USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Berber Salonunda Kuş Bahçesi: Kızıltepe’de Sıradışı Bir İş Yeri

Bir berber salonu kuşlarla nasıl dikkat çeker? Kardeşlerin sıradışı iş fikri çocuklu ailelerin ilgi odağı oluyor mu? DETAYTLAR HABERİMİZDE

Berber Salonunda Kuş Bahçesi: Kızıltepe’de Sıradışı Bir İş Yeri
19-10-2024 16:00
MARDİN

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir berber salonu, alışılmadık bir girişimle müşterilerin ilgisini çekiyor. 26 yaşındaki Cuma Şeyh Hasan ve kardeşi Yusuf Şeyh Hasan, iş yerlerinin bir köşesini adeta bir hayvanat bahçesine çevirdi. Salonlarında tam 6 farklı kuş türünden toplamda 140 kuş barındıran kardeşler, müşterilerine hem tıraş hem de doğal bir kuş cıvıltısı ortamı sunuyor.

Berber Salonunun Kuş Bahçesine Dönüşüm Hikayesi

2012 yılında ailesiyle Kızıltepe'ye taşınan Cuma Şeyh Hasan ve kardeşi Yusuf Şeyh Hasan, 15 metrekarelik berber salonlarını zamanla kuşlarla dolu bir bahçeye dönüştürdü. Salonun bir köşesinde Java, Hint bülbülü, saka ve kanarya gibi 6 farklı kuş türünden toplamda 140 kuş barınıyor. Kardeşlerin bu yaratıcı fikri, özellikle çocuklarıyla tıraşa gelen ailelerin ilgisini çekiyor. Hem berberlik yapıyorlar hem de kuşları besleyerek doğal bir atmosfer yaratıyorlar.

İş Yeri Sahiplerinin Kuşlara Olan Sevgisi

Yusuf Şeyh Hasan, kuşlara olan sevgilerinden ve bu fikrin nasıl doğduğundan bahsediyor. "Ağabeyimle birlikte bu dükkanı işletiyoruz. İlk önce o berberliğe başladı, sonra ben de başladım. Arkaya bir kuş bahçesi yapalım dedik. Farklı 6 çeşit kuş koyduk. Şu an 140’a yakın kuşumuz var. Kuşları beslemeyi seviyoruz. Genelde ağabeyim bakıyor" diye anlatıyor.

Kuşlar, Çocukların Tıraş Deneyimini Kolaylaştırıyor

Hasan kardeşler, kuşların özellikle çocukların tıraş sürecini daha keyifli hale getirdiğini belirtiyor. Tıraş olmayanlar bile kuşları görmek için dükkana gelirken, çocuklar kuşları gördüklerinde daha sakin bir şekilde tıraş oluyor. Hasan, "Müşterilerin tepkisi çok güzel. Gelen çocuklar çok seviyor. Tıraş yapınca bazen çocuklar yaramazlık yapabiliyor. Kuşları gördükleri zaman normal bir şekilde tıraş olabiliyorlar. Aileler çok seviyor" diye ekliyor.

Doğal Ortamda Tıraş Keyfi

Müşterilerden Cihat Hüseyin, bu sıradışı kuş bahçesinde tıraş olmanın rahatlatıcı bir etkisi olduğuna dikkat çekiyor. "Kuş sesleri eşliğinde tıraş olmak, doğal bir ortamda bulunmak hem bizi hem de çocukları rahatlatıyor" diyor. Hasan kardeşlerin iş yerinde oluşturdukları bu doğal atmosfer, bölge halkı tarafından büyük ilgi görüyor.

Sıradışı Bir Deneyim Sunan Berber Salonu

Cuma ve Yusuf Şeyh Hasan kardeşlerin, kuş sevgilerini iş yerlerine taşıyarak oluşturdukları bu farklı konsept, Kızıltepe'deki berber salonlarına farklı bir boyut kazandırıyor. Hem tıraş olup hem de kuş cıvıltıları eşliğinde huzurlu vakit geçirmek, müşteriler için alışılmışın dışında bir deneyim sunuyor.  İHA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.10.20024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ