USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Biden'ın Başkanlık Yarışından Çekilmesi ve Dünya Liderlerinden Gelen Teşekkür Mesajları

Biden'ın kararının ardından dünya liderlerinden gelen mesajlar nelerdir?

Biden'ın Başkanlık Yarışından Çekilmesi ve Dünya Liderlerinden Gelen Teşekkür Mesajları
23-07-2024 08:15
İSTANBUL

Biden'ın Çekilme Kararı ve Kamala Harris'e Destek

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in adaylığını desteklediğini duyurdu. Biden'ın bu kararı, dünya liderlerinden gelen teşekkür mesajları ile karşılandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Mesajı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Biden'ın adaylıktan çekilme kararının takdiri hak ettiğini belirtti. Scholz, "Dostum Joe Biden, ülkesi, Avrupa ve dünya için çok şey başardı. Onun sayesinde transatlantik işbirliği sıkı, NATO güçlü ve ABD bizim için iyi ve güvenilir bir ortak. Tekrar aday olmama kararı takdiri hak ediyor." dedi.

"Dostum Joe Biden, ülkesi için, Avrupa için, dünya için çok şey başardı. Onun sayesinde transatlantik işbirliği sıkı, NATO güçlü ve ABD bizim için iyi ve güvenilir bir ortak. Tekrar aday olmama kararı takdiri hak ediyor."

Polonya Başbakanı Donald Tusk'un Yorumu

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Biden'ın siyasi kariyeri boyunca zor kararlar aldığını vurguladı. Tusk, "Son kararınızı açıklarken de aynı ilkeler doğrultusunda hareket ettiğinizi biliyorum. Belki de bu hayatınızdaki en zor karardı." ifadesini kullandı.

"Son kararınızı açıklarken de aynı ilkeler doğrultusunda hareket ettiğinizi biliyorum. Belki de bu hayatınızdaki en zor karardı."

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Teşekkürü

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Biden ve eşi Jill Biden'a teşekkür ederek, Başkan'ı Kanadalılar için "gerçek dost" olarak nitelendirdi. Trudeau, "O, harika bir adam ve yaptığı her şeye ülkesine duyduğu sevgi yön veriyor." dedi.

"O, harika bir adam ve yaptığı her şeye ülkesine duyduğu sevgi yön veriyor."

İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın Desteği

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Biden'ın kararına saygı duyduğunu ve kalan görev süresi boyunca kendisiyle çalışmayı "dört gözle beklediğini" belirtti.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun Değerlendirmesi

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Biden'ın kararının "verebileceği en iyi siyasi karar" olduğunu düşündüğünü belirtti. Fumio, "Japonya-ABD ittifakı, ülkemizin diplomasi ve güvenliğinin temel taşı, bundan dolayı yaşananları yakından takip edeceğiz." dedi.

Çekya Başbakanı Petr Fiala'nın Görüşü

Çekya Başbakanı Petr Fiala, Biden'ın başkanlık yarışından çekilme kararını "kişisel olarak zor ama çok değerli bir karar" olarak değerlendirdi.

"Kişisel olarak zor ama çok değerli bir karar."

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in Minnettarlığı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Biden'ın Ukrayna'ya verdiği destek için minnettar olduklarını belirtti. Zelenskiy, "Biden'ın liderliği için her zaman müteşekkir olacağız. Ülkemizi destekledi, bize yardımcı oldu ve bu korkunç savaş boyunca bize destek sağlamayı sürdürdü." dedi.

"Biden'ın liderliği için her zaman müteşekkir olacağız. Ülkemizi destekledi, bize yardımcı oldu ve bu korkunç savaş boyunca bize destek sağlamayı sürdürdü."

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in Takdiri

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Biden'ı "cesur ve onurlu" kararı için takdir ettiğini belirtti. Sanchez, "Her zaman demokrasi ve özgürlük için mücadele etmiş büyük bir başkandan büyük bir jest." dedi.

"Her zaman demokrasi ve özgürlük için mücadele etmiş büyük bir başkandan büyük bir jest."

İrlanda Başbakanı Simon Harris'in Teşekkürü

İrlanda Başbakanı Simon Harris, Biden'a "küresel liderliği" ve "dostluğu" için teşekkür etti.AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7