USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Baraj Göletinde Kaybolan Şahsın Cansız Bedeni Bulundu

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde balık tutmak için gölete giden Hasan Binen'in trajik sonu ne oldu? Arama kurtarma ekipleri nasıl bir süreç yaşadı?

 Baraj Göletinde Kaybolan Şahsın Cansız Bedeni Bulundu
20-08-2024 20:30
DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, balık tutmak amacıyla Malabadi Barajı göletine giden 31 yaşındaki Hasan Binen'in cansız bedeni, ekiplerin yoğun çabaları sonucu bulundu. Dün balık tutmak için gölete giden Binen, Çalıönü köyü mevkisinde kaybolmuş ve ihbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ve itfaiye ekipleri sevk edilmişti.

Gölette Kaybolma Anı

Olay, dün Silvan ilçesine bağlı Malabadi Barajı göletinde meydana geldi. Hasan Binen, sabah saatlerinde balık tutmak için gölete gitmiş, ancak daha sonra suda kaybolmuştu. Ailesi ve yakınlarının ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmaları, gece boyunca devam etti. Binen'in kaybolduğu bölgede yoğunlaşan ekipler, sabah saatlerinde acı haberi verdi.

Arama Kurtarma Çalışmaları

İhbarın ardından olay yerine gelen JAK, AFAD, DÜAK ve itfaiye ekipleri, bölgede kapsamlı bir arama başlattı. Ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda sabah saatlerinde Hasan Binen'in cansız bedeni, göletin derinliklerinde bulundu. Binen'in cesedi, olay yeri incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Trajik Olayın Ardındaki Bilinmezlik

Hasan Binen’in gölette kaybolmasının ardında ne gibi nedenlerin olduğu henüz netleşmedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Binen'in ölümüne sebep olan şartlar ve olayın tüm detayları araştırılıyor. İlk belirlemelere göre, Binen'in balık tutma esnasında suya girdiği ve su akıntısına kapıldığı düşünülüyor.

Yakınlarının Yaşadığı Büyük Acı

Hasan Binen’in beklenmedik ölümü, ailesi ve yakınları üzerinde derin bir üzüntü yarattı. Acılı aile, Binen'in cansız bedenine ulaşılmasıyla birlikte büyük bir yas içine girdi. Gölet kenarında toplanan akrabalar ve köylüler, kurtarma çalışmaları boyunca umutla beklemiş, ancak sonuç maalesef trajik olmuştu.

Soruşturma Devam Ediyor

Olayın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Yetkililer, Hasan Binen’in ölümüne yol açan nedenleri ve olayın tüm ayrıntılarını titizlikle inceliyor. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından, olayla ilgili detaylı bir rapor hazırlanacak.

"Ekipler, bölgede yaptığı arama çalışmasında sabah saatlerinde Binen’in cansız bedenine ulaştı." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
12.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ