USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BİR İLÇENİN NÜFUSUNDAN DAHA FAZLA ÖĞRENCİNİN MUTLULUĞU

BİR İLÇENİN NÜFUSUNDAN DAHA FAZLA ÖĞRENCİNİN MUTLULUĞU
16-09-2022 20:28

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde ilköğretim haftası renkli görüntülere sahne oldu.

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda çeşitli etkinlikler yapılmaya başlandı, bu etkinlikler kapsamında Gülabibey İlkokulu idaresi tarafından düzenlenen ilköğretim haftası etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Okulda eğitim gören öğrenciler, davul zurna eşliğinde halay çekip, gönüllülerince eğlendi.

TARIM İŞÇİSİ ÖĞRENCİLER

Ders yılının başlamasına rağmen ancak binlerce öğrencinin yaşadığı bu sevince bazı öğrenciler yaşayamadı. Bilindiği gibi her yıl Siverek ilçesinde yüzlerce öğrenci aileleriyle birlikte tarım işçiliği için ilçe dışına çıkıyorlar. Aİleleriyle birlikte olan öğrenciler ancak iki veya üç ay sonra okullarına arkadaşlarına kavuşabiliyorlar.

ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI ÖĞRETMEN VELİ ÖĞRENCİ ÜÇGENİYLE ANCAK OLUŞUR

İlçe milli eğitim müdürü Nuri Kapanoğlu ilçede eğitim seviyesinin yükseltilmesi velilerin ancak desteğiyle olacağına dikkat çekerek şunları kaydetti” öğretmen veli ve öğrencilerin sürekli dayanışma içinde olmaları gerekiyor. Bu konuda alilere yani öğrenci velilerine büyük görevler düşmektedir.

Özelikle ara ara yapılan veli toplantılarına velilerimiz katılmalı öğretmenlerle öğrencinin başarısı için diyalog içinde olmalı. Öğrencinin ders durumunu davranışların veliler okul içinde de takip etmeli okul idaresiyle, özelikle rehber öğretmelerle diyalog içinde olmalıdır, bu iş birliği öğrencinin başarısına katkı sunacak”dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ