USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyük Zafer'in 102. Yılında Güneydoğu'da Coşkulu Kutlamalar

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te nasıl kutlandı? Bu törenlerle birlikte milli birlik ve beraberlik mesajı nasıl verildi?

Büyük Zafer'in 102. Yılında Güneydoğu'da Coşkulu Kutlamalar
31-08-2024 18:00

Gaziantep’te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Coşkulu Tören

Gaziantep’te, 30 Ağustos Zafer Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen görkemli bir törenle kutlandı. Tören, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Uğur’un Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören, İstasyon Meydanı’nda devam etti. Burada Vali Çeber, askeri araçla halkı selamladı. Tören, halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle renklenirken, askeri zırhlı araçların geçişiyle sona erdi.

Şanlıurfa’da Şehitlik Anıtı'nda Anlamlı Anma

Şanlıurfa’da düzenlenen törenler, Şehitlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Oruç, şehitlerin anısını yaşatmak için kabirlere karanfiller bıraktı ve dua etti. Cumhuriyet Caddesi'nde devam eden tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene katılanlar, Vali Şıldak ve diğer protokol üyeleri tarafından askeri araçtan selamlandı. Günün anlam ve önemi, şiirler ve mehter takımının gösterileriyle pekiştirildi.

Kahramanmaraş’ta Deprem Yıkıntıları Arasında Zaferin Coşkusu

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan eski valilik binası önünde yapılan tören, şehrin zafer coşkusunu ayakta tutma iradesini simgeliyordu. Vali Mükerrem Ünlüer, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Er ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Şehitlik ziyaretiyle devam eden törende, mezarlara karanfiller bırakıldı ve dualar edildi. Tören, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nda askeri araçların geçişi ve halkın selamlanmasıyla sona erdi.

Malatya’da İnönü Caddesi’nde Tören ve Geçit Töreni

Malatya’da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Vali Seddar Yavuz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Levent Ergün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in askeri araçtan katılımcıları selamlamasıyla devam etti. Tören, İnönü Caddesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askeri birlikler ve zırhlı araçların geçişiyle sona erdi. Törene, MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ve birçok yetkili katıldı.

Adıyaman’da Valilik Bahçesinde Mütevazı Tören

Adıyaman Valilik bahçesinde düzenlenen törende, Vali Vekili Ali Erdoğan, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve 20’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Üzeyir Durmuş, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tebriklerin kabulüyle tören sona erdi. Emniyet Müdürü Ali Haluk Karakuş ve Başsavcı Gökhan Şahin’in de katıldığı tören, şehrin bayram coşkusunu yansıttı.

Kilis’te Şehitlikte Dualarla Anılan Zafer

Kilis’te Asri Mezarlık'taki şehitlikte düzenlenen programda, şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıldı ve dualar okundu. Vali Tahir Şahin, Belediye Başkanı Hakan Bilecen ve Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Coşkun Karaca’nın katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Şahin, protokol üyelerinin ve vatandaşların bayramını kutladı. Program, ödül töreni ve geçit töreniyle sona erdi.

“30 Ağustos Zaferi, milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğe olan inancının en büyük göstergesidir.” AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray515+13
2Fenerbahçe513+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK43-3
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7