USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Adıyaman’ın ‘Şoför Nebahat’ları Direksiyon Başında

Adıyaman’da 4 çocuk ve 4 torun sahibi Fikriye Doğru ile 3 çocuk annesi Meryem Mutlu Tellal, otobüs şoförü olarak hayallerini gerçekleştiriyor. Peki, bu kadınların başarı hikayesi nasıl başladı?

Adıyaman’ın ‘Şoför Nebahat’ları Direksiyon Başında
30-07-2024 13:00
ADIYAMAN

Fikriye Doğru'nun Hayalinden Gerçeğe

Fikriye Doğru, 4 çocuk annesi ve 4 torun sahibi bir babaanne ve anneanne olarak yıllardır otobüs şoförü olma hayalini taşıyordu. Uzun süre farklı sektörlerde çalıştıktan sonra, nihayet hayalini gerçekleştirdi ve Adıyaman Belediyesi halk otobüslerinde şoför olarak görev yapmaya başladı. Fikriye Doğru, "Vatandaşlar ilk gördüklerinde çok sevindiler ve mutlu oldular. Özellikle kadınlar, erkekler de çok mutlu oldular. Bunun devamının gelmesini istediler. Bu ilgi ve destek bana büyük bir özgüven verdi," diye konuştu.

Meryem Mutlu Tellal'ın Eğitimden Direksiyona Yolculuğu

Sürücü kurslarında eğitmen olarak görev yapan 3 çocuk annesi Meryem Mutlu Tellal da uzun yıllar hayalini kurduğu otobüs şoförlüğüne başlamanın sevincini yaşıyor. Meryem Mutlu Tellal, "Bizi görenler çok mutlu oluyorlar, tepkiler çok güzel. Kadınlardan aldığımız ilgi daha fazla, erkekler bizi güçlendiriyor. Adıyaman’da kadın şoför olmak hem zor hem de çok güzel. Kurallara uyduğumuz zaman bunun üstesinden geleceğimizden eminiz," dedi.

Vatandaşların Tepkileri ve Destekleri

Adıyaman'da kadın otobüs şoförlerini gören vatandaşlar, bu durumu büyük bir takdirle karşılıyor. İlk defa kadın şoför gören Adıyamanlılar, bu duruma alışmakla kalmayıp kadın şoförlere güven duyuyorlar. Vatandaşlar, bu cesur kadınların başarısını görmekten mutluluk duyuyor ve daha fazla kadın şoför görmek istediklerini belirtiyorlar.

Zorlukları Aşmak ve Güçlenmek

Adıyaman’da kadın otobüs şoförü olmak, birçok zorlukla mücadele etmeyi gerektiriyor. Ancak Fikriye Doğru ve Meryem Mutlu Tellal, aldıkları olumlu geri bildirimler ve destek sayesinde bu zorlukları aşarak daha da güçleniyor. Meryem Mutlu Tellal, "Bize gösterilen ilgi ve destek, işimizi daha da severek yapmamızı sağlıyor. Özellikle kadınlardan aldığımız destek, bizi motive ediyor," diye belirtiyor.

Hayallerin Yaşı Yoktur

Fikriye Doğru, yıllardır hayalini kurduğu otobüs şoförlüğüne kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. "Depremden sonra dışarı çıktığımızda, orada kadın şoförleri görünce bana daha büyük bir cesaret geldi. Hayallerin, umutların yaşı yok. İnsan istediği yaştadır," diyor. Fikriye Doğru ve Meryem Mutlu Tellal, hayallerini gerçekleştirmek için verdikleri mücadele ile birçok kadına ilham kaynağı oluyor.

Toplumsal Değişimin Öncüleri

Adıyaman’ın cesur kadın şoförleri, sadece kendi hayallerini gerçekleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda toplumsal değişimin de öncüsü oluyor. Bu kadınlar, geleneksel cinsiyet rollerine meydan okuyarak, kadınların her alanda başarılı olabileceğini gösteriyor. Adıyamanlılar, bu örnek kadınların başarısını kutluyor ve onlara destek olmaya devam ediyor.

Adıyaman’da 4 çocuk ve 4 torun sahibi Fikriye Doğru ile 3 çocuk annesi Meryem Mutlu Tellal, otobüs şoförü oldu. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7