USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Göktaş: Doğum İzinleri ve Kreş Destekleri İçin Yeni Modeller Gündemde

Doğum izinlerinin artırılması ve bakım süreçlerinin desteklenmesi, Türkiye'nin geleceği için ne anlama geliyor?

Bakan Göktaş: Doğum İzinleri ve Kreş Destekleri İçin Yeni Modeller Gündemde
03-07-2024 21:00
ANKARA

Türkiye'nin Demografik Geleceği İçin Çalışmalar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre doğurganlık hızının azalması konusunda değerlendirmelerde bulunan Göktaş, bu konunun Türkiye'nin geleceği için öneminin farkında olduklarını belirtti.

Bakan Göktaş, bu alanda yoğun çalışmalar yürüttüklerini ve geçtiğimiz hafta yapılan Bilim Kurulu toplantısında bu meseleyi ele aldıklarını ifade etti. Aile ve Toplum Komisyonunun kapsamlı bir rapor üzerinde çalıştığını vurgulayan Göktaş, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelere devam ettiklerini belirtti.

Yeni Modeller ve Alternatif Çalışma Şekilleri

AK Parti'nin ilgili organlarının da doğum oranlarındaki düşüşü değerlendirmek ve bu konuda öneriler geliştirmek amacıyla çalıştaylar düzenlediğine işaret eden Göktaş, "Doğurganlık oranındaki düşüş ve nüfus riskleri konusunda dünyada da benzer kaygıların yaşandığı bir süreçten geçiyoruz. Dünyadaki örnekleri inceliyor, politikalarımızı çok katmanlı olarak geniş bir perspektifle oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Bakan Göktaş, doğum izinlerinin artırılmasından kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesine, esnek ve uzaktan çalışma gibi birçok alternatifi ele aldıklarını belirterek, "Ülke kalkınmasına ve kadın istihdamının arttırılmasına da katkı sağlayacak yeni modeller için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayata geçireceğimiz yeni modellerle kadınların ev ve iş hayatı arasında tercih yapma zorunluluklarını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu konudaki politikalarımızı yeni kurduğumuz Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı çatısı altında çok yönlü olarak sürdürmeye devam edeceğiz."

Engelli Vatandaşlar İçin Yeni Düzenlemeler

Bakan Göktaş, engellilere yönelik ÖTV'siz araç desteği konusunda yeni bir düzenlemenin yapılacağı yönündeki sorulara da yanıt verdi. Engelli vatandaşların bu konuda kazanılmış haklarının suistimal edilebildiğine ve bunun kamuoyunda rahatsızlık oluşturduğuna dikkati çekti.

Bakan Göktaş, bu konuda çok sayıda şikayet ve ihbar aldıklarını belirterek, "Engelli vatandaşlarımızı mağdur edecek herhangi bir düzenlemeyi asla hayata geçirmeyiz. Engelli vatandaşlarımızın araç alımlarında herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları ve bu haklarını kullanmaktan mahrum kalmamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.

Göktaş, engellilere yönelik desteklerin, avantajların suiistimaline seyirci kalmayacaklarının altını çizerek, yeni düzenlemelerin bu tür sorunları gidermek amacıyla yapılacağını vurguladı.

Sonuç olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğum izinlerinden esnek çalışma modellerine kadar birçok alanda yenilikçi politikalar geliştirerek Türkiye'nin demografik ve sosyal yapısını güçlendirmeyi hedefliyor. Bakan Göktaş'ın açıklamaları, bu konuda atılacak adımların geniş bir perspektifle ele alındığını gösteriyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
6.07.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ