USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

8 Yaşındaki Kız Çocuğunun Kaybolması: Aile ve Ekipler Arama Çalışmalarına Devam Ediyor

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, ilk kez Kur'an-ı Kerim dersi almaya giden 8 yaşındaki Narin Güran'dan 3 gündür haber alınamıyor. Aile ve arama ekiplerinin son durumu nedir? Narin’in bulunması için neler yapılıyor?

 8 Yaşındaki Kız Çocuğunun Kaybolması: Aile ve Ekipler Arama Çalışmalarına Devam Ediyor
23-08-2024 14:45
DİYARBAKIR

Kayıp Çocuk ve Ailesinin Endişesi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde, 8 yaşındaki Narin Güran, Çarşamba günü ilk kez Kur'an-ı Kerim dersi almaya gitmek üzere evinden ayrıldı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Çarşamba günü saat 17.00 sularında ortadan kaybolan Narin'in ailesi, endişe içinde evladının bulunmasını bekliyor. Ailesi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirerek yardım talebinde bulundu.

Arama Çalışmaları ve Ekipler

Olayın bildirilmesinin ardından, bölgeye AFAD, İtfaiye, jandarma ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK) sevk edildi. Arama çalışmaları, jandarmanın "Yel" isimli iz takip köpeği ve helikopter desteğiyle yürütülüyor. Ekipler, köyde giriş ve çıkış yapan araçları da kontrol ederek kapsamlı bir araştırma yapıyor. Arama çalışmaları sırasında, Narin'in giydiği terliğin bir teki bulunmuş durumda.

Aile Üzerindeki Etkiler

Narin’in annesi Yüksel Güran, kızı hakkında Çarşamba gününden bu yana hiçbir bilgi almadıklarını belirterek, “Kızımın bulunması için Türkiye’ye sesleniyorum. Lütfen kızımı bana bulun. O benim pınar çiçeğimdir. O benim kalbimdir” diyerek çağrıda bulundu. Baba Arif Güran ise, kızının saat 13.00’te evden çıkıp Kur’an kursuna gittiğini, dersten sonra amcakızlarıyla oyun oynamak üzere okulun bulunduğu yere geçtiklerini belirtti. Güran, “Kızımın camide ilk dersiydi. Emniyet ve jandarma ekipleri gece gündüz arama yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun,” şeklinde konuştu.

Toplumsal Destek ve Ümitler

Toplumda geniş bir destek gören arama çalışmaları, Narin’in bulunması için ümitleri canlı tutuyor. Ailenin çağrıları ve yapılan arama çalışmaları, bölgedeki tüm vatandaşların dikkatini çekmiş durumda. Narin’in kaybolduğu gün saat 15.20 sularında evin güzergahında olduğu belirtilirken, en son okulun önünde görüldüğü ifade ediliyor.

Sonuç ve Umut

Narin Güran’ın bulunması için yapılan arama çalışmaları ve ailesinin çağrıları, yerel ve ulusal düzeyde büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Ekipler ve aile, Narin’in bir an önce bulunmasını ve sağ salim eve dönmesini umut ediyor. Toplumun bu konuda göstereceği destek ve yardımlar, Narin’in bulunma şansını artırabilir. Haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ