USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Anız Yangınlarına Karşı Büyük Bir Farkındalık Kampanyası Başlatıldı

110 çiftçiye uyarıcı broşürler dağıtıldı, peki bu hareket anız yangınlarını engellemek için yeterli mi? Toprağın dengesi ve çevre üzerindeki etkileri neler?

 Anız Yangınlarına Karşı Büyük Bir Farkındalık Kampanyası Başlatıldı
04-09-2023 23:35

Anız Yakma, Geleceğini Karartma Projesi

Kilis İl Jandarma Komutanlığı, anız yangınlarının önüne geçebilmek ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla “Anız Yakma, Geleceğini Karartma” adlı bir proje başlattı. Proje kapsamında, anız yakmanın toprak ve çevre üzerinde yarattığı olumsuz etkiler konusunda 110 çiftçiye bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Broşürlerle Bilinçlendirme

Dağıtılan broşürler, anız yakmanın çevreye ve toprağın dengesine verdiği zararları ayrıntılı bir şekilde açıklıyor. Amacı, çiftçilerin bu zararları göz önüne alarak alternatif yöntemler kullanmalarını sağlamak.

"Anız yakmanın toprağın dengesini olumsuz yönde etkilemesi ve çevreye onarılması mümkün olmayan zararlar verdiği gerekçesiyle bu proje başlatıldı."

Afişlerle Görsel Duyarlılık

Projeyi sadece broşürlerle sınırlı tutmayan Kilis İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların kolaylıkla görebileceği yerlere de afişler astı. Bu afişler, çevre ve toprak sağlığına yönelik riskleri vurguluyor ve alternatif yöntemler sunuyor.

Toprağın Dengeye ve Çevre Sağlığına Etkileri

Anız yakmanın, toprağın besin dengesini bozarak verimliliğini azaltabileceği ve mikroorganizmaları öldürebileceği biliniyor. Ayrıca, yanan anızın atmosfere saldığı karbon emisyonları, hava kirliliği ve küresel ısınma gibi çevresel sorunlara da katkı sağlıyor.

Gelecek Adımlar Neler?

Kilis İl Jandarma Komutanlığı, projenin ilk aşamasını tamamladıktan sonra farkındalık yaratmayı sürdürecek diğer etkinlikler planlıyor. Çiftçilere yönelik eğitim seminerleri, online platformlar üzerinde bilinçlendirici videolar ve sosyal medya kampanyaları, projenin ikinci aşamasında yer alacak etkinlikler arasında.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ