USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran Görevinden İstifa Etti

Başaran'ın istifasının ardında hangi nedenler yatıyor? Görev süresi boyunca hangi zorluklarla karşılaştı?

AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran Görevinden İstifa Etti
01-09-2024 17:00
ADIYAMAN

Görev Süresindeki Zorluklar

AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Ziya Başaran, görevinden istifa ettiğini açıkladı. 6 Şubat’ta yaşanan büyük deprem felaketinin etkilerinin en yoğun hissedildiği Adıyaman’da, Başaran ve ekibi derin bir travma ile karşı karşıya kaldı. Depremde teşkilat mensuplarından 29 arkadaşını ve sandık başkanlarının %20’sini kaybeden Başaran, bu ağır şartlar altında görev yapmanın zorluklarını dile getirdi.

Teşkilatın Yeniden Organize Edilmesi

Depremin hemen ardından görevi devralan Başaran, teşkilatı yeniden organize etmek ve eksikleri tamamlamak için yoğun bir çaba sarf etti. Adıyaman’ın yaralarını sarmak için teşkilatıyla birlikte fedakarca çalıştığını belirten Başaran, bu süreçte 14 ve 28 Mayıs seçim kampanyalarını başarıyla yürüttüklerini ifade etti. Adıyaman halkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye olan teveccühü, Başaran’ın çalışmalarının bir yansıması olarak değerlendirildi.

Seçimlerdeki Mücadele ve Sonuçlar

Başaran, görev süresi boyunca özellikle 31 Mart mahalli idare seçimlerinde büyük bir gayret gösterdiklerini ancak beklenen sonuçları alamadıklarını söyledi. Seçim sonuçlarının halkın takdiri olduğunu vurgulayan Başaran, bu sonuçları saygıyla karşıladığını belirtti. Seçim sürecinde teşkilatın fedakarlıklarının altını çizen Başaran, bu dönemdeki çabalarını ve yaşadıkları zorlukları anlattı.

İstifa Kararının Arkasındaki Nedenler

Yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü Merkez İlçe Başkanlığı görevinden istifa etme kararını açıklayan Başaran, bu kararı AK Parti Genel Merkezi’ne sunduğunu belirtti. İstifa kararının arkasında, görev süresi boyunca yaşadığı zorlukların ve elde edilen seçim sonuçlarının etkili olduğu düşünülüyor. Başaran, AK Parti davasının bir neferi olarak siyasete sandık başkanlığı ile başladığını ve son olarak merkez ilçe başkanlığı gibi önemli bir görevi üstlenmiş olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

Teşekkür Mesajı

Ziya Başaran, istifasıyla birlikte teşkilatta birlikte çalıştığı herkese teşekkürlerini iletti. 661 sandık başkanı, 220 kat sorumlusu, 50 okul sorumlusu, 33 mahalle başkanı, 138 köy başkanı, belde başkanları ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çalışma fırsatı bulduğu için şükranlarını sundu. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkürlerini ileterek, partisine olan bağlılığını bir kez daha vurguladı.

Başaran’ın Gelecek Planları

İstifa sonrası geleceğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Ziya Başaran, AK Parti’nin bir neferi olarak partiye hizmet etmeye devam edeceğini belirtti. Başaran’ın istifasının ardından Adıyaman’da AK Parti’nin yeni merkez ilçe başkanının kim olacağı merakla bekleniyor. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.009.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ