USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AK Parti'den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Sert Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkanvekili Efkan Ala, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi. İsrail'in politikalarına karşı neden bu kadar kararlılar?

AK Parti'den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a Sert Tepki
22-07-2024 11:45
ANKARA

Ömer Çelik: "Katliam Şebekesi Er ya da Geç Yargılanacak"

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sosyal medya paylaşımlarına sert tepki gösterdi. Çelik, "Katliam şebekesi er ya da geç yargılanacaktır. İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı'mız hakkındaki yalanları, bir faşistin hakikate saldırısından ibarettir." dedi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu kabinesinin 21. yüzyılın soykırımcı katliam şebekesi olduğunu belirtti. Çelik, "Bu şebeke de tüm soykırım suçluları gibi katliamlarını sürdürebilmek için bir yalan makinası gibi hareket ediyor." ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı'mızın ifade ettiği hakikatler, insanlık için değer olmaya devam edecektir. İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı'mız hakkındaki yalanları, bir faşistin hakikate saldırısından ibarettir.”

İsrail Dışişleri Bakanı'na Sert İthamlar

Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan yalanlarının, tarih boyunca görülen soykırımcı faşistlerin yöntemleriyle aynı olduğunu vurguladı. Çelik, "Orta Doğu ve dünya barışı için bir tehdit olan bu katliam şebekesi er ya da geç yargılanacaktır. Cumhurbaşkanı'mızın ifade ettiği hakikatler, insanlık için değer olmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.

Efkan Ala: "İsrail'in Rahatsızlığı Türkiye'nin Kararlılığını Gösteriyor"

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın sosyal medya paylaşımına tepki göstererek, "Uluslararası Adalet Divanı tarafından ülkesi hakkında işgalci olduğu açıkça vurgulanan İsrail Dışişleri Bakanı'ndan öncelikle ülkesinin insan hakları ihlallerine ve soykırım uygulamalarına cevap vermesini bekliyoruz." dedi.

Ala, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya genelinde mazlumların haklarını savunma çabalarının uluslararası toplumca takdirle karşılandığını belirtti. Ala, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küresel vicdanın sesi olduğunu vurguladı.

“Türkiye, Filistin halkının yanında durmaya devam edecek ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı uluslararası toplumu harekete geçme konusundaki çabalarını sürdürecektir.”

Türkiye'nin Adalet ve Barış İçin Kararlı Duruşu

Efkan Ala, İsrail'in rahatsızlık duymasının Türkiye'nin adalet ve barış için gösterdiği kararlı duruşunun bir göstergesi olduğuna dikkati çekti. "Uluslararası Adalet Divanı tarafından ülkesi hakkında işgalci olduğu açıkça vurgulanan İsrail Dışişleri Bakanı'ndan öncelikle ülkesinin insan hakları ihlallerine ve soykırım uygulamalarına cevap vermesini bekliyoruz." dedi.

Ala, Türkiye'nin Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğini ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı uluslararası toplumu harekete geçirme konusundaki çabalarını sürdüreceğini belirtti.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7