USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

9 Yaşındaki Çocuğun Hayatına, Nefes Oldu

9 Yaşındaki Çocuğun Hayatına, Nefes Oldu
18-10-2019 19:59

İki yıl önce Siverek Devlet Hastanesinde karaciğer yetmezliği teşhisi konulan İsa Kubat(9) yakın akrabası olan İskanKurat’ın (47 ) Turgut Özal Tıp Hastanesinde bağışladığı karaciğerin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde yaşayan 9 yaşındaki İsa Kubat’a 2 yıl Siverek Devlet Hastanesinde karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu. Doktorlar, İsa Kubat’ın acil karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi. Aile bireyleriyle donör için yapılan testlerden sonuç alınamadı.

Gün geçtikçe durumu kötüleşen İsa’nın yardımına yakın akrabası olan geçimini hayvancılıkla sağlayan İskanKurat yetişti. Turgut Özal Tıp Hastanesinde tetkikleri yapılan İskanKurat’tan alınan karaciğer ile İki ay önce başarılı bir nakil gerçekleşti. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan İsa Kubat’ın yaşam fonksiyonları ve kan değerleri normale döndü.

Organ bağışı hakkında konuşan DonörKurat” toplumumuzun organ bağışı hakkında bilinçlenmesi gerektiği kanaatindeyim.

Gel görelim ki ülkemizde her gün onlarca insan organ nakli bekliyor duyarsız kalmayalım. İsa’nın annesini öyle hüzünlü görünce yüreğim yandı.

İsa küçük bir çocuk nakilden sonra hemen toparladı kendini onun hücreleri daha genç ve daha hızlı çalışıyor. Böyle hayati bir konuda ailelerin birbirine desteği var.

Bende destek olmaya çalıştım. İkimizde aynı gün aynı saate ameliyat olduk ikinci aya girdik diyebilirim.

Sağlığımıza kavuşmaya günler kaldı. Bir hayat kurtardım ve bunun gururunu taşıyorum. Bir kere daha olsa yine yaparım” dedi.

“Son Aşamadaydık”

İsa Kubat’ın annesi Yıldız Kubat ise; “çok zor zamanlar geçiriyorduk. İsa her gün gözümün önünde eriyip bitiyordu.

Nakil için son aşamadaydık ve her gün donör haberi bekliyordum. Ne benim ne babasının ne de aileden kimsenin uyumlu çıkmadı. Son çaremiz İskan ağabeyimdi, imdadımıza yetişti. Sayesinde oğlum sağlığına geri kavuştu. Ona minnettarım” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ