USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

15 Temmuz Şehitlerinin Ailesi: Acı ve Gurur Bir Arada

15 Temmuz gecesi yaşananlar ve üç şehit veren ailenin dramı nedir? Onların yaşadığı bu acı ve gurur dolu anları nasıl anlamalıyız?

15 Temmuz Şehitlerinin Ailesi: Acı ve Gurur Bir Arada
16-07-2024 08:45
ANKARA

Acının İçinde Gurur: 15 Temmuz Demokrasi Dersi

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden Mehmet ve Hakan Gülşen kardeşler ile kuzenleri Lütfi Gülşen, FETÖ'nün darbe girişimine karşı koymak için mücadele ederken şehit düştü. Nizami Gülşen, ailesinden üç kişinin şehit olmasının yaşattığı gururu ve acıyı AA muhabirine anlattı. Gülşen, "Bu millet bir demokrasi dersi verdi, Türkün, Türk milliyetçiliğinin ne olduğunu gösterdiler bu hainlere." dedi.

Bir Demokrasi Dersi: Kardeşlerin Son Konuşması

Kardeşi Mehmet ile şehadetinden önce aralarında geçen son konuşmanın zihninden silinmediğini vurgulayan Nizami Gülşen, "15 Temmuz hain darbe girişimi başladığı zaman, Cumhuriyet Meydanı'nda kendisini gördüm. Hiç unutamıyorum. 'Gidelim bunlara bir demokrasi dersi verelim.' dedi. Allah'ın takdiri ilahisi işte." ifadelerini kullandı.

Şehit Hakan’ın Anıları: Vatan Sevgisi ve Bayrak

Diğer şehit kardeşi Hakan ile o gece hiç karşılaşmadıklarını aktaran Gülşen, "Nöbetten gelmiş, hemen eve uğruyor, evden geri çıkıyor. Kırtasiyeye uğruyor, bir bayrak alıyor. Şehit olduğunda, boynuna bağlamış o bayrağı, adli tıpta bile açamamışlar, kesmişler boynundan." şeklinde konuştu.

Mahkeme Süreci ve Zorluklar

Kardeşlerinin şehadetinden sonra katillerinin yargılandığı duruşmalara gitmeme kararı aldığını dile getiren Gülşen, "Sincan Mahkemesi'ne bir defa gittim, dayanamadım. Ondan sonra da bir daha gitmedim o mahkemeye. Bir kere gördüm, hakimlerle dalga geçiyorlardı. O şekil konuşmaları oluyordu. Bayağı da uzadı mahkemeler. Onu kaldıramıyor insan." dedi.

Vatan Aşkı: Lütfi Gülşen’in Mücadelesi

Şehit Lütfi Gülşen'in eşi Menzile Gülşen, darbe gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla eşinin helallik isteyerek evden çıktığını belirtti. Menzile Gülşen, "15 Temmuz kapkara bir geceydi. Aileden üç şehit darbenin bastırıldığı ilk saatlerde sabah namazını kıldıktan sonra evlerine dönerken şehit oldular." ifadelerini kullandı.

Gurur ve Acı Bir Arada: Gelecek Nesillere Bırakılan Miras

Menzile Gülşen, "'O son bomba elimizde kalmasın.' diyerek değerlendirmişler. Hem çok gururluyuz hem de bir sürü çocuk kaldı. Tabii babalarını soruyorlar. 'Gelecek mi?' diyorlar. Onları ikna etmek zorundasın. Tabii büyüklere düşüyor iş. Rabbim onların cezasını verdi. Biz de gururluyuz, vatanımızı, bayrağımızı vermemek için ellerinden geleni yapmışlar sabaha kadar. Çok şükür hayatımız devam ediyor." dedi.

Bu millet bir demokrasi dersi verdi, Türkün, Türk milliyetçiliğinin ne olduğunu gösterdiler bu hainlere.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ