USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Baba Mesleği Anahtarcılığı Torunuyla Sürdürüyor

Yusuf Elbeyli'nin hayat hikayesi nasıl şekillendi? Emekli polis, anahtarcılık mesleğini nasıl devam ettiriyor?

 Baba Mesleği Anahtarcılığı Torunuyla Sürdürüyor
31-07-2024 20:30
KİLİS

Emekli Polis Yusuf Elbeyli'nin Meslek Hikayesi

KİLİS (AA) - İBRAHİM ÖZCAN - Kilis'te yaşayan 64 yaşındaki emekli polis Yusuf Elbeyli, 21 yıldır baba mesleği olan anahtarcılığı sürdürüyor. Elbeyli, polis olmadan önce asker emeklisi babasının yanında çalışarak anahtarcılığı öğrendi. 1982 yılında polis olan Elbeyli, farklı illerde görev yaptıktan sonra 2003 yılında emekli olup memleketi Kilis'e döndü. Babasının 1978 yılında açtığı iş yerinde anahtarcılık mesleğini devam ettiriyor.

Mesleğin Devamı ve Çalışma Aşkı

Yusuf Elbeyli, 2008 yılına kadar babası ile birlikte aynı iş yerinde çalıştı. Babasının vefatının ardından iş yerini kendisi işletmeye başladı. Elbeyli, "Anahtarcılık ve tamiri üzerine her çeşit anahtar basımını yapıyoruz. Yaprak tipi, bilyeli, araç ve motosiklet anahtarları gibi birçok anahtar çeşidi ve tamiri üzerine çalışıyoruz. Anahtar adına yapılabilecek tüm işleri ve tamirini yapıyoruz." dedi.

İnsanların Şaşkınlığı ve Takdiri

İnsanların, polis emeklisi olduğuna ve bu mesleği yapmasına şaşırdığını belirten Elbeyli, "İş yerindeki polis fotoğraflarımı gören müşteriler şaşırıyorlar ve nasıl bu mesleği öğrendiğimi merak ediyorlar. Ben de onlara bu süreci anlatıyorum. İnsanlar beni tebrik ediyor." ifadelerini kullandı. Elbeyli, çalışmanın kendisini zinde tuttuğunu belirterek, "İşimi severek yapıyorum. Çalışarak hem aile bütçemize katkı sunuyor hem de zinde kalmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Yusuf Elbeyli: "İşimi severek yapıyorum. Çalışarak hem aile bütçemize katkı sunuyor hem de zinde kalmaya çalışıyoruz."

Torunuyla Birlikte Çalışma

Yusuf Elbeyli, mesleği lise öğrencisi torunu Fatih Halit Kurtaran'a da öğrettiğini belirtti. Babadan oğula, oğuldan ise toruna geçen bu mesleğin, ailede devam edeceğini söyledi. Elbeyli, torununa mesleğin inceliklerini öğretirken büyük bir gurur duyduğunu ifade etti.

Torununun Mesleğe İlgisi

Fatih Halit Kurtaran, mesleği çok sevdiğini ve hem eğitimine devam ettiğini hem de yaz tatili ve boş zamanlarında dedesine yardım ederek anahtarcılığı öğrendiğini belirtti. Kurtaran, "Dedemden sonra mesleği devam ettirmek istiyorum. Anahtarcılık, ailemiz için önemli bir değer ve bunu yaşatmak istiyorum." dedi.

Gelecek Planları ve Mesleki Devamlılık

Elbeyli ailesi, anahtarcılık mesleğini gelecekte de devam ettirmeyi planlıyor. Torun Fatih Halit Kurtaran, dedesinin izinden giderek bu mesleği yaşatmak ve geliştirmek istiyor. Elbeyli ailesi, bu sayede hem aile geleneğini sürdürecek hem de Kilis halkına hizmet vermeye devam edecek. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ