USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bel ve Kasık Damarlarında Anevrizma Tespit Edilen Hasta

Bu kapalı yöntemle tedavi nasıl gerçekleştirildi? Operasyonun başarı oranı nedir ve hasta sağlığına nasıl kavuştu?

Bel ve Kasık Damarlarında Anevrizma Tespit Edilen Hasta
03-08-2024 19:30
MARDİN

Şikayetlerle Başlayan Süreç

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Mehmet Selim Aslan, karın ağrısı ve yürüme güçlüğü gibi şikayetlerle Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Kardiyoloji polikliniğinde yapılan tetkikler sonucunda, bel ve kasık bölgesindeki damarlarda anevrizma (kan damarlarının duvarlarındaki zayıflama sonucu bir balon gibi genişleme) tespit edildi. Belde 7,8 santimetre, kasıkta 4,5 santimetre ve bacak damarında 1,4 santimetre büyüklüğünde ardışık anevrizmalar saptandı.

Acil Müdahale Kararı

Anevrizma keseleri içinde kan pıhtısı oluşması nedeniyle tedavi edilmediği takdirde, akut bacak damarı tıkanıklığı veya anevrizma rüptürü (kan damarında oluşan şişkinliğin yırtılması) gibi ciddi komplikasyonlar oluşabileceği için, hastanın kapalı yöntemle tedavisine karar verildi. Dr. Öğr. Üyesi Serhat Günlü, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Orhan Tarhan ve Uzman Dr. Mehmet Ali Turgut tarafından gerçekleştirilen kapalı yöntemle operasyonla, hastanın genişleyen damarlarına stent takıldı.

Başarılı Operasyonun Ardından

Başarılı geçen operasyonun ardından Mehmet Selim Aslan, hastanede servise alındı. Sağlığına kavuşan Aslan, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Doktorlarımız gerçekten çok başarılı. Beni ölümden kurtardılar. Herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde duygularını dile getirdi. Bu müdahale, hastanede ilk kez gerçekleştirilen bir yöntem olarak dikkat çekti.

İlk Kez Uygulanan Yöntem

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Enes Çelik, "Hastaya bölgede ilk kez uygulanan bir yöntemle müdahale edildi. Tıp fakültesi ile afiliye olan hastanemizde bölgede yapılmayan işlemleri de yaparak hizmet kalitemizi artırmayı hedefliyoruz. Bu sayede hastalarımızın Mardin dışına sevk oranını da azaltarak yaşadıkları illerde tedavi olmalarına gayret gösteriyoruz." dedi.

Tehlikeli Anevrizmaların Tedavisi

Dr. Öğr. Üyesi Serhat Günlü, yapılan tetkiklerde hastanın bel ve kasık bölgesinden bacaklara doğru ilerleyen "dev anevrizma" tespit ettiklerini belirtti. Günlü, "Damarların içinde pıhtı olması, bacağın kesilmesine neden olabilirdi. Ayrıca geniş dev anevrizmalar yırtılıp hastanın hayatını tehlikeye atabilirdi. Bu nedenle acil müdahale kararı verdik. Hastamızın girişimsel yöntemle tedavisini yaptık. Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün destekleri ile artık bölgemizden gelen hastalara da bu tür tedavi yöntemlerini uygulamaya başladık." dedi. Günlü, hastanın durumunun iyi olduğunu ve taburcu edileceğini belirtti.

Bölgede Sağlık Hizmetlerinin Gelişimi

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi, gerçekleştirdiği bu tür yenilikçi tedavi yöntemleriyle bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor. Yeni tedavi yöntemlerinin uygulanmasıyla, hastaların başka illere sevk edilmesi gerekliliği azalıyor ve tedaviler yerel olarak sağlanabiliyor. Bu da hastaların daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlıklarına kavuşmalarını sağlıyor.

"Depremden itibaren 13 Yeşilay danışmanlık merkezimizde sadece bağımlılık için değil psikolojik anlamda hangi zorluğu yaşıyorsanız gelin biz destek verelim dedik. On binlerce insanımıza Yeşilay danışmanlık hizmeti verdik."

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyon, bölgedeki sağlık hizmetlerinin ne kadar geliştiğini ve ileri tedavi yöntemlerinin uygulanabildiğini gösteriyor. Mehmet Selim Aslan'ın sağlığına kavuşması, hastane personelinin özverili çalışmaları ve yeni tedavi yöntemlerinin başarısı sayesinde mümkün oldu. AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Beşiktaş410+6
4Başakşehir FK510+4
5Eyüpspor59+4
6Samsunspor59+3
7Konyaspor57-1
8Sivasspor57-1
9Antalyaspor57-3
10Göztepe46+2
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7