USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Adıyaman Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantıda hangi önemli kararlar alındı? Filistin’de yaşanan olaylara nasıl değinildi?

Adıyaman Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
06-08-2024 19:30
ADIYAMAN

Toplantının Başlangıcı ve Filistin’e Destek

Adıyaman Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasında Başkan Tutdere, Filistin’de yaşanan olaylara dikkat çekti. Tutdere, kadınlar, çocuklar ve sivillere yönelik devam eden şiddeti kınayarak, "Filistin’de hala kadınlara, çocuklara ve sivil vatandaşlara yönelik yapılan vahşice şiddeti kınıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Filistin’de halk adına mücadele eden Hamas Lideri İsmail Haniyye’ye karşı suikast girişimi oldu ve bu suikastı gerçekleştiren terör devleti İsrail’i bir kez daha lanetledik. Ortadoğu’da maalesef kan ve gözyaşı dinmiyor. Hala acı devam ediyor. Tek dileğimiz kan ve gözyaşının bir an önce dinmesi ve barışın sağlanmasıdır,” dedi.

Millet Bahçesi ve Kütüphane Projesi

Toplantıda oylanan önemli gündem maddelerinden biri, Sümerevler Mahallesi’nde bulunan Millet Bahçesi içerisindeki 650 ada 7 parseldeki arsanın, Millet Kütüphanesi binasının Bilim Merkezi projeleri için kullanılmak üzere 10 yıl süreyle bedelsiz olarak Adıyaman Valiliği’ne tahsis edilmesi kararı oldu. Bu karar, bölgedeki eğitim ve kültürel faaliyetlerin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bayraktar İsmi Değişikliği

Siteler Mahallesi’ndeki bir sokağa verilen Bayraktar isminin, Adıyaman Valiliği’nin talebi doğrultusunda Özdemir Bayraktar olarak değiştirilmesi kabul edildi. Bu değişiklik, Adıyaman Valiliği’nin talebi ve Belediye Meclisi’nin onayıyla gerçekleştirildi.

Veteriner ve Hal Müdürlüğü Yönetmeliği

Veteriner ve Hal Müdürlüğü’nün iş ve işlemlerinin yürütülmesinde çalışma usul ve esaslarını belirleyen Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin yürürlüğe konulması için gerekli Meclis Kararı alındı. Bu yönetmelik, belediyenin veterinerlik ve hal hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayacak.

Kardeş Kent İlişkileri

İzmir’in Çiğli, Bayraklı, Bornova, Buca, Çeşme, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak Belediyeleri ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Adıyaman Belediyesi arasında kardeş kent ilişkilerinin kurulması kararı alındı. Bu karar, şehirler arası işbirliği ve kültürel alışverişi artırmayı amaçlıyor.

Meclis Toplantısının Genel Değerlendirmesi

Toplantıda oylanan 2’si ek olmak üzere toplam 14 gündem maddesi, Adıyaman Belediyesi’nin şehirdeki yaşam kalitesini artırmak ve bölgesel işbirliğini geliştirmek amacıyla aldığı önemli kararları içeriyor. Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, toplantıda alınan kararların Adıyaman’a ve bölgeye önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

"Tek dileğimiz kan ve gözyaşının bir an önce dinmesi ve barışın sağlanmasıdır." - Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Başkanı

Adıyaman Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında alınan kararlar, şehrin gelişimine ve bölgesel işbirliğine önemli katkılar sağlayacak nitelikte. Toplantıda Filistin’e yönelik destek mesajları da dile getirilerek, uluslararası olaylara duyarlılık gösterildi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7