USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Beşiktaşlı Milot Rashica'dan Gazzelilere Destek: Acılarını Anlıyorum

Gazzelilerin Çektiği Acılar ve Rashica'nın Benzer Yaşanmışlıkları

Beşiktaşlı Milot Rashica'dan Gazzelilere Destek: Acılarını Anlıyorum
20-07-2024 20:30
İSTANBUL

Beşiktaş'ın Kosovalı futbolcusu Milot Rashica, Gazze'deki Filistinlilerin İsrail saldırıları nedeniyle yaşadığı zorlukları, benzer deneyimlere sahip olması nedeniyle derinden anladığını belirtti. Peki, bir futbolcu nasıl olur da böyle derin bir empati kurabilir?

“Keşke Hiçbir Yerde Savaş Olmasa”

Keşke hiçbir yerde savaş olmasa. Çok zor bir konu. İki yaşımdayken evimizi ve her şeyimizi geride bırakıp Arnavutluk'a gitmek zorunda kalmışız. İlk etapta orada 3-4 ay kalmışız. Bu konu aile içinde her konuşulduğunda, onların nasıl hissettiğini görebiliyor, anlayabiliyorum. Hayatta kalmak için neler yaptıklarını biliyorum. Sonrasında Kosova'ya geri döndüğümüzde her şeyimiz yanıp kül olmuştu. Sıfırdan bir hayata başlamamız gerekmişti. Biz bunları yaşadığımız için oradaki insanları anlayabiliyorum. Umuyorum ki dünyada hiçbir yerde savaş olmasın ama maalesef var. Çok zor bir durum gerçekten.

Rashica, İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'de yurtlarını terk etmek zorunda kalan Filistinlilerin çektiği acıları, Kosova'daki savaş yıllarında kendi yaşadıklarıyla kıyaslayarak, benzerlikleri vurguladı. Kosovalı futbolcu, “Biz bunları yaşadığımız için oradaki insanları anlayabiliyorum” diyerek, empati kurmanın önemine dikkat çekti.

“Birbirimizi Tanımak İçin Yeterli Zamanımız Oluyor”

Bir futbolcunun yeni takımına mümkün olduğunca erken katılması futbolda önemli bir detay. Ben geçen yıl takıma sezon başladıktan sonra katıldım. Takımla birlikte sezon başı idmanı yapma fırsatım olmamıştı. Takımla birlikte iyi bir sezon öncesi kampı geçirmek, sizi farklı bir form grafiğine sokar.

Geçen sezon hazırlık kampı dönemi sonrası Beşiktaş'a katılan Rashica, takım arkadaşlarıyla daha fazla vakit geçirebilmenin önemini vurguladı. Transferlerin erken tamamlanmasının takım için ne denli kritik olduğunu belirtti.

“Böyle Transferlere İhtiyacımız Vardı”

Çok iyi futbolcular, çok iyi transferler. Tecrübeli oyuncular, bizlere tecrübe katacaktır. Avrupa futbolundan geliyorlar. Böyle transferlere ihtiyacımız vardı. Hep birlikte gelişeceğiz ve daha iyi olacağız.

Beşiktaş'ın yeni transferleri hakkında konuşan Rashica, Ciro Immobile gibi tecrübeli oyuncuların takıma katılmasının, siyah-beyazlı ekibin performansını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. Bu transferlerin takımın gelişimi için kritik olduğunu ifade etti.

“Oynadıkça Oyunumuzu Geliştireceğiz”

Sadece taraftarlar değil oyuncular için de çok zor bir sezondu. Kendimizi gösteremedik, istediğimiz futbolu oynayamadık ama yine de en kötü sezonu bile Türkiye Kupası zaferiyle kapattık. Bu sayede de Avrupa kupalarına katılım gösterdik.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst'un oyun sistemine alışmaya çalıştıklarını belirten Rashica, yeni sezona dair umutlarını dile getirdi. Geçen sezon yaşadıkları zorlukları hatırlatan futbolcu, bu yıl daha iyi bir performans sergilemeyi hedeflediklerini belirtti.

“Olimpiyat Stadı'na Kupa Kazanmaya Gideceğiz”

Sezona Süper Kupa zaferiyle başlamayı çok istiyoruz. Taraftarlarımız, geçen seneki gibi zor bir sezonda dahi olduğu gibi, bize her zaman desteklerini göstersin. Atatürk Olimpiyat Stadı'na zafer kazanmaya, kupa kazanmaya gideceğiz.

Sezonun ilk resmi karşılaşması olan Turkcell Süper Kupa maçında Galatasaray'la karşılaşacaklarını hatırlatan Rashica, iyi bir başlangıç yaparak taraftarlara moral vermek istediklerini belirtti. Takım olarak ellerinden gelenin en iyisini vermeye çalışacaklarını vurguladı.

“Necip Gibi Bir Oyuncuya İhtiyacımız Vardı”

Türkiye'nin Kosova'yla iyi bir ilişkisi var. Biz neredeyse yakın zamana kadar hiçbir yere vizesiz gidemezken, Türkiye bizi ilk tanıyan, pasaportsuz, vizesiz, serbest seyahat hakkı tanıyan ülkelerden biri olmuştur.

Türkiye ile Kosova'nın ilişkilerine değinen Rashica, Beşiktaş'ın kaptanı Necip Uysal gibi bir oyuncuya milli takımda ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Türkiye'nin Kosova'yı tanıyan ve seyahat kolaylığı sağlayan ilk ülkelerden biri olmasının önemine dikkat çekti.

Milot Rashica'nın açıklamaları, hem Gazze'deki acılara dikkat çekiyor hem de futbolun birleştirici gücünü ortaya koyuyor. Bu tür insani ve empati dolu yaklaşımlar, sporun sadece fiziksel değil, duygusal olarak da ne kadar güçlü bir etki yaratabileceğini gösteriyor.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7