USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

102. Yılında Güneydoğu'da Coşkulu Kutlamalar

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı Diyarbakır, Batman, Elazığ, Siirt, Şırnak, Bingöl ve Mardin'de nasıl kutlandı? Bu özel günün anlamı, halkın ve yöneticilerin katılımıyla nasıl bir coşkuya dönüştü?

102. Yılında Güneydoğu'da Coşkulu Kutlamalar
31-08-2024 17:15

Diyarbakır'da Anıt Park'ta Başlayan Törenler

Diyarbakır’da 30 Ağustos Zafer Bayramı, Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta düzenlenen resmi törenle başladı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, tören Valilik önünde devam etti. Vali Murat Zorluoğlu, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Gültekin Yaralı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hacer Kurt, halkı selamladı. Tören boyunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu ve halk oyunları, bando gösterileri ile şiir dinletileri yapıldı. Vali Zorluoğlu, konuşmasında milletin bağımsızlık mücadelesinin önemine vurgu yaparak, Diyarbakır’ın gelecekte Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağını belirtti.

Şırnak’ta Coşkulu Kutlamalar ve Öğrenci Yürüyüşleri

Şırnak’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı, Valilik bahçesinde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin devamında Cumhuriyet Meydanı’nda öğrenciler Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı ve günün anlamına uygun gösteriler sundu. Piyade Binbaşı Kadir Kalay, Zafer Bayramı’nın milletimiz için taşıdığı önemi anlattı. Tören, birliklerin geçişi ile sona ererken, Şırnak halkı büyük bir coşkuyla Zafer Bayramı’nı kutladı.

Batman’da Tören ve Askeri Geçit

Batman’da da Zafer Bayramı coşkusu Valilik bahçesinde başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saygı duruşu sonrası, Turgut Özal Bulvarı’nda devam eden törende, Vali Ekrem Canalp ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç araçla halkı selamladı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı okunurken, Havacı Üsteğmen Hasan Oral günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Tören, geçit töreni ile sona erdi.

Bingöl’de 49. Tugay Komutanlığı Gösterisi

Bingöl’deki kutlamalar Valilik önünde başladı. Atatürk büstüne çelenk sunulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı okundu. 49. Tugay Komutanlığı’nda görevli Üsteğmen Alper Akbaş, Zafer Bayramı’nın tarihsel önemini anlattı. Törene Vali Ahmet Hamdi Usta ve birçok önemli isim katıldı. Gösterilerle zenginleşen tören, Bingöl halkının yoğun katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu.

Siirt’te Şehitlik Ziyareti ve Tören

Siirt’teki törenler Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Vali Kemal Kızılkaya, makamında tebrikleri kabul etti ve Garnizon Komutanlığı Şehitliği’ni ziyaret ederek şehitlerin kabirlerine gül bıraktı. Tören 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda devam etti ve halk oyunları ile tekvando gösterileri ile son buldu. Siirt halkı, Zafer Bayramı’nın coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Elazığ’da Mehteran ve Jandarma Gösterileri

Elazığ Valiliği önünde başlayan Zafer Bayramı kutlamaları, Gazi Caddesi’nde devam etti. Mehter takımı, halk oyunları ekibi ve jandarma komandoları gösteriler sundu. Vali Numan Hatipoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın katılımıyla gerçekleşen tören, şiir dinletileri ve birliklerin geçişi ile sona erdi. Elazığ halkı, Zafer Bayramı’nın ruhunu büyük bir coşku ile yaşadı.

Mardin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda Kutlama

Mardin’de Hükümet Konağı önünde başlayan törenler, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda devam etti. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı okundu ve günün anlamına dair konuşmalar yapıldı. Şiir dinletileri ve halk oyunları gösterileriyle renklenen tören, birliklerin geçişi ile sona erdi. Mardin halkı, bu anlamlı günü büyük bir coşku ile kutladı.

“30 Ağustos Zaferi, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en önemli simgelerinden biridir.” AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7