USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakanlık Desteğiyle Siirtli Öğrenci Tıp Fakültesini Kazandı

Mehmet Mekin Ahı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının desteğiyle tıp fakültesini nasıl kazandı? Bu başarı hikayesi, başka gençlere nasıl ilham olabilir?

Bakanlık Desteğiyle Siirtli Öğrenci Tıp Fakültesini Kazandı
22-08-2024 20:15

Hayalleri Gerçeğe Dönüştüren Destek

Siirt’te yaşayan 18 yaşındaki Mehmet Mekin Ahı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağladığı Sosyal ve EkonomikDestek (SED) hizmeti sayesinde Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanarak hayallerine bir adım daha yaklaştı. Maddi durumu iyi olmayan üç çocuklu bir ailenin en küçüğü olan Ahı, bu destek sayesinde eğitim hayatını sürdürebildi ve tıp fakültesine yerleşme başarısını gösterdi.

Zorlu Bir Eğitim Yolculuğu

Doğan Mahallesi TOKİ konutlarında oturan Ahı, dört yıl önce Siirt Türk Telekom Fen Lisesini kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağladığı desteklerle lise eğitimini tamamlayan Ahı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (2024-YKS) elde ettiği başarı ile tıp fakültesine girmeye hak kazandı. Ahı, "Ailemin ve devletimizin sürekli yanımda olması beni daha da güçlü kıldı, hedefime bağlanmamı sağladı," diyerek bu süreci anlattı.

Ailenin Başarı Hikayesi

Mehmet Mekin Ahı’nın başarısı, yalnızca kendi çabasıyla sınırlı kalmadı. Abisi Mehmet Kadir Ahı da aynı bakanlık desteği sayesinde hukuk fakültesini bitirerek avukat oldu. Ahı ailesi, devletin sağladığı bu desteklerle hem eğitim hem de meslek hayatlarında önemli adımlar atarak, Siirt’in gurur kaynağı haline geldi. Mehmet Kadir Ahı, "Çalışarak devletimize hizmet etmeyi amaçlıyorum," diyerek hedeflerini dile getirdi.

Bakanlık Desteğiyle Gelen Başarı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sunduğu Sosyal ve Ekonomik Destek hizmeti, özellikle dezavantajlı ailelerden gelen çocukların eğitim süreçlerinde önemli bir rol oynuyor. Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen törende, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar ve kurum personelleri, Mehmet Mekin Ahı’yı başarılarından dolayı tebrik etti ve ona bir tablet bilgisayar hediye etti. Sidar, “Mekin'in tıp fakültesini kazanması bizi gururlandırdı. Onun başarısı diğer çocuklarımıza da ilham kaynağı olacak,” dedi.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetlerinin Önemi

Siirt’te SED hizmetinden faydalanan 1588 çocuk arasında yer alan Mehmet Mekin Ahı, aldığı desteklerle hayalini gerçekleştirdi. Bakanlık, Okul Destek Projesi (ODES) kapsamında da dezavantajlı çocuklar için çeşitli projeler hazırlayarak onların eğitim hayatını desteklemeye devam ediyor. Sabri Sidar, “Dezavantajlı durumda olan bireylere, bizlerle iletişim kurmaları halinde desteklerimizle yanlarında olduğumuzu hissettirmeyi amaçlıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Başarıların Artarak Devam Etmesi Bekleniyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sağladığı desteklerle eğitim hayatında büyük başarılar elde eden Mehmet Mekin Ahı, şimdi tıp fakültesinde okuyarak cerrah olma hayalini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Ahı, eğitimini tamamladıktan sonra Siirt’e hizmet etmeyi planladığını belirterek, “İyi bir cerrah olup memleketime hizmet edeceğim,” dedi. Bu başarı hikayesi, başka gençlere de ilham olma potansiyeli taşıyor.

- Mehmet Mekin Ahı "Ailemin ve devletimizin sürekli yanımda olması beni daha da güçlü kıldı, hedefime bağlanmamı sağladı."  AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7