USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ANKARA ECZACILIK FAKÜLTESİ MEZUNLARINDAN BÜYÜK VEFA ÖRNEĞİ

ANKARA ECZACILIK FAKÜLTESİ  MEZUNLARINDAN BÜYÜK VEFA ÖRNEĞİ
26-09-2019 18:49

1977 MEZUNLARI SİVEREK İLÇESİNE GELEREK VEFAT EDEN ARKADAŞLARININ MEZARINI ZİYARET ETTİ

Uzun yıllar Siverek’te eczacılık yapan, halkın yoksulluktan kurtulması için Avrupa Kırsal Kalkınma projelerini Siverek’te hayata geçiren.

İlçenin kırsal mahallerinde yoksul köylülere önderlik yapıp yaklaşık on bin organik nar ağacı yetiştiren Hümanist insan Eczacı Medet Abbasoğlu’nun fakülteden arkadaşları olan Ankara Eczacılık Fakültesi 1977 Mezunlarından Büyük Vefa Örneği göstererek geçtiğimiz yıl vefat eden arkadaşlarının mezarını ziyaret edip dualarla okul arkadaşlarını andılar.

Mezarı başında saygı duruşu ve konuşma yapan Medet Abbasoğlu’nun dostları yaptıklarıaçıklamalarda onun ilerici, demokrat, ülkesini ve insanını seven, daha öğrencilik yıllarında yoksul üniversite öğrencilerini destekleyen hümanist kişiliğinden sözederek ruhunaFatihalar okudular.

Eczacı Abbasoğlu’nun arkadaşları daha sonra Siverek Belediyesince , Ofis Mahallesinde yaptırılan Eczacı Medet Abbasoğlu parkını ziyaret edip parkı gezdiler.

Misafirlerine ev sahipliği yapan Abbasoğlu’nun eşi Bahire Abbasoğlu, eşinin yıllar sonra üniversiteli arkadaşları tarafından hatırlanması kendisine duygusal anlar ve gurur yaşattığını belirterek şunları kaydetti

Vefa çok önemli bir duygu. İnsanı insan yapan duyguların en önemlisi. Sevgili eşim, tüm yaşamı boyunca kendisini bölge halkının refah düzeyini yükseltme çalışmasına verdi.

O iyi bir insandı, iyi bir baba iyi bir eşti. Dostlarının onu unutmaması bana gurur verdi, kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ