİ

Siverek Bilim ve Sanat Merkezi merkeze 10 km uzaklıkta olup Şanlıurfa Anayolu üzerinde bulunmaktadır. Siverek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait bir binayı ortak kullanarak eğitim öğretim yapmaktadır. Öğrenciler Milli Eğitim bakanlığının okullarında eğitim gören üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü devlete bağlı parasız bir özel eğitim kurumudur. Geleceğin parlak öğrencilerinin kendi bireysel yeteneklerine göre bireyselleştirilmiş eğitim aldıkları hafta içi beş gün ve cumartesi olmak üzere toplam altı gün eğitim veren bir kurumdur.

Öğrencilerin farklı okullardan farklı zaman dilimlerinde (08:00 – 20:00) saatleri arasında eğitim görmektedirler. Kurum 2019 yılında kurulmasına rağmen çok kısa sürede zengin atölye çeşitliliği ve başarıları ile adından söz ettirmiştir.

SİVEREK BİLİM VE SANAT MERKEZİ BAŞARILARI

Kurum Teknofest Akıllı Ulaşım Kategorisinde Türkiye 4. Sü olmuştur. Teknofest İHA özgür kanatlar kategorisinden Türkiye 30. Olmuştur. Türkiye zeka vakfı düzenlediği yarışmada bölge finallerine katılmıştır. Tübitak ortaokullar arası proje yarışmasında bölge 1. liği elde etmiştir.

E-Twinning de Kurum Avrupa Kalite etiketi ve Uluslar arası kalite etiketleri almıştır.

SİVİL DER YÖNETİM KURULU ÜYELERİNİN ve STK TEMSİLCİLERİNİN TALEPLERİ

SİVİLDER Yönetim kurulu üyeleri ile Onursal başkanı Koçali Aymaz ve Başkan Ayhan Ekinci Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhammet Hanifi Ay, Maddeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı İnan, Marangozlar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mecit Yakar ve yönetim kurulu üyelerinin Bilim ve Sanat Merkezinde tespit ettikleri eksikleri giderilme noktasında ilgili yerlere gerekeni yapacaklarını belirten STK Temsilcileri ,Kurumun ağırlıklı öğrenci yaş aralığı 8-14 yaş grubundan oluşmaktadır. Bu kadar başarı ve özveri ile yürütülen bir kurumda internet altyapısının olmaması kampüse giren bir toplu taşıma aracının olmaması, doğal gaz altyapısı ve belediye şebeke suyu gibi altyapısın olmaması gibi temel ihtiyaçlarının bulunmaması ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını rahatsız etmiştir. Velilerle yapılan görüşmeler neticesinde öğrencilerin çoğunun ulaşımda zorluk çektiğini ve buna bağlı olarak devamsızlık problemlerinin yaşanabileceği öngörülmüştür. Yarınların güvencesi olan bu öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almaları büyük önem arz etmektedir. Kuruma herhangi bir toplu ulaşım aracı yoktur. Kurumun bulunduğu mevkide türk telekoma ait bir altyapı hizmeti bulunmamaktadır. Ortak bina olarak kullandığı binada lise öğrencileri ile ortak bir bahçede olmaları ciddi problemlere yol açmaktadır. Acil bir şekilde eksiklerin giderilmesi yönünde SİVİL-DDER Yönetimi olarak üzerimizde düşeni yapacaklarını sözünü veriyoruz dedi.

Siverek Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Sertaç İlhan SİVİLDER Yönetim kurulu üyeleri ile Onursal başkanı Koçali Aymaz ve Başkan Ayhan Ekinci Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhammet Hanifi Ay, Maddeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı İnan, Marangozlar ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mecit Yakar ve yönetim kurulu üyelerinin okulumuza Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek tüm STK Temsilcilerine ayrı ayrı teşekkürlerini ilettiler.

Haftanın Öne Çıkanları

SİVEREK TERZİLER ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BAŞKANLIK SEÇİMİ YAPILDI

2022-01-08 18:30 - Gündem

SİVİL-DER YÖNETİM KURULUNDAN SİVEREK BİLİM VE SANAT MERKEZİNE ZİYARET

2022-01-12 18:36 - Gündem

10.01.2022 Tarihli Birinci Sayfa

2022-01-10 03:00 - Gündem

KÖSEOĞLU’NDAN BAŞKAN AYŞE ÇAKMAK’A ZİYARET

2022-01-12 13:20 - Gündem

SİVEREKTE SEVGİ VE MERHAMET ELLERİ GÜÇLENİYOR

2022-01-07 18:43 - Gündem

Yeni yılda yeni evine kavuştular

2022-01-06 14:08 - Gündem

SÖZ VE SORUMLULUK

2022-01-07 11:00 - Gündem

SİVEREK’TE OKULLAR BELEDİYENİN DOKUNUŞUYLA GÜZELLEŞİYOR

2022-01-07 14:35 - Gündem

8.01.2022 Tarihli Birinci Sayfa

2022-01-08 03:00 - Gündem

GAZETECİ ŞÜKRÜ DOLAŞ’IN ACI GÜNÜ

2022-01-10 19:43 - Gündem

İlgili Haberler

Nedim Lale, Uzun Süredir Yürüttüğü Ak Parti Siverek İlçe Başkanlığını Bıraktı

12:43 - Gündem

Siverek’te Gaziler Günü Şehitlikte Anıldı

11:33 - Gündem

Temel Kazısı Sırasında Roma Dönemine Ait Mezar Bulundu

20:15 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak, Tarihi Binaya Geri Döndü

09:27 - Gündem

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem