USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adıyaman’da İnşaat Kazası

Adıyaman’da bir inşaat iskelesinin çökmesi sonucu ağır yaralanan işçilerden biri, hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Bu üzücü olay nasıl gerçekleşti? Diğer işçilerin durumu ne?

Adıyaman’da İnşaat Kazası
10-08-2024 18:30
ADIYAMAN

İskeleden Düşen İşçilerden Acı Haber Geldi

Adıyaman’ın İndere bölgesinde devam eden kalıcı konut inşaatında meydana gelen iskele çökmesi, 3 işçinin ağır yaralanmasına neden olmuştu. Olayın ardından hastaneye kaldırılan işçilerden Ahmet Kars (60), yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralı işçilerin tedavisi ise sürüyor.

Kaza Nasıl Meydana Geldi?

Kazanın gerçekleştiği gün, inşaatın iskele bölümünde çalışan Süleyman Özgül (57), Ahmet Kars ve Cafer Özgül (27) bir anda iskelenin çökmesi sonucu metrelerce yüksekten zemine düştü. Olay yerinde hızla müdahale eden sağlık ekipleri, yaralı işçileri Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Durumu ağır olan Ahmet Kars, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Diğer Yaralıların Durumu

İskeleden düşerek yaralanan Süleyman Özgül ve Cafer Özgül’ün tedavileri devam ediyor. Hastanede müşahede altında tutulan yaralı işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı, ancak durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi. Yaralı işçilerin aileleri ve yakınları hastane önünde endişe içinde beklerken, sağlık ekipleri tedavi sürecini yakından takip ediyor.

İş Güvenliği Yine Gündemde

Bu üzücü olay, inşaat sektöründe iş güvenliği konusunu bir kez daha gündeme getirdi. İnşaatlarda iş güvenliği önlemlerinin yeterince alınmaması, bu tür kazaların yaşanmasına neden olabiliyor. Ahmet Kars’ın ölümü, iş güvenliği tedbirlerinin ne kadar hayati olduğunu acı bir şekilde hatırlatıyor.

Soruşturma Devam Ediyor

Kaza sonrası Adıyaman Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İnşaatın yapımında görevli yetkililer ve çalışanlar ifadeye çağrılarak olayın nasıl meydana geldiği araştırılıyor. Soruşturma sonuçlarına göre ihmal olup olmadığı belirlenecek ve gerekli yasal işlemler yapılacak.

İşçi Ailelerinden Acı Bekleyiş

Hayatını kaybeden Ahmet Kars’ın ailesi, bu beklenmedik kayıp karşısında büyük bir üzüntü yaşıyor. Yakınları, hastane önünde acılı bir bekleyiş içinde. Diğer yaralı işçilerin aileleri de hastaneden gelecek iyi haberleri umutla bekliyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ