USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çaresiz Babadan Yetkililerden Yardım Talebi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde defalarca intihar girişiminde bulunan ve psikolojik sorunları olan gencin babası, oğlunun uzun süreli tedaviye alınmasını istiyor.

Çaresiz Babadan Yetkililerden Yardım Talebi
24-07-2023 13:59

Fırat Mahallesi’nde yaşayan Abdullah K. psikolojik sorunları olan ve defalarca intihar girişiminde bulunan 24 yaşındaki oğlu D.K’nin uzun süreli tedavi altına alınmasını istiyor.

Daha önceki intihar girişimlerinde uzun süre tedavi gören D.K, Ofis Mahallesi’nde bir kadına saldırdığı iddia edildi.

Polis zor kullanarak kadını kurtardığı öne sürülürken D.K. emniyetteki işlemlerinin ardından Adana Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hastanedeki 23 günlük tedavinin ardından taburcu edilen D.K. yeniden eve döndü.

Geçtiğimiz aylarda Kale Boğazında esnaf ve vatandaşlarla kavga ettiği iddia edilen D.K. yakınlarının araya girmesiyle vatandaşlar tarafından linç edilmekten son anda kurtarıldı.

Her gün farklı bir olay ile karşılaşan aile, Siverek Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne başvurdu. Oğlunun tehlikeli ve etrafındakilere zarar verebileceğini belirten Abdullah K. uzun süreli tedavi altına alınması için bazı kurumlara dilekçe verdi.

Aile, daha önce de babasını darp ettiği ve polise direnerek yaraladığı belirtilen D.K’nin devlet kontrolünde uzun süreli tedavi alınması çabalarının sonuçsuz kaldığını dile getirdi.

Oğlunun durumunun gün geçtikçe kötüye gittiği belirten baba Abdullah K. Siverek Son Haber muhabirine, bir an önce önlem alınmasının şart olduğunu söyledi.

Zor günler geçirdiklerini söyleyen Abdullah K., “Haziran ayınde Kale Boğazı içinde yine insanlara saldırdı ve sonrasında halk tarafından linç edildi. İlçe sağlık ve kaymakamlığa hastanın tehlikeli olduğunu, etrafındaki herkese zarar verdiğini, bunun devlet kontrolüne alınıp kalıcı olarak yatırılmasına yönelik resmi başvuru yaptık ancak sonuç alamadık. Sulh hukuka aynı şekilde başvuru yaptık, yine sonuç alamadık. En son olayda beni ve polisi darp etti ama mahkeme yine serbest bıraktı.” dedi.

Oğlunun 3 gün önce intihar girişiminde bulunduğunu ifade eden çaresiz baba Abdullah K., şunları kaydetti:

“Bir kaç gün öncede 3. kattan balkondan aşağı attı kendini. Talebimiz hastanın bir bakım merkezine yerleştirilmesi kendine ve etrafındaki herhangi birine bir zarar vermemesidir. Sosyal medyadan ve haberlerden izlediğimiz “kılıçla yoldan geçen mimarın öldürdü”, “annesinin başını kesip sokağa attı” gibi olayların tekrar edilmeden korunmaya alınmasıdır. Kendimiz heyete götüremiyoruz, saldırgan ve tehlikeli olduğundan ilçe sağlık ve kaymakamlığa yaptığımız polis zoruyla heyete sokulup rapor alınması başvurumuz “böyle bir uygulama yok” diye reddedildi. Görüştüğümüz bakım merkezleri heyet raporu istiyor ve raporda bakıma muhtaç veya ağır engelli ibaresi gerekli diyorlar. Biz kendi çabamızla heyete sokup bunu yapamadık. Anne ve baba olarak yaşımız 70, biz kendimize bakamıyoruz, bu gücümüz de yetmiyor.”

Oğlunun Siverek Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada da intihar girişiminde bulunduğunu aktaran Abdullah K. iki ayağının kırıldığını ve ameliyat için Diyarbakır’a sevk edileceğini belirtti.

Çaresiz baba, yetkililere seslenerek bir an önce yardımcı olunmasını istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.09.2024 Tarihli Gazetemiz
PUAN DURUMU TÜMÜ