USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep'te "Asrın Felaketi" Temalı Fotoğraf Sergisi Açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümünde "Asrın Felaketi" temalı fotoğraf sergisi ziyarete açıldı. Peki, bu sergi neden açıldı ve ne tür fotoğrafları içeriyor?

Gaziantep'te "Asrın Felaketi" Temalı Fotoğraf Sergisi Açıldı
06-02-2024 16:00
GAZİANTEP

Depremin Yarattığı Yıkımı Gözler Önüne Seriyor

Sergi, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği fotoğrafçılarının depremin mekanlar üzerindeki yıkımını konu alıyor. Peki, hangi bölgelerde yaşanan depremlerin izleri sergide nasıl anlatılıyor?

Unutulmaması Gereken Bir Gün: 6 Şubat

Serginin açılışında konuşan Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, 6 Şubat'ın neden unutulmaması gereken bir gün olduğunu vurguladı. Peki, 6 Şubat neden bu kadar önemli?

Yakar: "Allah bizlere bugünleri tekrardan yaşatmasın. Gerçekten çok acıydı. Bütün ailemiz, 11 il ile iliklerimize kadar bunu hissettik."

Fotoğrafçıların Gözünden Gazi Şehir

Gazi şehrin bulunduğu coğrafyanın geçmişten günümüze yaşadığı olaylara dikkat çeken sergi küratörü Doç. Dr Beyhan Özdemir, fotoğrafçıların yaşanan acıları değil, ders alınması gereken fotoğraflara odaklandığını belirtti. Peki, bu fotoğraflar neleri anlatıyor?

Özdemir: "Bu büyük depremde sadece biz bu acıları tekrar yaşamak değil, hatırlatmak adına kayıt altına alan, Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği üyelerinin fotoğraflarından oluşan bir seçki yaptık." İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3.07.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ