GAZZE VE MÜSLÜMAN ÜLKELERİ  

Ali Lale

1 ay önce

           Gazze’de yapılan soykırımın karşısında sessiz duran İslam ülkeleri acaba hangi dine inanmaktadırlar? İnanmak yaşamaktır. Yaşamadıktan sonra o inancın hiçbir kıymeti yoktur. Müslümanlar bugün İslam’ı yaşamış olsalardı bugün dünyada ezilen insanlar özellikle Müslümanlar olmayacaktı. Eğer bugün Müslümanlar zillet içindeyse yaşam tarzı Allah’ın istediği gibi değil de ecnebilerin istediği tarzda bir yaşam sürdürmesindendir. Bize bu yaşam tarzını dayatanlar bizim tabularımız olmuştur. İslam’da neden cihat farzdır? İslam’da cihadın genel olarak anlamı veya tanımı; insanlara Hakkı anlatmak ve insanların gerçeği görmelerini engelleyen perdeleri kaldırmak; bu perdeleri ortaya koyan kimselerle mücadele etmektir. Cihadın asıl amacı, mazlumları zalimlerin elinden kurtarmak, İslam’ın engin hoşgörü, müsamaha, merhamet ve adaletini göstermek, Müslümanlara saldırıları etkisiz hale getirmek, yaptıkları anlaşmayı bozanları cezalandırmak ve fitne ateşini körükleyenleri engellemek olmuştur.

          Bugün dünyanın dört bir köşesinde ezilen insanların çoğu Müslümanlardır, neden? Çünkü Müslümanlar; Allah’ın ipini bırakarak emperyalistlerin yaldızlı vaatlerine ve kelimelerine inanmaya başladı. Tüm Müslüman ülkelerin içine fitne sokarak birbirine düşman yaptılar. Fitne durumunu yayanlar Müslümanların bu durumundan nemalandılar. İşte bugün bunun canlı halini görmekteyiz. Çünkü Müslümanlar Allah’ı değil de Yahudi ve Hristiyanları dost edindiler. İşte Allah da bugün Müslümanları yardımsız bıraktı. Filistin’de taş üstüne taş kalmadı. İsrail terör devleti kadın, çocuk, ihtiyar demeden toptan imha etmeye başladılar. Evleri harap ettiler, kalacak yer bırakmadılar, yenilecek bir lokma ekmeği ve içilecek bir yudum suyu bırakmadılar. Her gün başlarında zalimin bombası patlarken tüm emperyalistler bunları desteklemektedir. Diğer taraftan Müslüman ülkeler dediklerimiz de Hamas ne zaman biter, hesabını yapmaktadır. Filistin’in etrafından aynı etnikten aynı inançtan güya Müslüman Ülkeleri var; hepsinin de tasmaları ABD’nin elinde kimi de Siyonistlerin isteklerini yerine getirmekle meşguldür. Örneğin Umreye gidenler orada sesli olarak yahudiler kahrolsun diyemiyor, Müslümanlık bunun neresinde?

          Yoksa söylediğim doğru değilse Müslüman ülkeler birbiriyle neden kavga halindeler. Çünkü bunların İslam anlayışı Allah rızası ve Allah’ın emri doğrultusunda hareket etme değildir. Bunlar; kendi egolarını tatmin etmek ve efendilerin isteklerini yerine getirmekle meşguldür. Dün İran ve Irak'ı savaştırdılar, binlerce insan öldü. Bu savaşı bir cihat anlayışı içinde mi yaptılar? Hayır, ama bugün bir kavmi, bir topluluğu ve aynı dinde olmasına rağmen göz önünde vahşice yok edilmeye gidilirken çevresindeki Müslüman ülkelerinden gür bir ses çıkmıyor. Sesleri Yahudiler tarafından mı kesilmiş acaba? Ancak Türkiye zalime zalimsin demekle kalmıyor son zamanda tüm ticari faaliyetlerini durduruyor. İşte Arap ülkeleri de petrol vanalarını bir hafta kapatsalar emperyalistlerin de nefesi kesilecek ve bugün işledikleri bu zulme son vereceklerdi. Herkesin planı varsa Allah’ın da bir planı vardır. Filistin dünya imtihanını başarıyla verirken çevresindeki Müslüman ülkeler çoktan sınıfta kalmıştır. Belki o bir avuç Filistinli kahramanlardan cesaret alıp ayağa kalkabilir, ümidi hala sönmüş değildir. Allah Filistin halkına yardım etsin diğer Müslümanlara da İslam’ı yaşamayı nasip etsin. Bugün Filistin’in halkının yok oluşuna sesiz kalan Müslüman ülkeleri yarın başka bir Müslüman ülkesine saldırı yapılırsa yine aynı sessizlik ve eziklikleri devam edecektir ki en son sıra onlara gelecektir.  Çünkü Müslümanlar Allah’ı unuttular Allah da onları unuttu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI