USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Abbas Gündüz: "Cumhur İttifakı'nın Araladığı Tarihi Fırsat Penceresi Kişisel Hesaplara Kurban Edilmemeli"

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Cumhur İttifakı'nın Türkiye için açtığı fırsat penceresinin önemi nedir?

Abbas Gündüz: "Cumhur İttifakı'nın Araladığı Tarihi Fırsat Penceresi Kişisel Hesaplara Kurban Edilmemeli"
24-10-2024 15:00
DİYARBAKIR

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, Cumhur İttifakı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrılarını olumlu değerlendirdiklerini belirterek, açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesi gerektiğini vurguladı. Gündüz, Türkiye’nin etrafının adeta bir ateş çemberiyle çevrildiği bu dönemde, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Türkiye Yüzyılı'na Girerken Birlik Çağrısı

Gündüz, Türkiye’nin etrafında gelişen tehlikelerden bahsederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Devlet Bahçeli’nin başlattığı Türkiye Yüzyılı yürüyüşüne devam edilmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışında yaptığı açıklamalara atıfta bulunan Gündüz, Lübnan’da yaşanan savaş tehlikesinin aslında Türkiye’yi hedef aldığını söyledi. Bu nedenle iktidar ve muhalefet çekişmelerinin bir kenara bırakılması ve iç cepheyi güçlendirmek gerektiğini ifade etti.

Devlet Bahçeli'nin Barış Çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Türkiye’de barışın sağlanması gerektiği yönündeki açıklamalarına değinen Gündüz, Bahçeli’nin PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a terörün sona erdirilmesi için silah bırakma talimatı vermesi gerektiğini dile getirdiğini hatırlattı. Bahçeli’nin bu çağrısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da teröre Türkiye’nin geleceğinde yer olmadığını ifade etmişti.

Birlik ve Beraberlik İçin Ortak Akıl Zorunluluğu

Gündüz, Türkiye’nin dış mihrakların oyunlarına karşı içeride güven verici bir birlik oluşturması gerektiğini vurguladı. "Türkiye’nin sorunu Kürtler değil, terör örgütüdür" diyen Bahçeli’nin milli birlik ve beka açısından içerideki güveni sağlamanın önemine dikkat çektiğini belirtti. Gündüz, ülkenin karşı karşıya kaldığı tehlikeleri bertaraf etmek için herkesin sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

TUSAŞ Saldırısına Kınama

Abbas Gündüz, TUSAŞ tesislerine yapılan terör saldırısının zamanlamasının dikkat çekici olduğunu belirtti. Saldırının Türkiye’nin savunma sanayisinde attığı büyük adımları hedef aldığını vurgulayan Gündüz, "Terörün belini kırarak lider ülke Türkiye hedefini gerçekleştirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Gündüz, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Geleceğe Umutla Bakma Çağrısı

Gündüz, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu kritik süreçte herkesin sorumluluk alarak ortak akılla hareket etmesi gerektiğini belirtti. Cumhur İttifakı tarafından açılan bu tarihi fırsatın kişisel çıkarlar yüzünden harcanmaması gerektiğini yineleyen Gündüz, geleceğe umutla bakma çağrısında bulundu.

“Cumhur İttifakı'nın açtığı fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz.” haber-İHA-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.10.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ