USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Başkan Gülpınar: "Refah Market Şanlıurfa’mıza Hayırlı Olsun"

Refah Market, Sosyal Yardımda Yeni Bir Dönem mi Başlatıyor?

Başkan Gülpınar: "Refah Market Şanlıurfa’mıza Hayırlı Olsun"
14-07-2024 16:46
ŞANLIURFA

Refah Market’in Tanıtımı ve İlk Adımlar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, şehrin sosyal yardım alanında önemli bir adımı temsil eden Refah Market'in son durumunu inceledi. Yakında hizmete girecek olan Refah Market hakkında ilk önce Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Cesur'dan bilgi alan Başkan Gülpınar, marketi gezdikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Refah Market, pilot bölge olarak Şanlıurfa’da hayata geçirilmiş olup, sosyal belediyecilik anlayışının bir ürünü olarak dikkat çekiyor. Market içerisinde yaklaşık 300 çeşit ürün bulunmakta olup, reyonlarda boykot ürünlerine yer verilmiyor. Disiplinli ve kontrol edilebilir bir yönetim anlayışıyla hizmet verecek olan Refah Market, sosyal belediyeciliği önceleyen bir perspektifle hareket edecek.

İşbirliği ve Destekler

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulmuş olan İbrahim’i Yardımlaşma ve Kardeşlik Derneği ile işbirliği içerisinde yürütülen proje, Başkan Mehmet Kasım Gülpınar'ın bireysel katkılarıyla da destekleniyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, iki aylık maaşını İbrahim’i Yardımlaşma ve Kardeşlik Derneği aracılığıyla Refah Market'e bağışladı. Bu bağış, şehirdeki sosyal yardımların sürdürülebilirliği ve genişlemesi açısından önem taşıyor.

Disiplinli ve Denetimli Bir Yapı

Refah Market'teki reyonlarda ürünleri inceledikten sonra basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Başkan Gülpınar, "Bugün ilk meyvesini aldığım hizmetlerden birini faaliyete hep birlikte inşallah geçiriyoruz. Öncelikle bütün Urfa’mıza hayırlı olsun" dedi. Başkan Gülpınar, "Bizim siyaset anlayışımız hiçbir şekilde daha önce yapılan hiçbir şeyi inkâr etmek üzerine kurulmadı. Vefasızlık bizim kesinlikle kendi şiarımızda olmaz. Bina sadece temelden ibaret değildir. Burada temel atanlara teşekkür ediyorum. Ama şimdi içine girdiğinizde sadece 15 - 16 çeşit ürünün olduğu bir yapıdan, kimin ne şekilde istifade ettiği belli olmayan bir anlayıştan tamamen disiplinli ve denetim altında olan bir yapıyı bugün faaliyete geçiriyoruz.” dedi.

Gelecek Planları

Refah Market’in sayısını artırma gayreti içerisinde olacaklarının altını çizen Başkan Gülpınar, ilerleyen süreçte ilçelerde de açmayı planladıklarını ifade ederek iki aylık maaşını da dernek aracılığıyla hayra açılan kapı olan Refah Market’e bağışladığını açıkladı. "Şu anda içeride yaklaşık 300 çeşit ürün var. Bizim İbrahim’i Kardeşlik Ve Yardımlaşma Derneği üzerinden bundan sonra bu faaliyetler yürütülecek. Urfa’da hayırseverlerimiz çoktur. Onlar da mutlaka bu işe el atacaklardır. Çünkü bu yapılar hayırseverlerin de desteğiyle ayakta duran yapılardır.” dedi.

Sosyal Yardımların Sürdürülebilirliği

Başkan Gülpınar, "Biz burada belediye eliyle sağlam bir yönetimle o paranın hiçbir kuruşu zayi olmadan fakir fukaraya yardım amaçlı böyle bir faaliyeti Urfa’da pilot uygulama olarak başlattık. İnşallah bunu yaygınlaştıracağız. Sadece Urfa’nın bir noktasında değil, Şanlıurfa’nın merkezinde ve büyük ilçelerinde de bu marketleri açmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gelecekteki Sosyal Yardım Projeleri

Başkan Gülpınar, "Halkımız algılara inanmadı. Bırakın sosyal yardımların kesilmesini, Şanlıurfa’da özellikle dezavantajlı kesimlere yardım elini daha fazla uzatacağız. Gerçekten hak edenlere bu yardımları yapacağız. Ayrıca uyuşturucuyla mücadele konusunda da önemli bir proje üzerinde çalışıyoruz. Şu ana kadar Refah Market'ten ihtiyaç sahibi 1065 vatandaşımıza yardım ulaştırdık. İnşallah önümüzdeki süreçte daha fazla dezavantajlı aile bu yardımlardan faydalanacaktır.” dedi.Haber Zafer AĞIRMATLI

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ