USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Tutdere’den K-1 Konteyner Kentteki Su Sorunu Açıklaması

Adıyaman K-1 Konteyner Kent’te yaşanan su sorunu nasıl çözülecek? Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, su sorununun giderilmesi için hangi adımları attı?

Başkan Tutdere’den K-1 Konteyner Kentteki Su Sorunu Açıklaması
26-07-2024 22:00
ADIYAMAN

Vatandaşların Su Şikayetleri Üzerine Denetim Yapıldı

Adıyaman K-1 Konteyner Kentte yaşayan vatandaşlar, içme suyu sıkıntısı ve su kesintileri nedeniyle yetkililere çağrıda bulunarak çözüm talep etti. Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sabah saatlerinde Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri ve AFAD yetkilileri ile birlikte konteyner kente giderek kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Su Kalitesi ve Kesintileri İncelendi

AFAD yetkilileri ve Belediye Su İşleri ekipleri ile birlikte denetim yapan Başkan Tutdere, depolardan ve çeşmelerden akan suları kontrol etti. Su kalitesi ve su kesintileriyle ilgili raporları inceleyen Tutdere, vatandaşların suyla ilgili şikayetlerini dinledi. Vatandaşlar, su kesintilerinin yanı sıra suyun kokusu ve tadıyla ilgili sorunlar yaşadıklarını belirtti.

Numune Alımı ve Analiz Çalışmaları Başlatıldı

Başkan Tutdere, suyun kokusunu kontrol ederek numunelerin tekrar inceleneceğini ve şikayetler doğrultusunda gerekli önlemlerin alınacağını söyledi. "Rahat olun, sorun devam ederse beni telefonumdan arayabilirsiniz. Biz sizin yanınızdayız. Belediye hepinizin emrinde, valilik hepinizin emrinde, devletin bütün kurumları sizin emrinizde. Bu zor günleri beraber atlatacağız," diyen Tutdere, vatandaşlara güven verdi.

Çeşitli Noktalardan Numune Alındı

Başkan Tutdere, koku ve tatla ilgili raporları inceledikten sonra, farklı noktalardan tekrar numune alınarak gerekli işlemlerin yapılması talimatını verdi. "Hemşehrilerimizin su ile ilgili yaşadığı sıkıntıları en kısa sürede gidermek için buradayız. AFAD yetkilileri ve belediyemizin su işleri ekipleri ile birlikte kapsamlı bir denetim gerçekleştirdik. Farklı noktalardan su numuneleri alarak analiz için laboratuvarlara gönderdik," dedi.

Önlemler ve Bakım Çalışmaları

Başkan Tutdere, açıkta duran vanaların kapatılması, depolarla ilgili bakım ve diğer çalışmaların yapılması ve suyun kalitesinin artırılması için gerekli tüm önlemlerin alınacağını belirtti. "Vatandaşlarımızın su sorununun çözülmesi için tüm ekiplerimizle seferber olduk," diye ekledi.

Belediye ve Devletin Desteği

Belediye Başkanı Tutdere, su sorununun çözülmesi için devletin tüm kurumlarının seferber olduğunu belirtti. Tutdere, "Belediye hepinizin emrinde, valilik hepinizin emrinde, devletin bütün kurumlar ı sizin emrinizde. Bu zor günleri birlikte atlatacağız," diyerek vatandaşlara destek sözü verdi. İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ