TÜGVA İLE UID ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Gündem - 3 yıl önce

Şanlıurfa Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) arasında ‘Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında Şanlıurfa ve ilçelerinde gönül köprüsü kuruldu.

‘Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında yaklaşık 15 bin gence TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ve UID Genel Başkanı Köksal Kuş’un Bayram Tebrik kartları çocuklara ulaştırıldı.

Avrupa’da 26 ülke 36 Bölge ve 376 şubeyle beraber ‘Gönül Köprüsü’ projesi başlattıklarını söyleyen UID Genel Merkez MKYK Üyesi Proje Koordinatörü Adem Taflan şunları kaydetti. “Avrupa’nın en güçlü Sivil toplum kuruluşlarından biri olan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) teşkilatımız Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile Kardeşlik projemiz kapsamında 33 Bölgemizi 33 İlimizle kardeş yaptık. Bu kardeşliğimizi önümüzdeki zaman diliminde 81 ilimize yaymak istiyoruz, ilerleyen süreçte TÜGVA ve UID teşkilatları olarak daha güzel projelerde buluşacağız. Bu vesilesiyle bizlere bu gönül projesinde köprü vazifesi gören TÜGVA’ya şükranlarımızı iletiyorum.” Dedi.

Avrupa’da yaşayan Türklerin bulundukları ülkelerde siyasal, sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirdiği çok güçlü bir sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) ile Gönül Köprüsü Programı kapsamında kardeş şehirler belirlediklerini söyleyen Şanlıurfa Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi Ömer Yeşilkaya şunları kaydetti. ”Gönül Köprüsü Programı kapsamında Şanlıurfa olarak kardeş şehrimiz Hessen bölgesi oldu. Bayram öncesinde bizler de Şanlıurfa’da tüm ilçelerinde yaklaşık 700 genç kardeşimize iki genel başkanımızın bayram mesajlarını ileterek gençlerimizin bayramlarını tebrik ettik, hedefimiz Türkiye geneli 15 bin gence ulaşmaktır. Yaptığımız ziyaretlerde Gönül Köprüsü Programı hakkında bilgi veriyoruz. Yasaklar dolayısıyla evlerde gençlerin kapılarına kadar giderek genel başkanlarımızın bayram mesajlarını iletmemiz onları çok mutlu ediyor. Gençleri ziyaretimiz Ramazan Bayramı’nın son gününe kadar devam edecek.” dedi.

Hessen Bölge Başkanı Erkan ARSLAN ise yaptığı açıklamada: “Bizler Türkiye’den uzakta vatan aşkıyla yanan kişiler olarak memleketimize fayda sağlamak istiyoruz. UID-TÜGVA Gönül Köprüsü Programı da tam olarak buna hizmet edecek. Hessen bölgesi ve Şanlıurfa ilimiz arasında kurduğumuz gönül köprüsü ile kardeş şehrimiz Şanlıurfa’da yaşayan kardeşlerimize elimizden geldiğince destek olacağız. Sosyal, kültürel, sportif ve öğrenci değişim projeleri ile aynı zamanda Mardin’deki kardeşlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağız ve onların birbirlerini daha iyi tanımasına yardımcı olacağız. Şanlıurfa’da ki kardeşlerimiz bilsinler ki Hessende onları düşünen Avrupalı kardeşleri var.” Dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

11.05.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-05-11 03:00 - Gündem

TÜGVA İLE UID ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

2021-05-17 16:11 - Gündem

SİVEREK’TE TIR DEVRİLDİ: 3 YARALI

2021-05-11 17:46 - Gündem

EVİNİN BALKONUNA DEV FİLİSTİN BAYRAĞI ASTI

2021-05-11 17:44 - Gündem

17.05.2021 Tarihli Birinci Sayfa

2021-05-17 03:00 - Gündem

İlgili Haberler

Nedim Lale, Uzun Süredir Yürüttüğü Ak Parti Siverek İlçe Başkanlığını Bıraktı

12:43 - Gündem

Siverek’te Gaziler Günü Şehitlikte Anıldı

11:33 - Gündem

Temel Kazısı Sırasında Roma Dönemine Ait Mezar Bulundu

20:15 - Gündem

Başkan Ali Murat Bucak, Tarihi Binaya Geri Döndü

09:27 - Gündem

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Günün Manşetleri

1 Kilo Esrar Ele Geçirildi

20:30 - Asayiş

Tır ile Çarpışan Otomobilin Sürücüsü Hayatını Kaybetti

19:30 - Gündem

Yeşil Alan Çalışmaları Devam Ediyor

19:15 - Gündem

Zeugma Mozaik Müzesi, Üç Farklı Sergiye Ev Sahipliği Yapıyor

18:00 - Gündem

Şarampole Devrilen Araçta İki Kişi Hayatını Kaybetti

17:15 - Gündem