USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

3 Bin Rakımda Köy Öğrencilerinin Okul Heyecanına Ortak Oldular

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB), Sason’un yüksek köylerinde eğitim yılına başlayan öğrenciler için ne gibi yardımlarda bulundu? Dağ köylerindeki öğrencilerin eğitim sevinci nasıl paylaşıldı?

3 Bin Rakımda Köy Öğrencilerinin Okul Heyecanına Ortak Oldular
09-09-2024 15:30
BATMAN

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) Batman İl Başkanlığı, Sason ilçesindeki 3 bin rakımlı Mereto Dağı'nın eteklerinde yer alan köy okullarını ziyaret ederek, 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlayacak olan öğrencilerin heyecanına ortak oldu. TÜRKAB üyeleri, zorlu dağ yollarını aşarak ulaştıkları köylerde öğrencilere kırtasiye malzemeleri, oyuncaklar ve giysiler hediye ederek, yeni eğitim yılına hazırlık sürecinde onların yanında oldular.

İlk Durak: Erdemli Köyü Çay Kenarı İlkokulu

TÜRKAB üyeleri, ilk olarak Erdemli Köyü Çay Kenarı İlkokulu’nu ziyaret etti. Öğrencilere çanta, defter, kalem, boya seti, abaküs ve daha birçok kırtasiye malzemesi dağıtan TÜRKAB, çocukların eğitim hayatına destek olmayı hedefledi. Ayrıca oyuncaklar ve giysiler de öğrencilere hediye edildi. Köy okulunun minik öğrencileri, aldıkları bu hediyelerle büyük bir sevinç yaşadı.

Günlüce Köyü İlkokulunda Eğitim Sevinci

TÜRKAB üyeleri, ikinci durak olarak Günlüce Köyü İlkokulunu ziyaret etti. Buradaki çocuklara da kırtasiye malzemeleri ve çantalar dağıtıldı. Öğrencilerin çoğu, aldıkları hediyeler karşısında büyük bir mutluluk yaşadı ve çeşitli meslek hayalleri kurduklarını dile getirdi. Kimisi avukat olmak istediğini söylerken, kimisi doktor ya da öğretmen olma hayalini paylaştı.

TÜRKAB’ın Misyonu: Eğitimde Fırsat Eşitliği

TÜRKAB Batman İl Başkanı Selman Tür, köy çocuklarının eğitimde zorluklar yaşadığını belirterek, kırtasiye ürünlerine ulaşmakta güçlük çeken bu öğrencilere destek olmanın kendileri için bir görev olduğunu vurguladı. Tür, “Bu çocukların heyecanına ortak olmak ve onların okul ihtiyaçlarını karşılamak için buradayız. Gözlerindeki ışıltı, verdiğimiz desteğin ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor” dedi. TÜRKAB olarak bu yardımların devam edeceğini belirtti.

Köy Çocuklarına Dokunmak

TÜRKAB Kadın Kolları Batman İl Başkanı Selma Taş da köy çocuklarının mutluluğunu paylaşmanın kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade etti. “Bir nebze de olsa çocuklarımızın gönüllerine dokunmak ve onların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Her biri ileride bir meslek sahibi olacak. Bu çocuklar geleceğin doktorları, avukatları ve öğretmenleri olacaklar” diyerek, bu tür projelerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Zorlu Koşullarda Eğitim Seferberliği

3 bin rakımlı Mereto Dağı'nın eteklerindeki köylerde eğitim almak, özellikle ulaşım ve malzeme temini açısından birçok zorluğu da beraberinde getiriyor. TÜRKAB’ın bu destekleri, köy çocuklarının eğitim sürecinde yalnız olmadıklarını hissettirmesi açısından büyük bir anlam taşıyor. Dağ köylerinde yaşayan çocuklar, bu tür yardımlarla eğitimlerine daha motive bir şekilde devam edebiliyorlar.

Geleceğe Umutla Bakan Çocuklar

Köy çocuklarının çoğu, aldıkları eğitimle hayallerine ulaşmayı hedefliyor. TÜRKAB’ın bu ziyaretleri, çocukların eğitim hayatına moral ve motivasyon sağlarken, onlara gelecekteki meslek hedefleri için bir ışık oluyor. Bu yardımlar sayesinde köylerdeki çocuklar, eğitim hayatında daha güçlü adımlarla ilerleme fırsatı buluyor.

"

- Selman Tür Bu çocukların gözlerindeki ışıltı, verdiğimiz desteğin ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor. Onların yanında olmaya devam edeceğiz." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7