USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AFAD’DAN Yeniden Yapım Ve Güçlendirme Kredisi

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre ev, işyeri, ahır gibi yerleşim alanları depremden dolayı hasar alan vatandaşlara yeniden yapım yahut güçlendirme işlemleri için kredi verilecek.

AFAD’DAN Yeniden Yapım Ve Güçlendirme Kredisi
10-07-2023 14:16

Siverek Kaymakamlığının Yazı işlerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

AFAD’IN başlatmış olduğu bir çalışmayı sizlere duyurmak istiyorum. Konut, iş yeri, ahır; yıkık, acil yıkılacaktır, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen afetzede vatandaşlarımız için Afet Kanunu çerçevesinde yeniden yapım ve güçlendirme kredisi verilecektir.

Bu kredinin verilecekler listesinin oluşturulması amacıyla Hak Sahipliği işlemleri gerçekleştirilecektir. Yeniden yapım ve güçlendirme kredisini kullanmak isteyen vatandaşlarımız 10 Temmuz 2023 ile 07 Eylül 2023 tarihleri arasında E-devlet üzerinden veya Osman Esat Efendi İmam Hatip Orta Okulunda Kaymakamlık bünyesince oluşturulan Hak sahipliği Komisyonu’na bizzat kendiniz yahut kanuni vekilleriniz vasıtasıyla resmi müracaatta bulunabilirsiniz. Müracaatların belirtilen sürede tamamlanmasıyla birlikte Hak sahipliği Komisyonumuzca sunulan belgeler ve kanuni hak sahibi alabilme koşullarını dikkate alınarak Hak Sahibi kabul edilenler ve kabul edilmeyenlerin listesi başvuru yapan vatandaşlarımıza bildirilecektir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ