USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

2. OSB Kalkınma Ajansları Toplu İmza ve Fabrika Açılış Töreni"

Yeni yatırımlar ve projeler Mardin’in geleceğini nasıl şekillendiriyor? Huzur ve güven ortamı bu kalkınma hamlesinde nasıl bir rol oynuyor?

2. OSB Kalkınma Ajansları Toplu İmza ve Fabrika Açılış Töreni"
19-09-2024 11:00

Bakan Kacır, Mardin’deki Temaslarını Sürdürüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Mardin’in Yeşilli ilçesinde düzenlenen "2. OSB Kalkınma Ajansları Toplu İmza ve Fabrika Açılış Töreni"ne katıldı. Törende, Bakan Kacır, Mardin’in huzur ve güven ortamının yeni yatırımlar için önemli bir zemin oluşturduğunu belirtti. "Bu tesisler, örnek bir ihya ve inşa döneminin önünü açacak," diyen Kacır, sürdürülebilir kalkınma hamleleri ile yerel potansiyelin harekete geçirileceğini ifade etti.

Kadın ve Genç İstihdamı Desteklenecek

Bakan Kacır, açılışı yapılan tekstil fabrikasında yaptığı konuşmada, bu yeni projelerin kadın ve genç istihdamını destekleyeceğini vurguladı. Mardin’in kadim topraklarına değer katacak olan bu yatırımların, şehir ve ülke için hayırlı olmasını diledi. Kacır, Cumhuriyet’in ikinci asrında "Türkiye Yüzyılı" hedefleri doğrultusunda daha büyük ve güçlü bir Türkiye için çalıştıklarını belirtti.

22 Yılda Elde Edilen Başarılar

Kacır, son 22 yılda attıkları sağlam temeller sayesinde büyük ve kalıcı kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Türkiye’nin her alanda büyümesine katkı sağlamak için sanayiden eğitime, tarımdan turizme kadar çeşitli projeler hayata geçirildi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin terör nedeniyle eser ve hizmetten mahrum kaldığını ifade eden Kacır, bu bölgelere özel bir önem atfettiklerini belirtti.

Huzurun Kalıcı Olması İçin Çalışmalar Sürüyor

Kacır, sosyal devlet anlayışıyla ülkedeki alt ve üst yapının güçlendirildiğini, sağlık, eğitim, sanayi ve turizm alanlarında yaptıkları yatırımlarla hizmet çıtasının yükseldiğini kaydetti. "Bu kutlu yolda kararlı adımlar atmaktan geri durmayacağız," diyen Kacır, tesis edilen huzur ve güvenin kalıcı olması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Mardin’in Kültürel Zenginlikleri Korunacak

Mardin’in yöresel lezzetlerini ve kadim kültürünü koruma altına aldıklarını belirten Kacır, bu değerleri yeni yatırımlarla birleştirerek kentin kalkınma yolculuğunu hızlandıracaklarını ifade etti. KOBİ’lere sağladıkları imkanlarla Mardin'in refah seviyesini artırmaya yönelik projelerin devreye alındığını ve Mardin’in tarım ve tekstil alanlarında verimliliğin artırılacağını belirtti.

Protokoller İmzalandı ve Fabrika Açılışı Yapıldı

Törende, GAP İdaresi Başkanı Hasan Maral ve DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç de birer konuşma yaparak Mardin’e yapılan yatırımların önemini vurguladı. İlgili kurumlarla yatırımlar için protokoller imzalanırken, tekstil fabrikasının açılışı kurdele kesimiyle gerçekleştirildi. Bakan Kacır, Mardin için yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyerek, şehrin kültürel ve ekonomik potansiyelinin en üst düzeye çıkarılacağını belirtti.

"Tesis ettiğimiz huzur ve güven atmosferi bölgemizde yeni yatırımların zeminini hazırladı." AA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ