USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

8 Yılda 1147 FETÖ Zanlısı Tutuklandı

Polisin FETÖ Operasyonları Erzurum’da Nasıl Sonuçlar Doğurdu?

 8 Yılda 1147 FETÖ Zanlısı Tutuklandı
15-07-2024 13:00
ERZURUM

Polis Operasyonlarının Arka Planı

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik polisin 8 yılda düzenlediği operasyonlarda toplamda 1147 zanlının tutuklandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, bu süre zarfında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

15 Temmuz Gecesi ve Sonrası

İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, 15 Temmuz gecesi halkın güvenlik güçleriyle birlikte tarihe altın harflerle geçecek bir destan yazdığını belirtti. Yırtar, "Vatandaşın huzuru ve güvenliği için çalışmaya devam ediyoruz. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen tüm terör örgütlerine yönelik mücadelemiz devam edecektir. Gece gündüz hız kesmeden hainlere karşı savaşacağız." dedi.

Detaylı Operasyon Bilgileri

Yırtar, darbe girişiminden bu yana 8 yıldır yürütülen çalışmalar hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Yapılanmaya yönelik operasyonlarda darbeye karıştığı tespit edilen 14 rütbeli asker tespit edilip tutuklandı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan hüküm verildi ve bu Türkiye'de ilk ceza verilen davadır. İlimizdeki örgüt evlerine yapılan operasyonlarda 34 adreste 54 şahıs yakalanmış, bunlardan 25'i tutuklanmıştır. Örgüt evleri, aranan örgüt mensuplarının saklandığı yerlerdir. Biz örgütün ildeki yapılanmalarını deşifre ettikçe, diğer illerden yeni mensuplarını ilimize kaydırarak faaliyetlerini devam ettirmeye çalışıyorlar. Biz de operasyonlarımızla hiç hız kesmeden Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu hain terör örgütüne ve diğer terör örgütlerine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz."

Askeri ve Emniyet Yapılanmaları

Erzurum'da FETÖ terör örgütüne geçit verilmediğini vurgulayan Yırtar, şu bilgileri ekledi:

"Askeri mahrem yapılanmadaki askeri personele yapılan operasyonlarda 533 şahıs gözaltına alınmış, bunların 116'sı tutuklanmıştır. Örgütün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik operasyonlarda 895 emniyet personeli tespit edilmiş, bunlardan 285'i tutuklanmıştır. Bugüne kadar ilimiz genelinde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 4 bin 431 şahıs hakkında adli işlem yapılmış, bunlardan 1147'si tutuklanmıştır. Şu an için ilimizde faaliyet yürüten FETÖ mensubu bulunmamaktadır ancak bu hain terör örgütü durmadığı için biz de onlarla mücadeleye devam edeceğiz. Olduğu zaman onları da yakalayıp adli mercilere teslim etmek için gece gündüz çalışacağız."

Erzurum’da 8 yıldır süren yoğun mücadele, vatandaşın güvenliği için büyük bir önem taşımaktadır. Peki, bu operasyonlar ne kadar daha sürecek? Erzurum halkı bu süreçte nasıl bir rol oynayacak?AA

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ