USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adıyaman'da Anı Olarak Korunan Duvar: Depremdeki Kahraman Sağlıkçılar

Deprem Sonrası Gönüllü Sağlıkçıların Yazdığı Duvar, Anı Olarak Nasıl Korundu?

Adıyaman'da Anı Olarak Korunan Duvar: Depremdeki Kahraman Sağlıkçılar
08-02-2024 10:39
ADIYAMAN

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri, Türkiye'yi derinden sarsarken, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev alan gönüllü sağlıkçıların isimlerinin yazılı olduğu duvar, bir yıl sonra dahi değişmeden korunuyor. Depremin acılarla dolu günlerinde, Adıyaman'da umut dağıtan gönüllü sağlıkçılar, hastanenin bir duvarına isimlerini ve iletişim bilgilerini yazarak, yardıma ihtiyacı olanlara ulaşım köprüsü kurdu. Bu duvar, şimdi deprem anısını yaşatmak ve sağlıkçıların fedakarlıklarını unutmamak adına dokunulmadan bırakıldı.

Depremde Görev Alan Gönüllülerin İsimleri Duvarlarda

Adıyaman'da, 8 bin 561 insanın hayatını kaybettiği ve 16 bin 771 kişinin yaralandığı deprem felaketinde, Van'dan gelen Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve diğer gönüllü sağlık çalışanları, kentin tek hastanesi olan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev aldı. Bu zorlu dönemde, gönüllüler hastanenin radyoloji bölümündeki biyopsi odasının duvarına "Buradaydık", "Başın sağ olsun Türkiye’m" gibi sloganlar ve kişisel bilgilerini yazdı.

Anı Duvarı Nasıl Korundu?

Depremden sonra yapılan bakım ve boyama işlemleri sırasında, hastane yönetimi bu özel duvarın dokunulmazlığını koruma kararı aldı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik, gönüllülerin bıraktığı bu hatıranın, tadilat sırasında korunmasının önemini vurgulayarak, bu duvarın hem minnettarlık hem de hatıraların yaşatılması adına korunduğunu belirtti.

Milletvekillerinden Teşekkür Ziyareti

AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Mustafa Alkayış ve İshak Şan, hastaneye yaptıkları ziyarette, duvarda adı yazılı olan Ersin isimli radyoloji teknikerini arayarak, deprem sonrasındaki çalışmaları için teşekkür etti. Milletvekili Alkayış, "Hastanemizin duvarına bıraktığınız telefondan dolayı arıyorum. Çok teşekkür ediyoruz, memleketimiz adına, Adıyaman adına yaptıklarınız için sizi minnettarız, Allah razı olsun" dedi.

Bu duygu dolu buluşma ve anıların korunması, deprem felaketinin ardından bir yıl geçmesine rağmen, gönüllü sağlıkçıların Adıyaman halkı için yaptığı fedakarlıkların unutulmadığını gösteriyor. Hastane duvarındaki isimler, gelecek nesillere aktarılacak birer kahramanlık hikayesi olarak tarihe geçti. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2.07.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ